duminică, 20 februarie 2011

Grav accident auto: Un copil român de şapte luni a zburat din maşină



Casa din Polasco a românilor implicaţi în accidentul de la Mornico

 FOTO: L’Eco di Bergamo

O familie de români a fost implicată într-un grav accident rutier, vineri după amiază, pe raza localităţii Mornico. Un copil de doar şapte luni a murit, iar mama lui, o româncă în vârstă de 21 de ani, însărcinată în două luni, a ajuns internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Riuniti din municipiul Bergamo.

Presa locală din provincie descrie drama familiei Vasile, stabilită în localitatea Polasco (Bergamo), care în urmă cu două zile l-au pierdut pe micuţul Messi Andreia, de doar şapte luni.
Accidentul a avut loc pe soşeaua Provinciale 98, maşina Renault Megane Scenic, la volanul căreia se afla Conea, zidar român, fiind acroşată de un Seat condus de un şofer în vârstă de 34 de ani, originar din Brescia.
Maşina românilor, un maldăr de fiare
În urma impactului, automobilul românilor, condus de capul familiei, s-a transformat într-un maldăr de fiare aruncat pe marginea şoselei.
În timpul ciocnirii, copilul de şapte luni a fost proiectat în afara maşină şi a fost dus la Spitalul Riuniti din Bergamo în stare foarte gravă. Micuţul a murit vineri seară, în jurul orei locale 20.15.
Mihaela, mama, a fost scoasă dintre fiarele contorsionate ale maşinii tot în stare gravă, fiind supusă la mai multe intervenţii chirurgicale la spitalul din Bergamo. Tatăl a scăpat cu răni uşoare şi este, încă, în stare de şoc.
Mama riscă să rămână paralizată
“Mihaela a fost operată la coloană iar medici ne-au spus că fătul este sănătos. Doctorii nu sunt, însă, siguri că va mai putea merge vreodată. Dar ne-au zis că ea este în afara oricărui pericol”, a spus sora româncei implicată în accidentul de la Mornico, potrivit “L’Eco di Bergamo”.
Publicaţia italiană citată descrie atmosfera sumbră din casa românilor, unde rude şi prieteni s-au adunat pentru a fi alături de familia Vasile, îndurerată în urma tragicului accident de vineri.
adevarul

WikiLeaks: Washingtonul îl consideră pe Berlusconi un "clovn politic"

Washingtonul îl consideră pe premierul italian Silvio Berlusconi un "clovn politic", potrivit unor documente WikiLeaks publicate vineri de ziare care nu aparţin grupului de presă al premierului, relatează portalul 7sur7.


Berlusconi este un clovn politic potrivit Washingtonului
FOTO: Grup RC


Premierul a ajuns să-i ofenseze pe aproape toţi liderii europeni. Totuşi, în pofida comportamentului său de artist de circ, Berlusconi este "de neocolit" pentru SUA, potrivit documentelor.

La Repubblica şi L'Espresso au început să analizeze vineri peste 300.000 de documente confidenţiale ale ambasadei americane din Roma.

Documentele prezintă o viziune critică şi caustică asupra Italiei.

realitatea

Firmă românească ar fi fost implicată în trafic ilegal de arme, scrie The Observer

Un britanic anchetat în Statele Unite pentru trafic internaţional cu arme de tip AK-47 a colaborat la un moment dat cu o firmă românească ce a jucat rol de intermediar, afirmă surse citate de ediţia online a publicaţiei The Observer.


Firmă românească ar fi fost implicată în trafic ilegal de arme, scrie The Observer



Britanicul Gary Hyde, în vârstă de 41 de ani, este suspectat de trafic internaţional cu arme de tip AK-47 în zona Balcanilor, în Irak, China şi Africa. Hyde a fost arestat în ianuarie în statul american Nevada, autorităţile americane anchetându-l în legătură cu trafic de muniţie pentru arme de tip AK-47.
Muniţia era importată din China, dar Hyde, împreună cu omul de afaceri german Karl Kleber şi cu un alt britanic, Paul Restorick, au declarat că muniţia era fabritactă în Bulgaria, pentru a se evita embargoul impus armamentului de provenienţă chineză. Complicii lui Hyde deja au ajuns la acorduri cu procurorii americani.
De asemenea, Hyde este suspectat că a colaborat şi cu John Knight, condamnat la închisoare pentru transferul ilegal de arme automate din Iran spre Kuwait. Knight a recunoscut că a vândut şi importante cantităţi de arme în Sudan.
La unul dintre contractele la care a participat şi Hyde, o companie românească a jucat rolul de intermediar, precizează The Observer.

realitatea

Marţi şi miercuri vor fi zile de "iarnă autentică". Primăvara vine din 10 martie

Până la mijlocul săptămânii viitoare condiţiile meteo vor fi de "iarnă autentică", urmând ca primăvara să se instaleze în jurul datei de 10 martie, a anunţat duminică directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.


