vineri, 4 februarie 2011

Telegondola din Vulcan, inaugurată de Elena Udrea, s-a blocat

Zeci de oameni au rămas blocaţi, vineri, în telegondola din staţiunea Vulcan, din judeţul Hunedoara, exact în timpul ceremoniei de inaugurarea la care lua parte şi Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. După 40 de minute angajaţii primăriei au remediat defecţiunea, iar telegondola s-a pus în mişcare.


Telegondola din Vulcan, în valoare de 10 milioane de euro, a fost inaugurată vineri
Telegondola din Vulcan, în valoare de 10 milioane de euro, a fost inaugurată vineri





Inaugurare cu ghinion pentru ministrul Elena Udrea, la Vulcan. Instalaţia de telegondolă pe care venise s-o inaugureze s-a blocat. Din primele informaţii, se pare că la originea defecţiunii stă un senzor, informează Realitatea TV.
Delegaţia oficială a ajuns în Pasul Vîlcan, iar după o vizită la pârtia de schi şi la instalaţia de teleschi, a vrut să coboare în oraş. În momentul în care ministrul Elena Udrea şi celelalte oficialităţi au vrut să urce în telegondolă, instalaţia a fost oprită. Din acel moment, telegondola nu a mai funcţionat.
Angajaţii primăriei din Vulcan spun că acest lucru se datorează afluxului mare de turişti. Cabinele, care au capacitate doar de opt locuri,  au fost supraîncărcate în cabine au ajungând chiar 10-12 persoane ceea ce a făcut să se defecteze un senzor de mişcare. Timp de 40 de minute a fost resetat întreg sistemul, iar telegondala funcţionează. Turiştii au ajuns cu bine la destinaţie.

Ministrul Elena Udrea a declarat că nu i-a fost frica, că a mai stat de vorba cu jurnalisştii şi cu localnicii, iar primarului i-a recomandat să aibă grijă şi să-i instruiască pe angajaţii primăriei să remedieze mai rapid defecţiunile, în cazul în care ele vor mai apărea.
Elena Udrea, ministrul Dezvoltării regionale şi Turismului, a participat, vineri, la inaugurarea telegondolei Vulcan, judeţul Hunedoara, obiectiv cofinanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Consiliul Local Vulcan, în cadrul unui amplu proiect inclus în Programul Schi în România.
Proiectul de la Vulcan vizează dezvoltarea domeniului schiabil în zonă, potrivit MDRT, prin construire telegondolă între cotele 770-1310 m şi între cotele 1310-1620 m, amenajare pârtie nr.1 cu 3 teleschiuri şi instalaţie nocturnă, amenajare pârtie nr. 2 cu 1 teleschi şi instalaţie nocturnă, amenajare pârtie nr. 3 cu 1 teleschi, instalaţie nocturnă şi instalaţie zăpadă artificială (8 tunuri), achiziţia a 4 utilaje tip Ratrac, montare instalaţie energie electrică şi alimentare cu apă a instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale (staţii de pompare, rezervoare apă 2 x 500 mc, tunuri zăpadă).
În 2009 şi 2010 s-a realizat prima etapă a proiectului, care a constat în construirea telegondolei între cotele 770-1310 m în Pasul Vîlcan, amenajarea pârtiei de schi, amenajarea drumului de acces la staţiile superioară şi inferioară ale telegondolei şi a unei parcări, realizarea instalaţiei electrice pentru telegondolă.
Telegondola inaugurată vineri circulă pe o distanţă de 3.500 de metri şi are 73 de gondole.
sursa:realitatea.net

Şerban Huidu, primul mesaj de după accident: "Sunt treaz şi un pic ameţit. Vin acasă weekend-ul viitor"

"Carcotaşul" Şerban Huidu şi-a revenit complet şi, pentru prima dată de la teribilul accident pe care l-a suferit pe partia de schi din apropierea staţiunii Innsbruck, le-a transmis un mesaj fanilor săi. Realizatorul Tv a postat pe blogul personal câteva rânduri, prin care le-a mulţumit tuturor celor care au fost alături de el şi de familia sa în momentele grele pe care le-au traversat.




