joi, 24 februarie 2011

Lovitură pe piaţa media: RCS negociază preluarea UPC

Rivalitatea pe piaţa românească dintre principalii doi operatori  de cablu este pe cale să se încheie. Cătălin Tolontan scrie că RCS negociază achiziţionarea acţiunilor firmei rivale.


Posibilă centralizare a pieţei interne a operatorilor de cablu / Foto: adevarul.ro
Posibilă centralizare a pieţei interne a operatorilor de cablu / Foto: adevarul.ro



Bătălia pentru audienţă sunt pe cale să determine adevărate şocuri pe piaţa media din România. La începutul lunii aprilie va avea loc licitaţia pentru drepturile de transmisie tv ale Ligii I, unde principala luptă se dă între RCS şi Dolce, dar până atunci se prefigurează o spectaculoasă tranzaţie.
După cum scrie Cătălin Tolontan pe blogul său,tolo.ro, RCS negociază în aceste zile preluarea celuilalt important operator de cablu, UPC. În fapt, ar fi vorba de cumpărarea acţiunilor UPC în România, iar RCS ar ceda către UPC spaţiul de operare în altă ţară.
Dacă tranzacţia se va finaliza, RCS ar deţine peste 55% din piaţa românească.
Prin canalele sale de sport, DigiSport şi Digi Sport Plus, RCS deţine în acest moment majoritatea mecurilor din Liga I şi din campionatele importante ale Europei, precum Italia, Anglia, Spania şi Franţa. De asemenea RCS are drept exclusiv de transmisie a curselor de Formula 1, dar şi a partidelor din Liga Campionilor, la handbal masculin şi feminin.
realitatea

Niciun comentariu: