joi, 24 februarie 2011

Ţiriac dă în judecată producătorul de avioane Bombardier

Omul de afaceri Ion Ţiriac dă în judecată firma de avioane Bombardier şi solicită despăgubiri de 3,2 milioane de dolari pentru nerespectarea termenilor contractuali de vânzare a unui avion, relatează publicaţia Montreal Gazette, citată de MEDIAFAX.


Ion Ţiriac solicită despăgubiri de 3,2 milioane de dolari pentru nerespectarea termenilor contractuali de vânzare a unui avion
Ion Ţiriac a dat în judecată gigantul aeronautic canadian în 2008, în urma unui accident produs în fabrică, în timpul lucrărilor de finalizare a avionului Global 5000, comandat în 2005.

Omul de afaceri susţine că a plătit în avans 20 de milioane de dolari, din preţul total de 30 de milioane de dolari. O serie de probleme şi discrepanţe au dus la întârzierea lucrărilor la avion, astfel încât Ţiriac a fost nevoit să anuleze o comandă pentru vopsire, în Germania, de 190.000 de dolari.

Apoi, lucrurile s-au înrăutăţit, potrivit reclamaţiei făcute de omul de afaceri. Angajaţii Bombardier "au pierdut practic controlul uşii principale a avionului", care s-a prăbuşit şi a retezat balustrada şi scara aparatului.

Ţiriac cere 3,2 milioane de dolari, pentru acoperirea costurilor, dobânzilor şi daunelor.

realitatea

Niciun comentariu: