joi, 10 februarie 2011

Hosni Mubarak nu a demisionat: Nu voi candida la viitoarele alegeri

Preşedintele Egiptului, Hosni Mubarak, a declarat joi seară că nu va candida la următoarele alegeri, care vor avea loc în septembrie, şi că îşi va duce promisiunile făcute la bun sfârşit.

Hosni Mubarak nu a demisionat: Nu voi candida la viitoarele alegeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)



Declaraţiile lui Mubarak:
  • Îi voi pedepsi pe cei care au cauzat aceste răni şi au comis crime împotriva voastră.
  • Voi răspunde cererilor voastre şi sunt hotărât să îmi duc promisiunile la bun sfârşit.
  • Greşelile pot avea loc în orice sistem politic.
  • Eu, ca preşedinte al republicii, sunt ruşinat şi nu voi asculta de alte intervenţii străine.
  • Dragii mei cetăţeni şi fraţi, nu voi candida la viitoarele alegeri. Voi proteja constituţia şi drepturile oamenilor. Puterea va fi transferată celui ales de popor.
  • Am început un dialog pe care trebuie să îl continuăm pentru a parcurge în pace perioada până în septembrie.
  • Trebuie să fim o echipă şi să ieşim din această criză, pentru a avea siguranţă pentru toţi oamenii.
  • Am păstrat pacea în Egipt şi nu am încercat niciodată să am mai multă autoritate. Mă doare când văd aceste evenimente.
  • Sunt convins că Egiptul va trece peste aceste momente dificile. Egiptul trebuie să fie prima prioritate.
  • L-am delegat pe vice-preşedinte să preia din puteri şi am încredere că ţara va sta în picioare şi va trece peste aceste momente dificile. Nimeni nu va lua deciziile pentru noi.
  • Voi păstra integritatea ţării şi interesul Egiptului va fi prioritatea mea. Voi continua ceea ce am început până la sfârşit. Nu voi pleca şi voi fi îngropat aici.
    mediafax

Atlantida descoperită de Google Ocean? VEZI FOTO

Motorul de căutare al Google Ocean a depistat în nord estul Africii ceea ce ar putea fi considerată "reţeaua de străzi" a oraşului antic Atlantida, relatează The Telegraph.


Formaţiunea a fost descoperită în apropierea Africii.
Formaţiunea a fost descoperită în apropierea Africii.



Descoperirea a fost făcută de un inginer aeronautic, care a analizat imaginile captate de instrumentele de explorare subacvatica ale Google.

Formaţiunile de pe fundul Oceanului Atlantic seamănă foarte mult cu sistemul străzilor unui oraş, tocmai din acest motiv, atenţia experţilor în problematica Atlantidei a fost atrasă de acestea.

Coordonatele la care a fost identificată "reţeaua de străzi" sunt 31 15'15.53N 24 15'30.53W, undeva lângă Insulele Canare, iar specialiştii consideră că este o posibilă locaţie a oraşului antic descris de filosoful grec Platon.


" Situl este unul dintre cele mai promiţătoare locaţii în care se presupune că se află Atlantida,aşa cum a fost descrisă de Platon. Chiar dacă se dovedeşte că este doar o formaţiune geografică, tot merită explorată mai îndeaproape", a spus doctorul Charles Orser, expert în arheologie istorică la Universitatea de Stat din New York.


Potrivit lui Platon, oraşul s-a scufundat în ocean după ce locuitorii săi nu au reuşit să cucerească Atena, în jurul anului 9000 înainte de Hristos. Această legendă a trezit curiozitatea multor cercetători care au dedicat ani de studiu pentru a găsi acest oraş important.
Google Ocean este o extensie a Google Earth care a fost lansată recent. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze virtual oceanul planetar, cu ajutorul miilor de fotografii ale peisajului de sub ape.
realitatea.net

Băsescu: De la Hayssam până la Vântu toţi sunt bolnavi, dar nu şi când pun mâna pe banul public




Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, că nu poate să nu îşi spună părerea despre implicarea actului medical în Justiţie, atunci când unii oameni de afaceri îşi procură certificate medicale pentru a nu fi aduşi în faţa instanţelor.


"De la Omar Hayssam până la Vântu, până la toţi, sunt foarte bolnavi. Când pun mâna pe banul public nu-s bolnavi. Altfel dă boala în ei repede şi sar 'tonomatele' să-i apere cât sunt de bolnavi sau cum îşi permite preşedintele să pună sub semnul întrebării că ginecologul îi dă certificat medical că-i bolnav de inimă stăpânului postului de televiziune. Deci, nu sunt dispus să le las fără replică slugărnicia asta faţă de unul care-ţi dă un ban din când în când", a afirmat Băsescu, la postul public de radio. 

Preşedintele a răspuns criticilor unor jurnalişti referitoare la implicarea sa în actul de Justiţie, menţionând că, atât timp cât unii îşi iau certificate medicale pentru a scăpa de Justiţie, nu poate să nu spună aceste lucruri. 
"Aş mai face o remarcă ce a strârnit furtună pe la televiziunile mogulilor, cea legată de implicarea medicilor în actul de Justiţie. Şi am văzut mari ziarişti, unii chiar 'comandanţi de crucişătoare' de presă, spunând: 'Ce se amestecă preşedintele?'. Şi pot să-i răspund acestui 'căpitan de crucişător' că atât timp cât stăpânul lui nu poate merge în faţa instanţei pentru că primeşte de la un ginecolog adeverinţă că e bolnav cu inima sau îşi crapă rotula în trei, dar nu vede nimeni nicio radiografie, nu pot să nu spun lucrurile acestea. Oricât s-ar supăra marele jurnalist", a adăugat Traian Băsescu. AGERPRES

Emil Boc: Am demis şi voi demite orice demnitar împotriva căruia a început urmărirea penală




Premierul Emil Boc a afirmat joi că va continua să demită din funcţie orice demnitar împotriva căruia a început urmărirea penală, susţinând că la nivelul Guvernului nu există niciun fel de toleranţă faţă de actele de corupţie sau evaziune fiscală.


"Am demis şi voi demite orice demnitar numit prin decizie a primului-ministru împotriva căruia a început urmărirea penală", a afirmat Emil Boc, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, la finalul întâlnirii pe tema situaţiei din vămi, avute cu ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi şeful Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală, Sorin Blejnar. 
Şeful Guvernului a amintit de cazul şefului Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Mărginean, demis din funcţie, miercuri seară, pentru că a fost pus sub învinuire de DNA pentru mita de la Vama Halmeu, adăugând că şeful ANAF nu a demisionat şi nici nu i s-a cerut să îşi prezinte demisia, el fiind însă consultat în privinţa lui Mărginean. 
Totodată, Emil Boc a spus că nu are cunoştinţă ca membri ai Partidului Democrat Liberal să fie implicaţi în dosarul mitei de la Vama Halmeu, subliniind că acţiunea de curăţire a sistemului vamal nu este îndreptată împotriva vreunui partid politic. 
În opinia sa, este imoral din partea opoziţiei să facă vinovat PDL de ceea ce se întâmplă în acest moment la vămi. 
"Acest partid politic este singurul care are şi a avut voinţa politică, din ultimii 20 de ani, să declanşeze, practic, un război pe faţă şi direct împotriva evaziunii fiscale", a argumentat premierul. 
De asemenea, şeful Executivului s-a declarat hotărât să meargă până la capăt cu lupta împotriva corupţiei şi a evaziunii, adăugând că Guvernul are toleranţă zero faţă de aceste practici şi şi-a asumat ca obiectiv prioritar combaterea evaziunii fiscale şi lupta împotriva corupţiei, care înseamnă mai puţini bani la bugetul de stat, adică mai puţine resurse pentru investiţii, salarii, pensii sau alocaţii sociale. 
În acest sens, el a amintit că, încă de la mijlocul anului trecut, la nivelul Guvernului şi al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, s-au adoptat două acte normative importante şi anume hotărârea CSAT prin care instituţiile publice cu atribuţii în domeniul combaterii evaziunii fiscale şi al luptei împotriva corupţiei au fost, practic, corelate ca atribuţii şi mijloace de acţiune în comun, precum şi OUG 54 privind combaterea evaziunii fiscale. 
Potrivit şefului Guvernului, ordonanţa 54 şi-a produs roadele de la momentul începerii aplicării sale în luna iulie 2010. 
"Dacă vom compara semestrul II 2009 cu semestrul II 2010 pe aplicarea în materie a TVA-ului, observăm că sunt următoarele încasări - 17,2 miliarde lei în 2009, pe semestrul II, şi au fost 22,8 miliarde de lei în semestrul II 2010. Deci avem un plus de 5,6 miliarde lei, din care 4,6 miliarde de lei rezultă din majorarea TVA, dar există un miliard de lei în plus ca dovadă că această ordonanţă de urgenţă a început să îşi producă efectele", a precizat el. 
Şi în domeniul accizelor, în semestrul doi din 2010, în urma aplicării ordonanţei menţionate, s-a realizat un plus de 2,6 miliarde de lei faţă de primul semestru din 2010. Astfel, în primele şase luni ale anului trecut s-au colectat accize de 6,7 miliarde lei, iar în a doua parte a anului 9,5 miliarde de lei, un plus de 0,2 miliarde lei fiind realizat datorită creşterii cotei de accize, după cum a evidenţiat premierul Boc. AGERPRES

Vezi TOPUL celor mai mari viteze înregistrate în România VIDEO

205 kilometri pe oră, 230 km/h şi 248 km/h. Sunt doar câteva dintre vitezele surprinse de aparatele radar pe drumurile din România. Însă au fost şi cazuri în care poliţiştii nu au prins vitezomanii. Este şi cazul unui motociclist, care s-a filmat în timp de mergea cu 297 km/h. 


Record de viteză în judeţul Ilfov: 205 kilometri pe oră





Cel mai recent record de viteză, în judeţul Ilfov, 205 kilometri pe oră. S-a întâmplat pe DN7, în localitatea Buftea, unde limita de viteză este 50 de kilometri la oră. Şi nu este singurul vitezoman care le-a dat bătăi de cap celor de la rutieră. În aceeaşi localitate, un alt şofer grăbit a fost prins de radar circulând cu 145 kilometri pe oră. În 2010, în judeţul Ilfov s-au produs aproape 1.000 de accidente rutiere grave, soldate cu 98 de morţi.
Dacă facem un clasament al vitezelor înregistrate în România, observăm că şoferii din Ilfov sunt detronaţi cu lejeritate de un şofer din Bucureşti care a fost surpins de radar circulând cu 248 de kilometri pe oră pe Autostrada Soarelui.

Şi dacă vă pregăteaţi să spuneţi că măcar această viteză a fost înregistrată pe autostradă, ei bine, şi pe drumurile europene viteza nu reprezintă o problemă pentru şoferi. Un bucureştean a fost suprins de radar, când trecerea prin localitatea Poşta Câlnău din judeţul Buzău, cu 230 de km pe oră.

Sunt însă şi vitezomani care nu sunt prinşi de poliţişti. Un exemplu în acest sens este un motociclist, care a circulat pe Autostrada Transilvania cu 297 de km/h.Mai mult,  şoferul a vrut să îşi filmeze performanţa. A pornit camera de filmat înainte de a pleca la drum, iar la minutul 1.08 a atins şi viteza maximă de 297 de km/oră. Tânărul mergea pe sensul Gilău - Turda.


realitatea.net

Băsescu: Vreau şi eu un salariu mai mare de 1.100 de euro

Preşedintele a declarat la Radio România Actualităţi că şi medicii sunt prost plătiţi, şi profesorii, şi militarii, dar astea sunt lefurile pe care şi le permite ţara.


Preşedintele vrea mai mulţi bani la salariu
Preşedintele vrea mai mulţi bani la salariu / FOTO: Grup RC


“Noi avem salariile pe care le produce ţara. Trebuie să recunoaştem că medicii sunt foarte prost plătiţi, profesorii la fel, militarii... pe cine vreţi să mai trecem pe lista. Că preşedintele e foarte prost plătit.! Şi eu aş vrea să am salariu mai mare de 1.100 euro pe lună. Mai ales că nu am voie să am un costum ros în coate, pantofi stâlciaţi... Sunt sigur că şi dumneavoastră aţi vrea să aveţi un salar mai mare. Nu putem să spunem ”nu vreau să lucrez la absorbţia fondurilor pentru că nu am salariu mare, nu vreau să lucrez la vamă că nu am salariu mare”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la Radio Romania Actualitati.
realitatea.net  

Un drum expres de cinci kilometri se va construi în Capitală

Primăria Capitalei vrea să construiască un drum expres la ieşirea din Bucureşti. Noua arteră va fi construită de la Bulevardul Poligrafiei până la şoseaua de centură a Capitalei. Planul Urbanistic Zonal pentru realizarea lucrării a fost făcut, însă proiectul nu a fost trecut în bugetul Primăriei pe acest an.


Un drum se va construi la ieşirea din Capitală
Un drum se va construi la ieşirea din Capitală / FOTO: Grup RC


Noul drum aflat în planurile Primăriei Capitalei va avea cinci kilometri şi va reprezenta o alternativă pentru ieşirea din Capitală. Viitoarea arteră, va începe de la Bulevardul Poligrafiei, ca o continuare a sa, şi va trece peste Lacul Griviţa, peste şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti şi se va încheia la şoseaua de centură a Capitalei, potrivit B365.

Primăria a întocmit deja un PUZ pentru viitorul drum expres, însă proiectul rămâne în aşteptare, cel puţin în acest an. Astfel, noua lucrare nu se regăsește în planul de buget pe anul 2011.

realitatea.net

Ce SUV mai pregăteşte Renault GALERIE FOTO

Cu puţin timp înainte de prezentarea oficială de la Salonul Auto de la Geneva, Renault a dat publicităţii imagini ale conceptuluiCaptur, scrie autocar.co.uk



Prototipul indică strategia de design a francezilor pentru următoarele modele. Multe elemente ale caroseriei sunt preluate de la conceptulDeZir prezentat anul trecut: portierele de tip "foarfecă", habitaclu şi forma farurilor.





Dacă nu v-aţi dat seama, Captur are un acoperiş detaşabil care-l transformă într-un crossover între un coupe, cabriolet, automobil de oraş şi SUV. Conceptul are doar două locuri şi cântăreşte 1.300 de kilograme. Şi jantele de 22 de inci sunt inspirate de conceptul DeZir





Prototipul are tracţiune pe faţă şi este propulsat de un motor de 1,6 litri dCi twin turbo Energy de 158 de cai putere. Captur accelerează de la 0 la 100 km/h în 8 secunde. Emisiile de CO2 sunt de 99g/km.


money.ro



Băsescu, la RRA: Cangrena din Vamă e veche şi a fost tolerată de toate partidele LIVE TEXT

Preşedintele s-a declarat uluit de faptul că ,arestarile din Vamă sunt puse pe seama unor răfuieli în interiorul PDL, l-a atacat dur pe fostul său consilier prezidenţial Claudiu Săftoiu despre care a spus că a fost un "mare nimeni" şi a taxat PDL pentru că a excelat în a politiza administraţia.


Traian Băsescu
Traian Băsescu / FOTO: Grup RC



"Aş veni puţin în actualitate, sinteza de presă de azi m-a uluit, legat de modul în care este prezentată această acţiune. Cel mai lipsit de adevăr mi se pare curentul care încearcă să responsabilizeze un partid pentru corupţia din vamă, cel de guvernământ, pentru corupţia din vamă. Cum e posibil să încerci să acuzi acest partid, când acţiunea se petrece în timp ce el se află la guvernare. E o încercare de intoxicare uriaşă. Este evident că şi încercarea asta de a o lăsa la 2009-2010 e o mare minciună. Cangrena e veche şi tolerată de toate partidele care au fost la guvernare. Vă aduceţi aminte de acuzaţiile de trafic de combustibil din timpul războiului din Iugoslavia. Nume precum cele ale lui Ruşanu, Nini Săpunaru, Dinu Vamă, vă mai spun ceva legat de vămi."

"Realitatea e una singură. Şi ca să mai lămuresc un lucru. Am auzit pe cineva spunând că eu aveam informaţii din 2005. Era un mare nimeni (Claudiu Săftoiu, n.red.). Pentru mine este un mare nimeni. Nu a putut să stea decât câteva zile şef la un serviciu de informaţii. Am primit informaţii cel puţin de două ori pe an despre ceea ce se întâmplă în vamă. Nu m-au lăsat indiferent. Instituţiile statului au acţionat. Din 2005 până în prezent sunt 51 de vameşi, sunt 120 de poliţişti de frontieră trimişi în judecată."
"Ce s-a întâmplat faţă de alte dăţi? Dacă până acum se încerca flagrantul... Până acum mergându-se pe flagrant au fost rezultatele care au fost. Acum mergându-se pe investigatori infiltraţi. Asta e o relativă noutate. Rezultatul de acum nu are nimic politic şi nimic cu dreptul nostru de a intra în Schengen.  Meritul hotărârii 59 a CSAT e că se creează comitete mixte care acţionează pe priorităţile stabilite de CSAT. Cum vă imaginaţi că lucra SRI cu celelalte instituţii? Erau greu să lucrezi. Asta face această decizie: cumulează informaţiile la un un loc şi apoi se acţionează."
"România nu va accepta alt standard decât cel aplicabil tuturor statelor UE. Trebuie să ieşim dintr-o anumită demagogie şi timiditate. România are câteva milioane de imigranţi europeni. Nu au trecut prin România. Nu avem de ce să ne băgăm sub masă şi să spunem: Mai dă stăpâne!. Sunt de acord că trebuie ridicate standardele la graniţe. Dar repet, fluxul de imigranţi nu trece prin România.  Nu poţi să vii să spui: România tu de mâine vii şi ai standardul următor. Vom spune asta indiferent cât s-ar strimba un ziarist mai bine sau mai puţin informat pe la televizoarele mogulilor."
"Ar fi cel mai umilitor lucru să cerem vameşi din alte ţări. Noi ne vom proteja frontiera cu români. A fost nevoie de această operaţiune, vor continua operaţiunile de acest gen."
"Se face un lucru: se fac afirmaţii abstracte: S-au dat bani la partid. Nu vreţi să spuneţi, dragi justiţiari, care om de la partid? E un joc politic. Nu e vorba de afirmaţia judecătorilor sau procurorilor, ci de afirmaţia unui om care a cerut bani ca să-i ducă nu ştiu unde, la un partid, ca doamna să fie numită la Halmeu. Omul trebuie să spună cărui om politic trebuia să-i ducă banii. Partidul trebuie să aibă o mână de om care să-i ia. Păcat că suntem atât de mărunţi, încât la o acţiune mare încercăm să o politizăm ca şi cum Vama ar fi fost pură până acum. Pentru prima dată cu un partid aflat la guvernare se face o asemenea operaţiune cu intenţia de a nu menaja pe nimeni. Să spui cui au dat şpaga. Au şansa să nu facă închisoare numai să spună cui au dat şpagă."
"Acum PDL plăteşte că nu ţinut cont de ceea ce le-am spus. Că au politizat foarte mult. Plătesc acest cost al nesăbuinţei."
"Eu nu am cedat niciodată la obiectivele anticorupţie. Cele două priorităţi, care sunt prinse într-o hotărâre a CSAT, pe restul nu vi le pot spune: lupta împotriva evaziunii fiscale şi a contrabandei va continua. S-a extins aria în care pot fi folosiţi ofiţeri acoperiţi. Asta nu se putea până acum."
"Indiferent dacă partidele vor sau nu, instituţiile statului vor lucra împotriva corupţiei. PDL în ansamblul lui nu îl suspectez că nu vrea luptă anti-corupţie, Guvernul, la fel."
"Celelalte şapte priorităţi din hotărârea CSAT vor produce surprize pentru toţi cei care încalcă legea. Pe baza de probe incontestabile."
"Am văzut mari ziarişti, unii chiar comandanţi de crucişătoare de presă. Atâta timp cât stăpânul lui nu poate merge în faţa instanţei, pentru că primeşte de la un ginecolog adeverinţă medicală legată de inimă sau că îi crapă rotula. De la Omar Hayssam, de la Vîntu toţi sunt bolnavi când e să meargă în instanţă, doar când pun mâna pe banul public nu sunt bolnavi."
"În general, ca tot românul, şi eu am destul de puţină încredere în partide. Cazul Păsat a fost un exemplu. M-am dus, am rugat partidul, nu s-a întâmplat. E adevărat, nu aveau numărul de voturi ca o treacă, dar puteau negocia. I-am rugat de CSM. Au amânat-o. Acum nu se mai pot plânge că îi blochează Geoană, că au majoritate. Lucruri de astea îţi reduc încrederea că ai un partener. Vineri iese proiectul de raport pe ţară. Aveam nevoie ca de aer de un raport bun, să nu avem un caz Păsat, un CSM lipsit de credibilitate. Consecinţa e că ni se spune, în cazul Păsat, formularea cu cel mai dur efect a fost în vară: lipsă de voinţă politică în lupta împotriva corupţiei. Nu ştiu cum se va formula acum, dar... se va spune Parlamentul blochează accesul la justiţie, dacă nu cumva va spune votul din Parlament blochează lipsa de voinţă.... Soluţia e să fim toţi responsabili."
"Problema nu e o concurenţă cu PSD. Ci o valoare pe care PDL o pierde, dacă nu a pierdut-o de tot: credibilitatea în lupta contra corupţiei. Am foarte multe idei ce măsuri ar trebui să ia, dar dacă nu mă întreabă nimeni."

"Deocamdată Uniunea Socială nu are decât un singur program: "Jos Băsescu, jos Guvernul!"
. E greu să colaborezi cu ea câtă vreme nu ştii ce obiective are. Ei au format o alianţă de stânga a căror obiective nu ştiu. Am înţeles că în numele acestei alianţe, Crin Antonescu sacrifică şi cota unică. E o formaţiune, o alianţă de stânga, foarte bine că s-a făcut şi putem analiza posibila participare la guvernare, funcţie de programul pe care îl susţin. Deocamdată el nu spune nimic şi la marchează neputinţă. Aşa e: să spună Jos Guvernul! pentru nişte motive. Vreau să ştiu ce propun ei românilor. Ce măsuri propun. Dublarea salariilor? Dublarea pensiilor? Cu ce bani?".
"S-a reuşit crearea imaginii acesteia, că preşedintele şi Guvernul iau măsuri doar împotriva populaţiei. Ca să putem asigura bunăstare nu mai putem merge pe ceea ce s-a mers în 2007-2008. Trebuie să mergem pe dezvoltare durabilă: acel 51% din economia românească, regiile, trebuie să devină eficient. Prin retehnologizare şi restructurare. Asta trebuie să se întâmple şi la căi ferate, şi la termocentrale, şi la huilă, şi la hidrocentrale. Să păcălesc că vă dau şi apoi să tai, nu mai merge."
"Eu nu sunt un partizat al privatizării a Romgazului, nici a Transgazului. Putem discuta de privatizare la termocentrale, sunt de acord să vindem acţiuni la Poşta Română, fără să vindem neapărat pachetul naţional. Lecţia crizei. Suntem o ţară care produce gaze: 80% din gazul folosit. Jumătate le-am privatizat cu Petron, jumătate le-am ţinut la stat. Şi cu astea am ajutat populaţia. Transelectrica e o altă companie strategică. Nu sunt un adept al privatizării segmentelor vitale."
"Anul acesta ne vom relua creşterea economică."
"Noi avem salariile pe care le produce ţara. Şi eu aş vrea un salariu mai mare de 1.100 de euro. Mai ales că nu am voie să am un costum ros în coate, nişte pantofi scâlciaţi."
realitatea.net

15 arme din lotul Ciorogarla, gasite la bunicii interlopului Eugen Preda

Arme

Cinci mitraliere AKM si zece pistoale, furate de la UM Ciorogarla in decembrie 2009, au fost gasite la casa bunicilor interlopului Eugen Preda. Anul trecut, in martie, anchetatorii au mai gasit o arma, in casa unor prahoveni.



