marți, 15 februarie 2011

Teo Trandafir se simte din nou rău

Teo Trandafir nu se va întoarce nici săptămâna aceasta în ţară, după ce au apărut noi complicaţii legate de infecţia pentru care a fost internată la Viena. Medicii austrieci încearcă să o pună din nou pe picioare.
Teo Trandafir
Teo Trandafir / FOTO: Grup RC


Fosta vedetă de televiziune Teo Trandafir, actualmente deputat PDL, luptă de câteva săptămâni bune cu o infecţie care i-a afectat mai multe organe, iar medicii de la spitalul AKH din Viena se pregăteau să o externeze zilele acestea. Între timp, starea de sănătate a vedetei s-a înrăutăţit din cauza unei recidive a infecţiei, potrivitadevarul.ro. În prezent, o echipă interdisciplinară de doctori încearcă s-o aducă din nou într-o stare stabilă pe Teo, externarea sa fiind astfel amânată.
realitatea.net

Harry va fi cavaler de onoare la nunta lui William

Prinţul William a anunţat că fratele său, Harry, îi va fi cavaler de onoare la căsătoria lui cu Kate Middleton, care va avea loc pe 29 aprilie.
Domnişoară de onoare principală a fost desemnată sora lui Kate, Philippa. Printre celelalte domnişoare de onoare se numără şi Louise Windsor (7), fiica prinţului Edward, unchiul mirelui, Margarita Armstrong-Jones (8), fiica vicontelui de Linley, Grace van Cutsem (3), fetiţa unui bun prieten al celor doi miri, şi Eliza Lipes (3), nepoata Camillei Parker Bowles.
William şi Kate, ambii în vârstă de 28 de ani, s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya. Căsătoria lui Kate Middleton cu Prinţul William va avea loc la catedrala Westminster din Londra.
okmagazine.ro

Răspuns pentru Mircea Radu

Am stat de vorbă cu el înainte să înceapă emisiunea asta de pe TVR. Am făcut atunci un interviu. Nu i-am pus întrebări uşoare. Nu era cazul. I-am spus că televizual murise. Credeam despre el cam ce cred acum despre Andreea Marin. Cu cât succesul iniţial e mai mare, cu atât insuccesul următor e mai probabil. Cu cât te asociezi mai mult şi mai bine unui produs, cu atât e mai greu să dezobişnuieşti publicul de obiceiul de-a te vedea acolo. Cred că ăsta e motivul important pentru care Andreea Marin s-a luat cu altele. I-am spus şi ei când ne-am văzut anul trecut. Nu mi-a confirmat şi probabil că adevărul e la mijloc.
Conversaţia cu Mircea Radu s-a încheiat cu concluzia că rămâne să-i spun ce cred după ce văd emisiunea. N-am mai vorbit. S-a încheiat săptămâna trecută primul sezon. Înainte să-i răspund sunt obligat la o concluzie. Una dintre coprezentatoarele lui este Irina Mohora. Am urmărit-o în evoluţia ei la TVR şi mi s-a părut că-ţi transmite coerent un fapt. Fetele frumoase de la televizor nu e obligatoriu să fie proaste, dar e obligatoriu să fie combinate cu unul celebru şi mediocru ca să ajungem să ni se pară importante. Irina a fost colegă cu mine în liceu. Acum e una dintre cele care îţi dau de înţeles că la televizor fetele frumoase trebuie să ştie să se şi exprime ca să aibă rost. Tot colegă de liceu cu mine a mai fost şi Raluca Aprodu. Am văzut-o în filme, în reclame, în telenovele. Ironia sorţii a făcut ca lângă clasa ei să înveţe Andreea Popescu. Fata care s-a combinat cu Vârciu şi s-a dezbrăcat puţin.
Ea e pe prima pagină. Nu Raluca. Nici Irina. Nu pentru că e mai interesantă. Pentru că e mai dezbrăcată. Pentru că e mai disponibilă la a se da în stambă. Emisiunea lui Mircea Radu povesteşte despre faptul că nu trebuie să se scălâmbăie cineva ca să ai rating. Povesteşte despre faptul că divertismentul poate fi şi mişto, nu doar penibil. Povesteşte despre faptul că doar neputinţa face ca să-ţi explici ridicolul invitaţilor prin nevoia de rating. Pentru că nu e important doar să câştigi. Important e cum câştigi.
În Trecerea Anilor”, în primele ediţii, a triplat ratingul TVR-ului în intervalul respectiv. A avut aproape un milion de telespectatori. A ajuns în primele 5 emisiuni de divertisment spre finalul anului trecut. Mi-a plăcut o replică bună dintr-un film prost, „Maid in Manhattan“. Cu toţii suntem oameni. Cu toţii cădem. Diferenţa dintre noi e dacă şi cât de repede ne ridicăm. Lui Mircea Radu i-a ieşit.
okmagazine.ro