"Sunt bine! Am avut un accident groaznic acum o lună. Sunt treaz şi un pic ameţit. Vin acasă în weekend-ul viitor şi voi continua recuperarea. Cinci săptămâni am stat în spital. Le mulţumesc tuturor celor ce s-au gândit la mine şi au trimis mesaje de bine", scrie Huidu pe blog.
În 29 decembrie, realizatorul TV Şerban Huidu a fost internat în stare de comă la Spitalul Universitar din Innsbruck, după ce a suferit un accident pe o pârtie de schi din apropierea staţiunii. El a fost menţinut în stare de comă indusă, pentru a i se face investigaţii medicale.
 sursa:libertatea.ro

O rusoaică şi-a mumificat sora moartă şi apoi a vrut să o învie


O rusoaică şi-a mumificat sora moartă şi apoi a vrut să o învieO rusoaică de 69 de ani din Ekaterinburg nu a putut să accepte faptul că sora ei a decedat în urmă cu un an, motiv pentru care s-a gândit să se joace puţin de-a Frankenstein.
Femeia şi-a cufundat sora în petrol şi a lăsat-o acolo până zilele trecute, când a scos trupul mumificat şi a vrut să îi redea viaţa. Bătrâna s-a gândit să încerce prin administrarea unor şocuri electric, sperând că astfel va invera muşchii inimii, iar organul va începe să bată din nou, anunţă cotidianul Austriam Times.
Încercarea rusoaicei a dat greş, bineînţeles, dar în urma experimentului a provocat şi un incendiu care s-a extins în mare parte a imobilului în care locuia.
sursa:libertatea.ro

Incendiu devastator în Eforie Nord. Flăcările au atins câţiva metri înălţime

Flăcări înalte de câţiva metri într-o gospodărie din staţiunea Eforie Nord. Două anexe gospodăreşti din lemn şi acoperişul casei vecine au ars în întregime.
Două anexe gospodăreşti şi acoperişul unei case au ars în întregime
Două anexe gospodăreşti şi acoperişul unei case au ars în întregime / FOTO: RTV



Focul a izbucnit de la o sobă cu rumeguş lăsată nesupravegheată peste noapte. Proprietarul lăsase focul aprins ca să nu îngheţe apa în conductele care treceau prin anexa gospodărească. În clădire se afla şi o butelie care ar fi putut exploda în orice moment, însă a fost scoasă la timp din imobil. Flăcările s-au extins la casa vecină al cărei acoperiş a ars.
Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Pompierii din Tuzla au intervenit cu trei autospeciale şi au avut nevoie de mai bine de trei ore pentru a stinge complet focul.
sursa:realitatea.net

Marea Neagră a îngheţat

Din cauza temperaturilor extrem de scăzute din ultimele zile, Marea Neagră a îngheţat la mal.
Marea Neagră a îngheţat la mal
Marea Neagră a îngheţat la mal / FOTO: RTV


Asta deşi salinitatea crescută a Mării Negre nu permite îngheţul decât în cazul unor temperaturi extreme. Stratul de gheaţă se întinde pe o suprafaţă de câţiva metri de la mal şi s-a format doar unde apa are o adâncime foarte mică.
Vântul puternic şi menţinerea unor temperaturi sub 0 grade au contribuit şi ele la formarea peisajului glaciar.

sursa:realitatea.net

Videanu: PDL nu poate fi bătut de alianţa PNL-PSD, n-au forţă, n-au valoare, n-au program

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, joi, într-un interviu acordat ziarului "Gândul", că partidul pe care îl reprezintă nu poate fi bătut de alianţa PNL-PSD, pentru că aceste formaţiuni nu au valoare, forţă sau program.


Videanu: PDL nu poate fi bătut de alianţa PNL-PSD, n-au forţă, n-au valoare, n-au program
Videanu: PDL nu poate fi bătut de alianţa PNL-PSD, n-au forţă, n-au valoare, n-au program.


Fostul ministru a spus că PDL are şansa, chiar şi în condiţiile dificile actuale, de a se bate în alegeri pentru a fi primul partid din România.

Potrivit lui Videanu, marea problemă a PDL este dacă îşi va găsi sau nu soluţia de echilibru în interior.

"Nu cred că PDL poate fi bătut de o alianţă PNL-PSD. N-au forţă, n-au valoare, n-au program, n-au nimic", a spus Videanu într-un interviu acordat ziarului "Gândul".