75 de ani de inchisoare pentru subofiterii implicati in cazul Ciorogarla .
Conform DIICOT, cele 15 arme au fost gasite in casa bunicilor lui Eugen Preda, situata in comuna Salciile, judetul Ialomita.
Cea mai scumpa ancheta
Cea mai scumpa ancheta a autoritatilor romane este furtul armelor de la Ciorogarla. In ianuarie 2009,  Eugen Preda si inca alte cinci persoane au intrat noaptea in depozitul militar al unitatii militare din Ciorogarla, de unde au furat 62 de arme de foc letale.
Hotii au sapat pe sub gardul de beton al unitatii, au rupt sigiliul de pe usa si s-au servit in voie cu arme de infanterie.
Ancheta care a urmat a presupus interceptari telefonice, filaje si operatiuni speciale, cum ar fi activitatile sub acoperire.
Apoi, pentru recuperarea armelor au urmat alte luni de filaj si inflitrare in randul lumii interlope. Totul a costat peste 600.000 de lei.
Traficanti de arme, dar si de heroina
Pana acum, procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a 18 inculpati, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, furt calificat cu consecinte deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, trafic ilicit international de droguri de mare risc, precum si pentru alte fapte.
In urma cercetarilor efectuate, procurorii au stabilit ca Eugen Preda si alte cinci persoane sunt autorii furtului celor 62 de arme de foc cu glont - o mitraliera de companie, pistoale mitraliera, pistoale model TT, pistoale model Cugir, pistoale model Carpati - si alte materiale militare.
De asemenea, procurorii au stabilit ca membrii acestei grupari au fost implicati, in cursul anului 2009, in traficarea a circa 124 de kilograme de heroina, valoarea acestor droguri fiind de aproximativ 2,5 milioane de euro.
Pe de alta parte, potrivit procurorilor, militarii care asigurau paza unitatii militare si-au incalcat atributiile, pentru ca nu au verificat lacatele de la depozitul de armament pe care il aveau in paza.
De asemenea, ei au parasit posturile de santinela, fara a fi schimbati in mod regulamentar intr-un anumit interval de timp.
Valoarea totala a armelor si a obiectelor sustrase din depozitul de armament a fost de peste 34.500 de lei.
protv.ro

Skoda Coupe pe platformă de Golf. VEZI IMAGINI







Coupe-ul Skoda se va numi Joyster, va fi construit pe platformaVolkswagen-ului Golf şi va avea motorizările de la modelulScirocco, scrie Autoexpress






Sursa foto: autoexpress, Milos Dvorak

Joyster va fi o alternativă mai ieftină la coupe-ulScirocco şi ar putea fi lansat la sărşitul acestui an. Multe elemente de design  sunt luate de la prototipul  prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2006.

Motorizări

benzină
1,4 litri turbo de 121 cai putere şi 158 cai putere
motorină
2 litri TDI de 138 şi 168 cai putere

Transmisia lui Joyster va fi asigurată de o cutie manuală în 6 trepte sau de varianta DSG în 7 trepte. În 2012 ar putea sosi şi versiunea cea mai puternică a coupe-ului Skoda, VRS, cu un motor de 2 litri pe benzină care va dezvolta circa 210 cai putere. Joyster VRS va accelera de la 0 la 100 km/h în 6 secunde şi va atinge o viteză maximă de 250 km/h.

Joyster va costa în jur de 19.000 de euro, fiind cu circa 3.500 de euro mai ieftin decât Scirocco.