Sandu (ANM): Marţi şi miercuri vor fi zile de
FOTO: photobucket.com
"Pe 22-23, marţi-miercuri, urmează două zile de iarnă autentică. (...) Urmează 24-28, temperaturi destul de scăzute la munte, minus 15 grade. În sud este la limită, ne aşteptăm la minus 8, minus 9. Până în data de 28 rămâne iarna. De la 1 martie până la 6 martie, temperaturile încep să crească şi spre primăvară ne îndreptăm după data de 10 martie, cu temperaturi de 10 grade", a spus directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.


Sandu (ANM): Marţi şi miercuri vor fi zile de


realitatea

Zeci de proiecte europene sunt amânate din lipsa banilor pentru cofinanţare

De la momentul aderării până în 2013 România are la dispozitie 19 miliarde de euro, bani oferiţi gratuit de UE. Cu toate acestea, autorităţile au adus în țară doar 1,6 miliarde de euro. Asta înseamnă mai puţin de 9 % din suma totală.


Zeci de proiecte europene sunt amânate din lipsa banilor pentru cofinanţare
FOTO: gazeta-afacerilor.ro
Fondurile europene vor scoate România din criză! Este afirmaţia preferată a politicienilor în ultima perioadă. Numai că tocmai Guvernul este cel care blochează de luni de zile zeci de proiecte care ar putea aduce în ţară sute de milioane de euro din fondurile oferite gratuit României de Uniunea Europeană. Semnalul de alarmă este tras de organizaţiile neguvernamentale, care spun că lipsa banilor pe care statul trebuie să-i asigure pentru cofinanţarea proiectelor europene le-a blocat activitatea.
Asociaţia Smart Projects, de exemplu, este o organizaţie non- guvernamentală care implementează patru proiecte cu finanţare europeană. Realizate “ca la carte”, proiectele au primit girul experţilor europeni, dar nu pot merge mai departe deoarece Guvernul refuză de luni bune să acorde partea sa de bani din cofinanţare.
Vorbim de un set de proiecte dedicate şomerilor prin care aceştia ar putea spera la un nou loc de muncă. Nepăsarea Guvernului a blocat însă zeci de astfel de programe. Reprezentanţii ONG-urilor vorbesc de aproape 300 de milioane de euro, bani europeni care nu pot fi însă aduşi în ţară.
De la momentul aderării până în 2013 România are la dispozitie 19 miliarde de euro, bani oferiţi gratuit de UE. Cu toate acestea, autorităţile au adus în țară doar 1,6 miliarde de euro. Asta înseamnă mai puţin de 9 % din suma totală.
Cine îşi asumă răspunderea? Tot cei care se zbat pentru a aduce banii europeni în ţară. Claudia Neculae, coordonator de proiect, a explicat că pentru benefiaciar sunt penalităţi: "Dacă noi întârziem cu anumite rambursări sau cu anumite clauze contractuale , nouă ni se impun penalităţi, statului însă nu".
Prin ochii guvernanţilor, problema a fost rezolvată de mult timp. "Nu mai există nici un fel de scuză că e birocraţie europeană, că sunt dificultăţi în elaborarea proiectelor. Gata, faza aceasta a fost depăşită!", spunea acum câteva zile Emil Boc.
realitatea

Procurorul Iacobescu spune că Bercea a încercat să-l mituiască: Mi-a trimis solii multe

Bercea Mondial a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de magistraţii Tribunalului Olt. Procurorul de caz a declarat că s-a încercat mituirea lui, iar Bercea va trebui să dea socoteală şi pentru cum a ajuns cel mai bogat om din judeţul Olt. Procurorul a mai spus că Bercea nu a ştiut să-şi scrie declaraţia, dar le-a spus anchetatorilor că e mai deştept decât ei, pentru că el ştie să facă milioane de euro.




Procurorul Iacobescu: Bercea mi-a trimis solii multe, dar n-au ajuns la mineProcurorul Eugen Iacobescu a declarat că Bercea Mondial ar fi încercat să îl mituiască, prin intermediul altor persoane, a fost vorba despre o tentativă. El a spus că oamenii ar fi fost dirijaţi astfel încât să vină pe înspre el. Procurorul nu s-a simţit ameninţat de interlop, dar recunoaşte că a primit "solii multe".
Iacobescu a mai spus că martorii acuzării nu fac parte numai din familie, ci sunt şi martori sunt acoperire, iar faptul că membrii familiei Anghel îşi schimbă declaraţiile nu este o surpriză : "Este o tactică de a arunca copiii în faţă".
Parchetul nu a început urmărirea penală acum, a mai spus procurorul Iacobescu, adăugând că Sandu Anghel, cel mai bogat om din judeţul Olt, trebuie să răspundă la multe întrebări, în alte dosare.
"În primul rând cum şi-a construit imperiul financiar, cum şi-a construit imperiul imobiliar,  cum şi-a construit imobile pe raza municipiului Slatina fără autorizaţie, pentru şantaj, a dat bani cu camătă, pentru mai multe dosare penale", a declarat procurorul.
Magistraţii Tribunalului Olt au emis duminică mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Sandu Anghel. Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost reţinut sâmbătă, după aproape 48 de ore de căutari. Interlopul este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.
 realitatea

Accident mortal pe DN7: o tânără a fost târâtă 32 de metri de un autocar

Tânăra traversa strada pe o trecere de pietoni, moment în care a fost acroşată de un microbuz. În urma impactului, a fost proiectată în faţa unui autocar, care a târât-o pe partea carosabilă 32 de metri de la locul accidentului, scrie Adevărul.ro.


Accident mortal pe DN7: o tânără a fost târâtă 32 de metri de un autocar
FOTO: aradon.ro





Accidentul a avut lor sâmbătă seara pe DN7, în afara oraşului Simeria.
"Conducătorul unui microbuz, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Hunedoara, a accidentat o tânără de 18 ani, angajată în traversarea DN7 pe trecerea de pietoni marcată. În urma impactului, victima a fost proiectată în faţa unui autocar condus de un bărbat de 36 de ani, din Deva, care a târât-o 32 de metri de la locul impactului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu.


realitatea

Huawei a lansat un smartphone şi o tabletă PC

Huawei a lansat un smartphone cu Android 2.3 şi o tabletă PC cu Android 2.2. Produsele vor fi disponibile în trei luni şi în România.


huawei tableta
huawei tableta








Huawei a lansat în cadrul World Mobile Congress în Barcelona smartphone-ul Ideos X3, care operează pe o platformă Google Android 2.3. Telefonul are un design subţire, un ecran tactil capacitiv de 3,2 inci HVGA şi o cameră de 3,2 megapixeli.


huawei smartphone 8
huawei smartphone 8


Noul telefon oferă serviciul Internet calling (apel video) şi aplicaţia NFC (Near Field Communications), care le oferă utilizatorilor date despre obiectele din vecinătate care dispun de un cip NFC.
realitatea