El s-a arătat încrezător în faptul că PDL poate rămâne principala forţă politică dacă îşi rezolvă probemele de echilibru din interior, concomitent cu recâştigarea încrederii electoratului.



sursa:realitatea.net



Năstase: Nu cred că Băsescu îl va lăsa pe Blaga să candideze şi să câştige preşedinţia PDL

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, opinează într-o analiză publicată pe blogul său că Traian Băsescu nu-l va lăsa pe Vasile Blaga să candideze şi să câştige preşedinţia PDL.


Năstase: Nu cred că Băsescu îl va lăsa pe Blaga să candideze şi să câştige preşedinţia PDL
Năstase: Nu cred că Băsescu îl va lăsa pe Blaga să candideze şi să câştige preşedinţia PDL



Năstase spune că principalul obiectiv al PDL va fi repoziţionarea pe scena politică internă pentru anul electoral 2012 după ce opoziţia este pe cale să formeze o coaliţie electorală: "Repoziţionarea PDL urmăreşte ocuparea scenei de dreapta a electoratului simultan cu reinventarea partidului pentru a limita consecinţele electorale negative ale guvernării. În prima jumătate a anului, momentul de expunere maximă a principalului partid de guvernământ va fi Congresul formaţiunii unde se va tranşa lupta internă, fie prin victoria unei grupări, fie printr-un armistiţiu al acestora în vederea strângerii rândurilor pentru anul electoral".
"În raport cu partidele din politica internă, PDL şi-a pierdut cel mai important element: capacitatea de a intra în coaliţii. PDL în acest moment este un partid izolat. Rezultatele Congresului PDL pot fi un indicator privind capacitatea partidului de a ieşi din izolarea politică. Eu cred că Vasile Blaga nu va fi lăsat de Băsescu să candideze şi să câştige preşedinţia partidului", opinează fostul premier.
El include în analiza sa şi câteva soluţii ce ar fi vehiculate în PDL, dintre care una se referă inclusiv la schimbarea denumirii în Partidul Popular Român. "Congresul constituie o oportunitate de a demara un proces de reinventare a PDL.Separarea funcţiei de preşedinte al partidului de cel de prim ministru, promovarea în funcţii de conducere a unor persoane neimplicate în actul de guvernare şi schimbarea denumirii partidului (cum ar fi: în Partidul Popular Român) sunt doar câteva dintre soluţiile vehiculate, care alături de alte tehnici de comunicare şi manipulare pot repoziţiona (dacă nu schimbă şi culoarea)", notează Năstase.
sursa:realitatea.net

Cum se împart candidaţii la alegeri între PNL şi PSD

Social-democraţii şi liberalii, care vor merge împreună la alegerile locale din 2012, au decis, la negocierea protocolului dintre cele două formaţiuni, că, din cele 41 de judeţe ale României, PSD va desemna candidaţi pentru 21 de consilii judeţene, iar PNL pentru 20.


Cum se împart candidaţii la alegeri între PNL şi PSD
Cum se împart candidaţii la alegeri între PNL şi PSD / FOTO: dcnews.ro



Potrivit protocolului, cele două partide vor susţine candidaţi unici. PSD va încerca să-şi menţină dominaţia în Muntenia, Oltenia şi va încerca să recucerească Moldova, în timp ce liberalii îşi vor încerca norocul în Transilvania şi Banat.
Din cele 20 de judeţe controlate, să spunem, de PDL şi UDMR, liberalii au luat 15 – printre care Harghita şi Covasna, iar PSD - 5, printre care Botoşani, Iaşi sau Neamţ.
Mărul discordiei la acest capitol a fost Capitala. Negicierile au durat câteva zile. PSD şi PNL vor avea un candidat comun, cel mai bine plasat în sondaje.
În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, vor exista liste comune şi paritate.
O a treia problemă a alianţei a fost împărţirea funcţiilor în stat: preşedinte şi premier. Cele două funcţii se împart frăţeşte. Una PSD, una PNL, dar sondajele de opinie vor stabili cine va da candidatul pentru preşedinţie. Premierul va fi desemnat din cealaltă formaţiune decât preşedintele.
sursa:realitatea.net

Un tir plin cu bere s-a răsturnat pe autostrada Bucureşti-Piteşti

Un tir încărcat cu peste 18 tone de bere s-a răsturnat la Găeşti. Cei mai supărăaţi au fost localnicii, pentru că Poliţia şi reprezentaţii firmei de bere au păzit peturile care au rezistat accidentului.