Boc rămâne premier. Schimbarea se amână până după Congresul UDMR

La finalul discuţiilor de la Palatul Parlamentului cu parlamentarii PDL, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre necesitatea găsirii unui alt stil de guvernare, una care să nu mai vizeze trecerea prin criză, ci relansarea economică. Cât despre funcţia de premier, Băsescu spune că va fi dezbătută abia după încheierea alegerilor din interiorul UDMR.


Traian Băsescu îl păstrează pe Emil Boc în fruntea Executivului
Traian Băsescu îl păstrează pe Emil Boc în fruntea Executivului



"Am început o serie de consultări în interiorul coaliţiei legat de nevoia de relansare a încrederii în Guvern. Suntem la stadiul în care Guvernul a încheiat cu succes un acord cu UE, FMI şi BM, acord care a făcut ca România să iasă din zona de risc, de derapaj economic, suntem la momentul la care contrar estimărilor trimestrul IV al anului 2010 dă semnalul trecere pe creştere economică, (...) suntem la momentul la care estimarea creşterii negative de minus 1,9% a PIB a fost infirmată, este doar minus 1,2%, deci cred că Guvernul trebuie să găsească un alt stil de guvernare, care să nu mai vizeze trecerea prin criză, ci o guvernare care să vizeze relansare economică. Niciun obiectiv de relansare economică nu este posibil fără restabilirea încrederii în Executiv. Cred că întreaga Coaliţie trebuie să fie solidară şi informată cu privire la nevoia de găsire a unei soluţii pentru restabilirea încrederii în Guvern", a spus preşedintele Traian Băsescu, marţi seara, la finalul discuţiilor cu parlamentarii PDL.
Totodată, spune preşedintele, în urma discuţiilor cu PDL şi cu toate formaţiunile care susţin Guvernul, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de o dezbatere a măsurilor de relansare economică.

După terminarea alegerilor din interiorul UDMR, însă, variantele de premier pot fi discutate, asigură preşedintele. "Speculaţiile pe care le faceţi sunt în afara realităţii. Nimic nu se va lua în discuţie până după ce se termină alegerile din UDMR", spune şeful statului.
Întrebat despre varianta unui premier independent, Băsescu a răspuns: "Poate fi o soluţie, nu cred că în coaliţie va exista o susţinere pentru această idee".
realitatea


Cazul Cristi Tabără închis. Realizatorul TV nu a abuzat-o sexual pe fiica fostei sale iubite

"Dacă se decidea începerea urmăririi penale, atunci erau alte proceduri: se chemau ambele părţi şi toţi martorii pentru a li se aduce la cunoştinţă decizia organului de anchetă şi se iau declaraţii pe formular tipizat. Cum nu a fost cazul, sigur s-a decis neînceperea", a explicat avocata Alexandrei Bodnaru, Ingrid Alexandrescu.


