luni, 21 februarie 2011

Avertismentul lui Băsescu pentru evazionişti: Nimeni nu mai poate dormi liniştit dacă încalcă legea

Preşedintele Traian Băsescu a lansat un avertisment către cei care practică evaziunea fiscală, spunând că nimeni "nu mai poate dormi liniştit" dacă încalcă legea, şi a subliniat necesitatea ca instituţiile statului să continue lupta împotriva crimei organizate.
Avertismentul lui Băsescu pentru evazionişti: Nimeni nu mai poate dormi liniştit dacă încalcă legea
FOTO: presidency.ro



"Instituţiile statului, în lupta cu crima organizată, trebuie să continue ceea ce s-a început anul trecut în vară şi anume bătălia împotriva evaziunii fiscale, fie că ea se produce la nivelul firmelor, fie că se produce în comerţul intracomunitar cu legume, fructe, cartofi, cu carne, fie că vorbim de evaziunea fiscală pe piaţa muncii, munca la negru", a spus preşedintele Traian Băsescu.
În acest context, preşedintele a făcut un "apel" către cei care încalcă legea, arătând că nu vor mai putea dormi liniştiţi. "Nu vreau să pară ca un avertisment pentru nimeni, dar vreau să ştiţi că nimeni nu mai poate dormi liniştit în aceste domenii, atunci când ştie că încalcă legea. Este un apel, dacă vreţi, pe care-l fac la toţi cei implicaţi, să îşi reducă modul de a trăi cu evaziunea, pentru că nu vor mai trăi bine în continuare, fie că vorbim de evaziune comercială sau de evaziune pe piaţa muncii. Cu certitudine, vor avea probleme în modul în care vor trăi", a conchis şeful statului.

realitatea

3.130 de români trăiesc în CEL MAI BUN ORAŞ DIN LUME. Vezi Top 10 cele mai bune şi cele mai rele oraşe din lume



FOTO:Reuters
Topul a fost realizat pe baza unor criterii precum siguranţa, serviciile medicale, cultura şi protecţia mediului înconjurător

Vancouver (Canada) este, pentru al cincilea an consecutiv, cel mai bun oraş din lume, conform topului întocmit de firma de analize economice "The Economist" şi preluat de Reuters.
  • 3.130 de români trăiesc legal în Vancouver, conform celui mai nou recensământ din Canada (2006), din totalul de 192.170 de conaţionali care au declarat că trăiesc în Ţara frunzei de arţar.
  • Oraşul care a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă din 2010 are un scor de 98% în ceea ce priveşte siguranţa, serviciile medicale, cultura şi protecţia mediului înconjurător. La polul opus s-a situat Harare, capitala statului african Zimbabwe, cu un scor de 37,5%.
Iată care sunt cele mai bune oraşe din lume, potrivit topului din Reuters:
  1. VANCOUVER (Canada)
  2. MELBOURNE (Australia)
  3. VIENA (Austria)
  4. TORONTO (Canada)
  5. CALGARY (Canada)
  6. HELSINKI (Finlanda)
  7. SYDNEY (Australia)
  8. PERTH (Australia)
  9. ADELAIDE (Australia)
  10. AUCKLAND (Noua Zeelandă)
· "Oraşele medii din ţările dezvoltate, care au o densitate a populaţiei relativ redusă, tind să aibă un scor bun în acest clasament. Asta pentru că au infrastructură şi cultură similare oraşelor mari, dar o rată a criminalităţii mai mică", comentează Jon Copestake, de la firma care a întocmit studiul.
Iată care sunt cele mai rele oraşe din lume, potrivit topului din Reuters:
  1. HARARE (Zimbabwe)
  2. DHAKA (Bangladesh)
  3. PORT MORESBY (Papua Noua Guinee)
  4. LAGOS (Nigeria)
  5. ALGER (Algeria)
  6. KARACHI (Pakistan)
  7. DOUALA (Camerun)
  8. TEHERAN (Iran)
  9. DAKAR (Senegal)
  10. COLOMBO (Sri Lanka). 


  11. gandul

Scânteia revoltelor se aprinde şi în China

Chinezii au fost îndemnaţi şi au ieşit la manifestaţii de stradă în 13 oraşe, inclusiv la Beijing şi Shanghai. În capitală s-au 
adunat câteva sute de oameni, dispersaţi rapid de poliţişti.


În China izbucnesc revoltele

Modelul revoltelor populare din lumea arabă a ajuns şi în China. O sută de activişti politici au fost arestaţi ca măsură de precauţie, după ce pe internet au apărut apeluri la organizarea unei Revoluţii a Iasomiei, precum cea din Tunisia.
Chinezii au fost îndemnaţi şi au ieşit la manifestaţii de stradă în 13 oraşe, inclusiv la Beijing şi Shanghai. În capitală s-au adunat câteva sute de oameni, dispersaţi rapid de poliţişti.
Apelul a venit la numai o zi după ce preşedintele Hu Jintao a cerut un control mai strict al accesului la internet, tocmai pentru a preveni o răzmeriţă. Regimul de la Beijing a luat măsuri speciale de securitate şi a blocat acesul la forumurile de socializare şi căutările pentru cuvântul "Iasomie".
realitatea

Muammar Gaddafi ar fi fugit în Venezuela sau Brazilia

Hussein Sadiq Al Musrati, diplomat libian cu rang înalt la ambasada din China, care a anunţat la al-Jazeera că demisionează, ar mai fi spus că fiii lui Muammar Gaddafi se bat între ei pentru putere şi că într-adevăr, liderul libian ar fi părăsit Libia.


Gaddafi ar fi fugit în Venezuela sau Brazilia
FOTO: defence.pk



Liderul libian Muammar Gaddafi ar fi fugit din ţară cu destinaţia Brazilia sau Venezuela, iar fiul său Saif al-Islam, care a apărut duminică seară la televiziunea de stat, ar fi preluat conducerea ţării, potrivit unor informaţii neconfirmate din surse oficiale, preluate însă de presa internaţională
Canalele arabe cu transmitere prin satelit Al-Arabiya şi Al-Jazeera au difuzat această ştire, preluată şi de agenţia rusă ITAR-TASS, care menţionează însă că informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente. Potrivit ITAR-TASS, armata ar fi preluat conducerea în ţară.
Hussein Sadiq Al Musrati, diplomat libian cu rang înalt la ambasada din China, care a anunţat la al-Jazeera că demisionează, ar mai fi spus că fiii lui Muammar Gaddafi se bat între ei pentru putere şi că într-adevăr, liderul libian ar fi părăsit Libia.
Pe de altă parte, un lider al opoziţiei a anunţat că toate triburile din ţară s-au alăturat protestelor antiguvernamentale. În încercarea de a pune şi mai multă presiune asupra guvernului, şeful tribului Al-Zuwayya din estul Libiei, şeicul Faraj al Zuway, a ameninţat că va opri exporturile de petrol în reacţie la "oprimarea protestatarilor" şi i-a cerut lui Gaddafi să plece din ţară.
De asemenea, membrii unei unităţi a armatei cunoscute sub numele de "Fulger" s-ar fi alăturat revoltei populare împotriva regimului lui Gaddafi.
Cel puţin 50 de oameni ar fi fost ucişi şi peste 100 răniţi la Benghazi, duminică după-amiază, ceea ce ridică la 250 numărul persoanelor care au murit în ultimele zile în aceast oraş din estul ţării, al doilea ca mărime din Libia, cu o populaţie de peste 650.000 de locuitori.
realitatea

Cine sunt cei TREI ROMÂNI care şi-au luat CU BANII JOS ULTIMUL MODEL DE FERRARI - 458 challenge, supermaşina destinată circuitelor de curse













Ferrari 458 Challenge, ultimul model destinat exclusiv pentru circuitele de curse a fost vândut în trei exemplare, în România, cu banii jos. Numele clienţilor sunt ţinute "la secret" de către companie. Alţi doi clienţi s-au arătat dispuşi să achiziţioneze un astfel de model, însă numărul de automobile este limitat şi nu se ştie dacă cei doi vor avea şansa să cumpere unul.

Potrivit directorului de vânzări Ferrari România, Octavian Ursu, într-o ţară cu o populaţie de 21 de milioane de locuitori, producătorul italian nu ar trimite, în mod normal, mai mult de un automobil.
Ferrari a trimis totuşi trei modele deoarece în România cererea este neobişnuit de mare. Potrivit directorului de vânzări Octavian Ursu, de la începutul anului 2010 şi până în prezent, Ferrari a vândut peste 30 de automobile.
gandul

Vameşii şi poliţiştii din Vama Albiţa şi-au clădit adevărate palate GALERIE FOTO

După o agoniseală de câţiva ani buni şi după o muncă cinstită, mai mulţi vameşi din Huşi, lucrători la Vama Albiţa, şi-au permis câte o căsută în care să trăiască linştiţi. VEZI O GALERIE FOTO realizată de vrn.ro.

Agentul Sorin Bucur are una dintre cela mai mari vile.








Vila şefului vămii, Emil Bordeanu a fost contruită pe un teren donat de fratele său






Unii se pare că au o familie extrem de numeroasă pentru că şi-au construit case cu trei nivele şi zeci de camere. Nici poliţistii nu frontierã nu s-au lăsat mai prejos. Unul dintre aceştia, agentul Sorin Bucur, chiar este campion la vile, iar conacul său poate concura cu succes în faţa celui mai tare vameş. Chiar şi vila şefului vameşilor, Emil Bordeianu, păleşte în faţa acestei bijuterii arhitectonice, construitã în cel mai pur stil "miliţiano-cocălăresc"!, potrivit vrn.ro
Sorin Bucur este agent II Poliţia de Frontieră Vaslui. Valoare de impozitare a casei este de 300.000 de lei, în condiţiile în care venitul anul a lui Bucur este de 26.047 de lei, iar soţia nu are venituri.
Cu toate cã nici vila directorului Bordeianu nu e de neglijat, la capitolul palat un alt vameş e campion. Cu un venit declarat de aproximaiv 20.000 de lei pe an, Daniel Oancea şi-a permis o cãsutã cât un bloc. E drept, nu e terminată, dar nici mult nu mai are.
realitatea

ANM: Ninsori abundente şi intensificări ale vântului în toată ţara

Meteorologii anunţă ninsori şi intensificări ale vântului în toată ţara. Vor fi depuneri de zăpadă mai consistente  în sudul Banatului, în Oltenia şi în zona de munte. Avertizarea meteo este valabilă de marţi de la ora 02.00 până miercuri la ora 12.00.


Meteorologii anunţă ninsori abundente
 FOTO: Grup RC

De marţi noaptea şi până miercuri la ora 12.00 va ninge în toată ţara şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent în sudul Banatului, Oltenia şi zona de munte. În regiunile sudice şi sud-estice, temporar, vântul va avea intensificări şi va viscoli ninsoarea.

În Dobrogea precipitatiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie, favorizând producerea poleiului.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a atenţionat cu privire la faptul că zilele de marţi şi miercuri vor fi "de iarnă autentică", menţionând că ne vom îndrepta spre primăvară după data de 10 martie, potrivitagerpres.ro.

Sandu a menţionat că temperaturile scăzute se vor menţine până pe 28 februarie şi vor începe să crească în perioada 1-6 martie, adăugând că în Bucureşti ne-am putea aştepta în intervalul respectiv şi la 5 grade ziua şi minus 3-4 grade noaptea. După data de 10 martie ne putem aştepta la temperaturi de peste 10 grade Celsius.
realitatea


"ROMÂNII AU TALENT". Tatăl lui Narcis Iustin Ianău: „La început, am crezut că publicul face mişto de el”. Cum s-a născut o vedetă naţională



· Lui Narcis Iustin Ianău, în vârstă de 15 ani, senzaţionala voce de contrabariton i-a adus în copilărie numai necazuri. "Cânţi precum o fată", îi spuneau ceilalţi băiatului care, din acest motiv, cu greu îşi găsea prieteni.
Când adolescentul slăbuţ, timid şi ochelarist a ajuns pe scena de la "Românii au talent", juratul Mihai Petre a crezut că a venit acolo să vorbească despre teoreme, necum să cânte cu o voce uluitoare. "A fost şocant de-a dreptul! Când apare pe scenă un băiat slăbuţ, timid, cu ochelari, nu te aştepţi să urmeze un moment de asemenea intensitate. În primul rând, nu mă aşteptam să cânte, ci mai degrabă să încerce să demonstreze o teoremă la matematică.
Vezi mai multe pe Romanii au talent

Povestea lui Iustin este emblematică pentru acest show: un om al contrastelor, extrem de surprinzător", a declarat Mihai Petre pentru gândul. De-a lungul vieţii lui, puţini au crezut în Narcis Iustin Ianău şi nici chiar părinţii săi nu au fost de acord, la început, ca el să cânte cu vocea aceasta de fată. "Mama, când m-a auzit, a crezut că nu pot realiza ceva cu această voce" , a povestit băiatul după concurs. Şi tot atunci, tatăl a spus, extrem de emoţionat, că s-a temut, la început, că publicul "face mişto" de fiul său.
Narcis Iustin: "Când s-a difuzat emisiunea, am plâns de fericire"
 "De mine au râs şi copiii, şi adulţii. Cel mai neplăcut lucru care mi s-a spus este că nu am voce, că eu nu ştiu să cânt, ci că mă strâmb" , povesteşte pentru gândul Narcis, care a ajuns la cinci ani în corul bisericii. Se dusese acolo cu mătuşa sa, Elena, pe care o aştepta să termine repetiţiile şi, auzind corul, a început să cânte şi el. Dascălul şi-a dat seama că este talentat şi l-a aşezat în rândul sopranelor, unde a rămas timp de patru ani. Băiatul, care locuieşte împreună cu tatăl său şomer şi cu fratele său mai mic într-un sat din judeţul Bacău, a venit la "Românii au talent" pentru ca mama lui, care lucrează de 12 ani în Italia, să îl audă cântând pe scenă. "În seara în care a fost difuzată emisiunea, am plâns de fericire! Nu credeam că voi ajunge aici. Mă simt cu mult mai diferit, pentru că acum toată lumea mă bagă în seamă", spune băiatul care învaţă la Liceul de Artă "George Apostu" din Bacău. Deşi la "Românii au talent" a impresionat pe toată lumea cu vocea de soprană, adolescentul poate cânta şi cu voce de altistă, mezzosoprană, tenor şi bariton.
Juratul Andi Moisescu este convins că, după apariţia lui Narcis, noţiunea de "vedetă" îşi va schimba înţelesul în România. "Dincolo de neaşteptatul apariţiei în sine, în emisiunea "Românii au talent", Narcis cred că va marca un moment istoric în spaţiul public românesc.Va fi, probabil, primul om obişnuit care devine vedetă peste noapte, bazându-se pe un talent autentic şi o valoare indiscutabilă şi nu pe operaţii estetice, scandaluri prefabricate şi conjuncturi favorizate de goliciunea trupuluiDrept urmare, noţiunea de vedetă va avea, prin apariţia lui, un alt înţeles", spune Andi Moisescu. Andra crede că la "Românii au talent" totul este posibil. Oricine poate să ia microfonul şi să impresioneze o ţară întreagă. Aşa s-a întâmplat şi cu Iustin căruia, la prima vedere, publicul nu îi acorda nicio şansă".
 O altă supriză a show-ului a fost trupa "Dance Fiction Crew", al cărui lider, Robo, pe numele lui adevărat Cristian Dorian Novac, a uimit publicul când cu mişcări de robot, când de păpuşă care se dezumflă, când de fiinţă umană străbătută de un curent de înaltă tensiune. Pasiunea lui pentru dans a început la cinci ani. "Mă jucam cu nişte maşinuţe, cu spatele la televizor care era pus pe un canal sârbesc, iar pentru prima dată în viaţa mea am avut acea emoţie în care simţi cum ţi se ridică părul pe mâini. Era melodia lui Michael Jackson - «Don't Stop 'til You Get Enough.» Pentru mine a fost o experienţă de neuitat, ca şi când aş fi fost un robot care a primit conştiinţă, o maşină care s-a trezit la viaţă", spune Robo.
 Seara a continuat la Pro TV cu un număr spectaculos prezentat de Mădălina Felea, gimnastica la bară. Mădălina a practicat gimnastica artistică timp de 6 ani, dar la vârsta de 12 ani a fost nevoită să renunţe din cauza unui accident, în urma căruia a avut nevoie de 22 de cusături la spate şi 7 la cap. La vârsta de 16 ani, Mădălina a descoperit dansul la bară, într-o discotecă din Galaţi. Acolo a văzut două dansatoare care făceau câteva acrobaţii la bară. "Îmi imaginam elemente de gimnastică la bară, o alternativă a paralelelor", spune Mădălina.
Record absolut de audienţă
Emisiunea "Românii au talent" a înregistrat un record absolut de audienţă în rândul show-urilor de divertisment din România, prima ediţie a programului de la Pro TV fiind urmărită vineri seara de peste patru milioane de telespectatori din întreaga ţară în minutul de aur, înregistrat la ora 21.17. Şi la reluare, emisiunea a obţinut rezultate spectaculoase, românii stând cu ochii lipiţi de televizor sâmbătă, de la ora 17:00. Potrivit GFK România, peste două milioane şi jumătate de telespectatori au dorit să revadă, sâmbătă, talentele României.
Pe microsite-ul romaniiau talent.ro, cele mai urmărite momente din emisiune au fost cel cu Narcis Iustin Ianău, care a fost accesat de 319.847 de ori, urmat de gemenii Păunescu, care au cântat şi au dansat ca la revelioanele din Mangalia anilor '70 şi au totalizat 227.162 vizite, şi de trupa de travesti "Veveriţele vesele", cu 166.404 vizite.
gandul

Cercetătorii au descoperit de ce ne trezim greu dimineaţa

Dacă întârziaţi la serviciu, daţi vina pe genetică, iar dacă 
sunteţi concediaţi daţi-i în judecată pe cercetătorii americani.


Trezitul greu dimineaţa nu depinde numai de noi
Trezitul greu dimineaţa nu depinde numai de noi
Cercetători de la Northwestern University, statul american Illinois, au descoperit un nou mecanism asociat cu ceasul biologic la musculiţe, o descoperire ce favorizează explicaţia de ce unii oameni se trezesc dimineaţa mai greu decât alţii, potrivit ultimei ediţii a revistei Nature, citată de Agerpres.


Potrivit acestora, lipsa unei gene denumite "douăzeci şi patru" duce la o perturbare a ritmului în ciclul de veghe şi somn la musculiţe. Această genă codifică proteina numită PER, care, la rândul său, reglează ritmul circadian. În lipsa respectivei gene, proteina se găseşte în neuroni în cantităţi mici şi ca rezultat trezitul dimineaţa devine o problemă.

realitatea

Motorul german, turat la maximum

Mici sau mari, companiile germane exploateaza globalizarea la maximum. Succesul lor se ­datorează mai mult raţiunii decât norocului.


germania_


Liniştea este tulburătoare, la fel şi priveliştea maşinilor pe jumătate asamblate ce alunecă pe transportoarele lor robotizate, care se mişcă de parcă ar gândi singure. Scena acestei serenităţi industriale este linia de asamblare a Porsche din Leipzig. Fabrica aerisită, aproape ca o clinică, este o bună ilustrare a felului în care, în timp ce vecinii săi europeni şi alte economii avansate bolborosesc spasmodic după recesiune, Germania îşi continuă cursa pe autobahn‑ul economiei.

SPOR RECORD.
 Linia de producţie ce se termină la Leipzig cuprinde ţări în­tregi. Caroseriile vopsite pentru SUV‑ul Cayenne se aduc cu trenul de la o fabrică deţinută de Volkswagen (cu care Porsche a început procesul de fuziune) din Slovacia. Cele pentru hatchback‑ul Panamera vin de la Hanovra. Roboţii de transport le poartă pe linia de asamblare de la un grup de muncitori la altul. Componentele sosesc exact aşa cum trebuie montate. Sistemul este flexibil, permiţând ca de pe linia de fabricaţie să iasă două modele diferite în exact atâtea exemplare câte sunt solicitate. Maşinile pleacă apoi în Est şi în Vest, către cele mai mari pieţe ale Porsche, China şi America.

realitatea

Operaţiunea "Curăţenie în vămi" s-a reluat: Razie de amploare la Vama Albiţa

Operaţiune de amploare la Vama Albiţa, cel mai mare punct de frontieră din Europa. Procurorii fac percheziţii şi la locuinţele vameşilor. Sunt verificate 70 de persoane, cercetările vizând luarea de mită şi traficul de ţigări. 


Vama Albiţa
Vama Albiţa

După descinderile din vămile din vestul ţării, procurorii au revenit în est. Percheziţiile şi descinderile vizează zeci de vameşi şi poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită şi trafic de ţigări.
53 de poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa, printre care şi 5 ofiţeri, au fost ridicaţi, luni dimineaţa, de anchetatori şi urmează să fie audiaţi de procurori, în urma descinderilor din vamă şi din alte locaţii din judeţul Vaslui, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Aceştia au fost urcaţi în autocare şi sunt transportaţi la Bucureşti pentru audieri.
La această oră, traficul a fost reluat pe ambele sensuri, după ce a fost blocat mai bine de două ore. De altfel, activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa a fost reluată parţial. Atât la ieşire cât şi la intrarea în ţară s-au format cozi.
Vameşii care au ajuns la Albiţa pentru a intra în tură sunt ridicaţi de poliţişti. Se pare că sunt vizaţi mai mulţi poliţişti de frontieră decât vameşi.
"Aşteptăm de săptămâna trecută. Probabil că o să-i aducă la Curtea de Apel Bucureşti, în condiţiile în care avem 15 Curţi de Apel în toată ţara. Aici, unde vorbim de 50-100 de euro mită, vor primi mandate de arestare. Cu cât prejudiciul e mai mare, va fi în libertate, cu cât e mai mic, va fi arestat. Operaţiuni de acest gen erau necesare pentru că, în condiţiile de criză, totuşi acest fenomen se cunoştea în vamă, nu era o nouate. Nu trebuia să bage aparatură sau ofiţeri sub acoperire", a declarat, la Realitatea TV, Dumitru Coarnă, consilier juridic SNPPC.
"Deja toată lumea se aşteapta de săptămâna trecută. Se ştia zona unde urma să se întâmple. Cred că cei care au început această acţiune ar trebui să termine. Am senzaţia că se va începe pe alte domenii, poliţia rutieră, evidenţa populaţiei. Este posibil orice, dar s-a lungit foarte mult. Deja ne-am obişnuit: lunea, marţea sunt descinderi la vamă. Dacă fac două pe săptămână, vine toamna. E cea mai importantă operaţiune", a declarat Diana Tache, fost ofiţer de frontieră.
La punctul de frontieră Albiţa lucrează 87 de vameşi.
Şirul descinderilor în vămi a debutat la începutul lunii februarie, în vama Siret, din judeţul Suceava. Deja au fost arestaţi 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava), iar alte 90 de persoane sunt încarcerate, în cadrul anchetei privind punctele Naidăş (Caraş Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş).
realitatea