Un tir încărcat cu bere s-a răsturnat
Un tir încărcat cu bere s-a răsturnat / FOTO: aradon.ro



Şoferul le-a explicat poliţiştilor că a fost nevoit să frâneze brusc, dar - pentru că încărcătura nu era bine asigurată - remorca a intrat în balans şi s-a răsturnat.
Traficul pe un fir al autostrăzii a fost blocat mai bine de o oră, până când berea a fost spălată de pe drum.
sursa:realitatea.net

Petrom a scumpit motorina cu 4 bani/litru

Compania OMV Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a majorat de vineri preţul motorinei cu 4 bani/litru, în timp ce preţul benzinelor rămâne nemodificat, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.


Petrom a majorat de vineri preţul motorinei cu 4 bani/litru
Petrom a majorat de vineri preţul motorinei cu 4 bani/litru / FOTO: Grup RC


Litrul de motorină Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costă 5,04 lei, motorina OMV Sprint Diesel este 5,06 lei/litru, în timp ce litrul de motorină Euro Diesel 5 este 4,84 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costă 5,38 lei.

Benzina costă ca până în prezent. Litrul de benzină Premium fără plumb 95 costă 4,90 lei, benzina Top Premium fără plumb 99+ este 5,28 lei/litru, în timp ce sortimentul de benzină OMV Carrera 95 costă 5,04 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,70 lei/litru.

Preţurile Petrom pot varia cu maximum +/-5% faţă de preţurile de referinţă. Ultima modificare a preţului carburanţilor a fost operată de Petrom pe 25 ianuarie, când compania a ieftinit carburanţii cu 4 bani/litru.

De asemenea, şi Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol în România, a majorat de joi preţurile de referinţă la motorină cu 5 bani/litru.

sursa:realitatea.net

Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC se înscrie azi la tribunal


Magistraţii Tribunalului Bucureşti dezbat astăzi cererea de înregistrare juridică a Alianţei de Centru-Dreapta PNL-PC. Actele au fost depuse în urmă cu trei săptămâni, după ce, iniţial, avocaţii PNL şi PC au ratat înregistrarea în instanţă, din cauză că au ajuns după terminarea programului de lucru.
Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC, la tribunal
Alianţa de Centru-Dreapta PNL-PC, la tribunal / FOTO: ziare-pe-net.ro

Protocolul dintre PNL şi PC are valabilitate până la 31 decembrie 2016. Până la această oră nu a fost depusă nicio contestaţie.
Crin Antonescu, preşedintele PNL, şi Daniel Constantin, preşedintele PC, au semnat la 10 ianuarie protocolul de constituire a Alianţei de Centru-Dreapta. Delegaţia Permanentă a PNL a validat alianţa cu PC, cu trei voturi "împotrivă", din partea lui Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu şi Adriana Săftoiu.
Sâmbătă, ACD va încheia un alt protocol de colaborare cu PSD.

sursa:realitatea.net

Antonescu: Dacă alianţa PNL-PC-PSD pierde parlamentarele sau localele, îmi dau demisia

Preşedintele PNL afirmă într-un interviu pentru MEDIAFAX că este posibil ca alianţa PNL-PC şi PSD să preia guvernarea la sfârşitul lunii martie, fie prin ieşirea UDMR din coaliţia de la putere, fie prin trecerea unor parlamentari PDL sau din alte partide la noua alianţă.
Crin Antonescu
Crin Antonescu / FOTO: Grup RC


"Posibilitatea ca această alianţă să preia guvernarea este una destul de însemnată. Este principala speranţă cu care am precipitat încheierea ei. Este foarte posibil ca la sfârşitul lunii martie, sau până în sfârşitul lunii martie, lucrul ăsta să se întâmple", a spus Crin Antonescu, citat de MEDIAFAX

Anastase înţeapă alianţa PSD-PNL: Nu-i cred în stare de nimic bun

Alianţa dintre PSD şi PNL mai degrabă ajută decât încurcă PDL-ul. Declaraţia a fost făcută la RFI de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Ea mai spune că liderul PNL, Crin Antonescu "a predat partidul necondiţionat în braţele PSD-ului, formaţiune de sorginte comunistă".