Procurorul a decis că realizatorul TV nu a abuzat-o sexual pe fiica de 13 ani a fostei sale iubite / Foto: roncea.ro
Procurorul a decis că realizatorul TV nu a abuzat-o sexual pe fiica de 13 ani a fostei sale iubite / Foto: roncea.ro





Potrivit unor surse din cadrul Parchetului Capitalei, realizatorul TV Cristian Tabără a fost declarat nevinovat în cazul în care a fost acuzat de fiica fostei sale iubite, Alexandra Bodnaru, că a abuzat-o sexual. Procurorul de caz a dat soluţie de neîncepere a urmăririi penale, potrivitadevarul.ro.
În acest caz, avocata Ingrid Alexandrescu a subliniat că va face plângere împotriva rezoluţiei date de Parchetul Capitalei şi va cere ca dosarul să fie preluat de Parchetul General. „Imparţialitatea procurorului de caz a fost ştirbită în acet caz de calitatea înfăptuitorului (n.r. Cristian Tabără). De altfel, aşa a fost şi în cazul poliţistului de la secţia de poliţie unde a ajus cazul în primă fază care a a făcut referat pentru neînceperea urmăririi penale bazându-se pe faptul că declaraţia lui Tabără este sinceră“, a afirmat avocata.


realitatea

Vames:"I-am dat spaga lui Marica ani intregi". Cum raspunde liderul Sed Lex


UPDATE: "Eu nu comentez nicio acuzatie a unuia care a facut puscarie". Asta a declarat presedintele SED LEX Vasile Marica, dupa ce a fost acuzat de un fost vames ca a primit spaga de la mai multi angajati din vami.
Vasile Marica

Un puscarias nu poate sa ma acuze pe mine niciodata in viata lui. Intrebati daca vreodata am indraznit sa vorbesc cu cineva pe tema asta (n.r. luare de mita). Sunt povesti, omul asta vrea pe orice cale sa ma discrediteze. Justitia se face la procuratura, nu la televizor. Daca luam eu atatia bani mai asteptam eu atatia ani, pana in 2010, sa iau credit la banca de 150.000 de euro ca sa imi fac casa? Omul asta (n.r. Marius Ungureanu) crede ca a facut puscarie din cauza mea, ca nu l-am ajutat, si acum incearaca sa se razbune", a declarat pentru ProTV Vasile Marica.
Liderul sindical a raspuns astfel la acuzatiile aduse de fostul sef de vama Marius Ungureanu, care a declart astazi ca Marica a luat spaga de la angajatii din vami pentru promovare si mentinere in functii, a infiintat si e principalul beneficiar al acestui sistem.
Marius Ungureanu, care spune ca intre 1990 si 2003 a lucrat la Vama Giurgiu, mai intai ca lucrator vamal, apoi ca sef de tura si sef de vama, a declarat ca il cunoaste pe Vasile Marica din 1996, acesta prezentandu-se ca om cu relatii.
Ungureanu a declarat ca din 1997 si pana in 2002 i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe luna, impreuna cu Robert Cristoi si Eugenia Ciobanu, care a fost in sindicatul Unirea, actualui "Sed Lex".
"Marica a infiintat, organizat si este principalul beneficiar al acestui sistem. Sefi de DGA, ANV, de servicii s-au schimbat, el a ramas pururi", a spus Ungureanu. Acesta a mai spus ca Marica avea in fiecare comisie de ancheta cate un om si scotea vinovati sau nevinovati dupa interesul lui.
Ungureanu a precizat ca atata timp cat a stat la Vama Giurgiu nu a venit niciun sef de campanie de la vreun partid ca sa ceara bani.
El a mai declarat ca in 2001 a fost facuta o actiune SRI si ca exista o inregistrare in care seful de turaRobert Cristoi spune ca Marica dorea mai multi bani, astfel ca vamesii sa cotizeze cu sume mai mari.
Ungureanu a spus ca atunci a facut un autodenunt, dar nu a luat nimeni nicio masura.
Intrebat ce crede despre o eventuala implicare a liderului sindical Vasile Marica, al carui nume a fost vehiculat in scandalul coruptiei in vami, Victor Ponta declara ieri: "Cred ca suntem luati de prosti si daca cineva vrea sa ne spuna ca in aceasta tara coruptia, adica seful Vamii, seful ANAF sunt numiti de sindicate... Haideti sa fim seriosi, sunt numiti de PDL, sunt membri ai PDL si banii ajung acolo".
protv