Anastase înţeapă alianţa PSD-PNL: Nu-i cred în stare de nimic bun
Anastase înţeapă alianţa PSD-PNL: Nu-i cred în stare de nimic bun





PDL are de câştigat de pe urma acestei alianţe, crede Anastase, pentru că va duce la dispariţia PNL, formaţiune de centru-dreapta : "Alianţa PSD-PNL duce la dispariţia de pe scena politică a unei formaţiuni politice, PNL, ceea ce mai degrabă ne ajută, decât ne încurcă în bătălia electorală, cu atât mai mult cu cât vorbim de o predare necondiţionată a acestui partid. Deci nici o şansă de revenire".

Roberta Anastase nu-i crede în stare de "nimic bun" pe liderii PSD şi PNL, Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu. Pe acesta din urmă îl acuză că şi-a "predat necondiţionat" partidul în braţele unei formaţiuni "de sorginte comunistă". "Poate că la un moment dat, am crezut că domnul Crin Antonescu poate fi un lider politic. În realitate, şi-a predat necondiţionat şi fără nici o umbră de mustrare de conştiinţă partidul istoric în braţele unei formaţiuni de sorginte comunistă".

sursa:realitatea.net

Elena Udrea inaugurează o telegondolă în valoare de 10 milioane de euro

Inaugurare cu fast în localitatea Vulcan. Astăzi va fi este pornită telegondola de circa 10 milioane de euro, făcută din banii Ministerului Dezvoltării şi Turismului. Interesant este că o inagurare a mai avut loc cu câteva zile în urmă, dar cum ministrul Elena Udrea n-a putut participa, primarul din Vulcan a decis să repete ceremonia. Şi pentru că este vorba de o întâlnire între colegi din PD-L, evident că totul trebuie să fie portocaliu.
Astăzi, la Vulcan, va fi inaugurată o telegondolă în valoare de 10 milioane de euro
Astăzi, la Vulcan, va fi inaugurată o telegondolă în valoare de 10 milioane de euro / FOTO: RTV







Sănii portocalii, telegondole portocalii, geci portocalii. Aşa a arătat în urmă cu câteva zile repetiţia pentru inaugurarea oficială a telegondolei de la Pasul Vulcan. Viceprimarul şi primarul localităţii nu s-au putut abţine şi au încercat instalaţia înaintea sosirii ministrului Dezvoltării.
Telegondola circulă pe o distanţă de 3.500 de metri şi are 73 de gondole. Oportunitatea acestei investiţii a fost discutată şi în emisiunea Realitatea te priveşte. "Ori vă apucaţi să faceţi nişte proiecte care să ducă într-adevăr la dezvoltarea zonei, dacă nu, recunoaşteţi că vreţi pur şi simplu să cheltuiţi nişte bani, indiferent cum", a declarat deputatul PNL, Mariana Câmpean.

"Ar fi trebuit făcute în paralel pârtii de schi, o singură telegondolă nu face faţă. După aceea hotelurile, pensiunile", a spus senatorul PSD, Miron Mitrea.

Timp de o săptămână, locuitorii din Vulcan se pot plimba gratuit cu telegondola. Tariful normal al unei călătorii este de 10 lei.
sursa:realitatea.net

Băsescu avertiza la Strasbourg: "Veţi vedea ce se va întâmpla în februarie!"

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat săptămâna trecută, în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, în contextul luptei pentru combaterea corupţiei: "Veţi vedea ce se va întâmpla în februarie!".




Băsescu, joia trecută la Strasbourg:
Băsescu, joia trecută la Strasbourg: / FOTO: Grup RC



Întrebat de un europarlamentar francez care sunt intenţiile guvernului român în legătură cu lupta împotriva traficului de droguri şi controlul imigraţiei, în contextul aderării la spaţiul Schengen, dar şi dacă România răspunde "satisfăcător la aceste întrebări înainte de vara lui2011", Traian Băsescu a răspuns că
"România duce o luptă constantă de combatere a corupţiei şi în frontiere. În ultimii 5 ani au fost arestate şi s-au facut rechizitorii pentru 51 de vameşi. De asemenea, au fost arestaţi şi s-au făcut rechizitorii pentru peste 120 de poliţişti de frontieră. Iar acţiunile de întronare a legii în frontieră nu s-au oprit aici. Poate veţi avea ocazia să observaţi ce se va întâmpla undeva în luna februarie", a spus Băsescu la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.
Şeful punctului de trecere a frontierei Siret, comisarul Aurel Anea, a fost ridicat în această dimineţă împreună cu alţi 70 de poliţişti de frontieră şi vameşi pentru audieri. Acţiunea de amploare desfăşurată în Vama Siret din judeţul Suceava vizează acuzaţii de luare de mită şi trafic cu ţigări. Vama cu Ucraina a fost complet blocată aproape două ore, iar cozile de maşini s-au întins pe câţiva kilometri.
Procurorii DNA urmează să audieze 71 de poliţişti de frontieră de la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, printre care şi şeful PTF, care vor fi aduşi joi în Capitală, în urma percheziţiilor făcute de anchetatori în judeţul Suceava, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

sursa:http://www.realitatea.net

A aparut o noua meserie in Bucuresti? Vanatorii de fraieri in trafic!

Tot mai multi soferi se plang in ultima perioada ca sunt acrosati in trafic de diverse persoane, care dupa ce ii lovesc "inteligent" le cer bani ca sa nu mearga la Politie sa-i reclame. De regula, soferul lovit nu are martori care sa-i probeze nevinovatia, in timp ce "agresorul" este insotit! Unii soferi pica in plasa si le dau bani sau bunuri doar ca sa scape repede si fara prea mari batai de cap, in timp ce altii sunt "impasibili" si nu cedeaza! Care e metoda de "operare"? Cum sa te feresti?



 A aparut o noua meserie in Bucuresti? Vanatorii de fraieri in trafic!
"Omul insceneaza un accident si chiar daca probabil isi recupereaza bani de la RCA apoi, desi poate nu a fost accidentat, cere bani si de la cel "care chipurile l-a lovit". Tehnica este simpla: cel implicat, victima singura in masina, este santajat cu reclamatia la politie pentru ca, de regula, daca nu dai prioritate ti se ia permisul. Cine nu vrea batai de cap scapa ieftin cu 100 - 150 de lei", comenteaza un tanar sofer sub protectia anonimatului.
 
Un alt sofer, Marius C., povesteste ca si el zilele trecute a fost "acrosat" de un astfel de individ, care i-a cerut 400 de lei, acuzandu-l de neacordare de prioritate, dar nu a cedat presiunilor acestuia si l-a convins sa renunte, mergand pe o intelegere amiabila.

In unele cazuri, "agresorul" umbla cu masini inchiriate.
 
O alta poveste care circula de Internet vorbeste despre un tanar - Gabi - care a "cedat" santajului.
 
Redam integral mai jos povestea lui Gabi:
 
"Ieri seara am avut nesansa sa ma intalnesc cu cei mai nenorociti oameni din tara asta: vanatorii de fraieri in trafic!
Faptele: la iesire de pe o strada laterala in fata la metrou Aurel Vlaicu coloana, o masina imi lasa loc de iesire si imi face soferul semn sa ies; dupa ce ies cu jumatate de masina porneste si se loveste de masina mea.

Ies din masina refuzand sa cred ca se poate intampla asta. Din masina cealalta coboara un tanar care nu zice nimic si se uita la masini. Eu cobor direct spre el: “Mai nenorocitule ma lasi sa intru si apoi dai in mine?” La care tipul foarte calm imi raspunde: “Nu te-am vazut!”

Primul impuls este sa-i sparg fata. Tipul imi spune: “Trage la Petrom sa ne intelegem!”

Trag la Petrom si ma duc la el pus pe fapte mari. Tipul imi spune foarte calm: “Hai la politie, nu mi-ai acordat prioritate, masina este inchiriata. Nu are rost sa ne complicam.”

Scoate actele masinii. Ma uit la masini: bara lui era varza, aripile indoite, un far frecat insa nu era spart. Ma uit la masina mea: nimic in partea stanga fata. Ma lamuresc ca plecand de la 50 de cm in viteza intai nu a apucat sa prinda viteza si a dat in cauciuc (norocul meu, roata era virata).

Ii spun: “Nu cred ca faci asta. Masina mea nu are nimic. Dispari!” Tipul foarte linistit isi noteaza numarul masinii si imi spune: “Lasa ca ma cauti tu!” Uite ce mi-ai facut la masina! Noteaza-ti numarul meu!” Nu imi venea sa cred. Notez instinctiv: 0733 ******, cartela probabil! Ma duc la masina lui si ma uit din nou: era imposibil ca din 50 de cm sa lovesti asa puternic. Ii spun in fata: “Masina a mai fost lovita!”

Tipul recunoaste si imi spune deschis: “Masina este inchiriata, am Casco cu franciza de 99 Euro, facem pe jumatate. Imi dai 250 lei si este bine!” Sar in sus si protestez vehement. Urmeaza 5 minute de negocieri de genul: “Ma, te dau in judecatal! Vin dupa tine si nu scapi!” etc…

Tipul bun cunoscator al legii imi spune: “Nu te mai agita! Nu ai acordat prioritate. Hai la Politie si ne lamurim.” Imi dau seama ca are dreptate. Avea un martor (erau doi in masina, celalalt era probabil ajutorul daca lucrurile se incingeau) iar eu eram singur, nu acordasem prioritate si nu puteam demonstra ca m-a lovit intentionat.

Trecem la negocieri: stilul cunoscut – unde lucrezi, dai si tu 150 lei si este bine. Ii spun ca nu ii dau bani fiindca este un nesimtit. Se urca in masina sa plece. Realizez ca nu este bine si il trag inapoi. Ofertez un cartus de tigari. Cere 2, Kent Blue. Ma abtin cu greu sa nu sar pe el. Urmeaza o alta discutie in care il fac sa inteleaga ca exista tigari mai bune in piata. Accepta pana la urma un cartus de tigari.
 
Dupa ce ii dau cartusul, ii devin simpatic ca doar ne-am inteles si imi spune zambind: “Ai noroc ca nu ai nimic la masina, altfel as fi scos mai mult de la tine la Politie!” Il intreb: “De ce esti asa sigur?”

“Fiindca cu asta ma ocup! La fel cum tu te ocupi de vanzari, eu ma ocup de accidente usoare! In zilele bune fac si 1000 Euro pe zi!” Imi spune si reteta:

- masina inchiriata din Fetesti cu asigurare casco (imi confirma ca este din Fetesti)
- te plimbi la ora de varf pe inserat prin Bucuresti si alegi masini care vin de pe o strada cu cedeaza trecerea (doar soferul, mai sunt si variante cu frana brusca in coloana – masina era lovita si in spate) si ceva laterale
- se castiga bine din asta: “Am avut si copii de politisti si smecheri! Nu tine nimic la politie!” imi spune tipul.

Ii fac o poza la masina din fata. Sare ca ars! Ii spun ca vreau sa ma asigur ca nu o sa apara probleme. Recunoaste franc: “Boss, ne-am inteles doar. Stai linistit.”
Imi multumeste si dispare."
 
Ce spune Politia Capitalei?

"Nu stim sa existe astfel de cazuri in Bucuresti, cel putin nu exista in baza noastra de date la ora actuala. Daca un sofer se confrunta cu o astfel de situatie in trafic ar trebui sa vina la Politie si sa faca plangere", a declarat pentru incont.rocomisarul Christian Ciocan, Seful Biroului de Informare si Relatii Publice din cadrul Politiei Capitalei.
 
El a mai spus ca intr-adevar pentru necedare de prioritate, politistii iti ridica permisul, dar au datoria sa faca cercetari si sa verifice imprejurarile "accidentului".

Tensiunile din Egipt au dus la cresterea pretului petrolului Brent

petrolPretul petrolului Brent, de referinta pentru bursa londoneza, a atins maximul ultimelor 28 de luni, de 102,18 dolari pe baril, din cauza ingrijorarilor investitorilor ca tensiunile din Egipt se vor propaga in statele invecinate.



Cotatia petrolului Brent a avansat cu 30 de centi, la 102,04 dolari pe baril, pana la ora 15:00 GMT, dupa ce pentru scurt timp a ajuns la 102,18 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel dupa septembrie 2008.
Pretul petrolului destinat pietei din SUA a crescut cu 60 de centi, la 91,37 de dolari pe baril. Presedintele egiptean Hosni Mubarak a anuntat ca va ramane la putere, dar nu va candida la alegerile prezidentiale din septembrie, ceea ce a infuriat protestatarii, care vor ca acesta sa renunte imediat la functia pe care o ocupa de 30 de ani.
"Credem ca impasul politic din Egipt va creste cotatiile petrolului", a afirmat Edward Meir, analist la Edward Meir. La randul lor, analistii Credit Suisse considera ca preturile ar putea urca atat timp cat tensiunile din Egipt raman nerezolvate. "Ne asteptam ca preturile sa scada atunci cand tensiunile se reduc, datorita stocurilor globale", mentioneaza Credit Suisse.

Mubarak: Vreau sa demisionez, dar mi-e frica.

Hosni MubarakPresedintele egiptean Hosni Mubarak a declarat intr-un interviu  pentru ABC ca "s-a saturat" si ca vrea sa demisioneze, insa nu poate de teama ca va fi haos in tara.



Intrebat ce a gandit in momentul in care a vazut oamenii insultandu-l si cerandu-i sa plece, Mubarak a raspuns: "Nu-mi pasa de ce spun oamenii despre mine. Acum, imi pasa de tara, imi pasa de Egipt".
Mai mult decat atat, el si-a intarit loialitatea fata de Egipt spunand ca: "Nu as fugi niciodata. As muri pentru acest pamant" si si-a aparat legitimitatea prin faptul ca a este la conducerea tarii de atatia ani.
Pentru moment, Mubarak ramane in palatul prezidential, impreuna cu familia lui, cladirea fiind aparata de fortele armate, tancuri si sarma ghimpata.

sursa: http://stirileprotv.ro

Gigi Becali: Dacă se doveşte că un consilier al meu a votat în PE, îmi dau demisia

Europarlamentarul PNG respinge acuzaţiile formulate de eurodeputatul maghiar Szegedi Csanad cum că un consilier al patronului Stelei ar fi votat în locul său în plenul Parlamentului European. "Nu există nici jumătate de vot în dreptul numelui meu", a declarat , Becali. Site-ul Vote Watch confirmă faptul că Gigi Becali nu a votat deloc joi.


Gigi Becali
Gigi Becali / FOTO: Grup RC



“Verificaţi dacă a votat cineva în locul meu. Există un site unde puteţi face asta. Eu sunt la Bucureşti. Dacă cineva am votat înseamnă că în dreptul numelui meu apare acolo un vot, înseamnă că a votat un consilier. Dacă s-a votat, eu fiind acasă, înseamnă că există cel puţin un vot dat pe ziua de azi. Dacă e aşa, eu îmi dau demisia. Dacă nu există un votat atunci trebuie să scrii “Domnule europarlamentar Szegedi, eşti un mincinos!””, a declarat pentruREALITATEA.NET, Gigi Becali.

Patronul Stelei spune că nu îl cunoaşte pe Szegedi. “Nu ştiu cine este Cenedi, Szegedi. Eu sunt Becali. Ei ştiu cine sunt eu. Eu sunt Becali. Nu-l cunosc. Eu sunt prieten cu europarlamentari italieni, cu câţiva spanioli”.

Becali insistă că nu există un vot în dreptul său. “Nu există un singur vot, o jumătate de vot. Nu avea cum să voteze altcineva în locul meu din greşeală, nu are cum fără cartela mea. În plus, nu putea intra nimeni acolo, vreun consilier. Sunt şi eu curios de ce a spus asta. Chiar nu-mi dau seama. Păi un asemenea lucru să lăsa cu scandal european. Ce crezi că suntem în Parlamentul României să votezi în locul altcuiva. Dacă intră un consilier în timpul plenului, îl arestează imediat cei de la pază. Nu se poate aşa ceva”.

Patronul Stelei spune că vrea scuze publice de la europarlamentarul maghiar. “O să-i cer preşedintelui Parlamentului European să-i solicite să-mi prezinte scuze. Pentru că în ţara mea s-a spus că un consilier a votat în locul meu. Să-mi ceară scuze să se vadă şi în ţara mea cum spune el asta. Dar ce onoare să aibă el, când a minţit deja?, a adăugat Gigi Becali.
Gigi Becali şi-a pus un consilier să voteze în locul său în Parlamentul European. E ceea ce susţine un europarlamentar maghiar Szegedi Csanad, care ar fi remarcat că locul patronului Stelei era ocupat de un consilier, relatează Adevărul.
Site-ul Vote Watch confirmă faptul că Gigi Becali nu a votat deloc joi. 


sursa : http://www.realitatea.net