Cum poţi arde calorii fără să faci nimic


  • Pentru a accelera arderea caloriilor trebuie să faci mai întâi sport de performanţă, după care să laşi organismul să se odihnească, susţin cercetătorii australieni
Un grup de cercetători de la Universitatea din Australia de Sud susţine că au descoperit o metodă prin care poţi scăpa de kilogramele în plus fără a face nici un efort, informează time.com. Experţii susţin că pentru a accelera arderea caloriilor trebuie să faci mai întâi sportde performanţă, după care să laşi organismul să se odihnească. Potrivit acestora, scăderea în greutate va fi spectaculoasă fără dietă şi fără alte tipuri de exerciţii.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au recrutat 10 bărbaţi sănătoşi cu vârstele cuprinse între 22 şi 33 de ani, cărora le-au cerut ca zilnic să alerge timp de 45 de minute pe bandă timp de o săptămână. După perioada de exerciţiu intens, subiecţii au trebuit să adopte un stil de viaţă sedentar pentru acelaşi interval de timp, respectiv o săptămână. Zilnic voluntarii trebuiau să se cântărească.
La sfârşitul perioadei de monitorizare specialiştii au constatat că în perioada de sedentarism organismul bărbaţilor a ars cu 10 la sută mai multe calorii decât în zilele de antrenament intens.
Rata metabolismului este influenţată de sex şi înălţime
Dr. Joseph Laforgia, coordonatorul studiului, susţine că metabolismul se accelerează maiales după o perioadă de efort susţinut. "Deocamdată nu am putut stabili după cât timp metabolismul încetineşte", spune dr. Laforgia.
Rata metabolismului reprezintă numărul de calorii pe care organismul le consumă în mod natural, pentru a întreţine funcţiile corpului, precizează experţii. Rata metabolismul joacă un rol esenţial mai ales când vrem să slăbim. Cercetătorii precizează că fiecare organism arde un anumit număr de calorii numai pentru a se păstra în viaţă, dar această rată depinde de la o persoană la alta, în funcţie de sex şi de înălţime. Astfel, bărbaţii au o rată a metabolismului mai mare decât femeile, persoanele înalte au arderile mai accelerate decât cele scunde.
Oamenii de ştiinţă recomandă persoanelor care vor să scadă în greutate să îşi accelereze mai întâi metabolismul, pentru ca rezultatele să fie cele dorite, iar sportul intens pare să fie cea mai la îndemână soluţie.
gandul

O nouă invenţie: maşina de spălat cu pedale

Maşina de spălat cu pedale, botezată Dhobi, este la fel de eficientă ca una automată, cu o singură excepţie - aceasta nu are şi funcţia de uscare a rufelor.


S-a inventat maşina de spălat maşină de spălat care nu are nevoie de curent electric / Foto: gandul.info
Foto: gandul.info



Cinci studenţi de la Universitatea Tehnologică din Delhi au inventat o maşină de spălat care nu are nevoie de curent electric, ci doar de o proprietară cu forţă în picioare. Maşina ar putea fi utilă în satele din India, unde nu există electricitate, potrivitgandul.info.
Pentru că trebuie să îţi pui muşchii la treabă ca să o faci să funcţioneze, maşina este extrem de eficientă în arderea caloriilor. "Lucrăm la acest proiect din 2010, sursa noastră de inspiraţie a fost o ricşă cu pedale. Maşina noastră de spălat, Dhobi, foloseşte componente de bicicletă pentru a simula acţiunea motorului", spune Vishma Rai, unul dintre studenţii inventatori.
realitatea

Surpriză: iPhone-ul dvs nu este nici american nici chinezesc

Preţul cu care ajunge în vama americană un iPhone produs înChina este de 178,96 dolari. Şi totuşi, cât câştigă China din cei 179 de dolari?








China este partenerul comercial al Statelor Unite care-i provoacă cel mai mare deficit comercial dar, pentru a arăta dificultatea interpretării acestuia, două universităţi japoneze au "desfacut" celebrul telefon iPhone al celor de la Apple. Doar acest produs a generat în 2009 Americii un deficit de 1,9 miliarde de dolari, adică 0,8% din deficitul pe relaţia cu China. 

Rezultatul este următorul: Memoria flash (24 de dolari) şi ecranul (35 de dolari) sunt produse în Japonia, procesorul şi componentele asociate (23 de dolari) în Coreea, camera şi dispozitivul wi-fi (30 de dolari) în Germania, componentele audio şi dispozitivele 3G şi Bluetooth în Statele Unite (12 dolari). La acestea se adaugă materiale plastice, aluminiul şi plata licenţelor de fabricaţie pentru alte componente, în valoare de aproape 48 de dolari. În total însă, din valoarea din vamă a unui iPhone, totalul a ceea ce este făcut în China, inclusiv ansamblarea, se ridică la 6,5 dolari.

Astfel, din preţul de 179 de dolari din vama americană, telefonul celor de la Apple este în proporţie de 34% japonez, 17% german, 13% coreean, 6% american şi doar 3,6% chinezesc.

money.ro

Dobânzile la depozitele bancare s-au înjumătăţit

Dobânzile la depozite au scăzut în ultimul an cu două procente. Bancherii spun că dobânzile vor continua să scadă, din moment ce inflaţia e şi ea în scădere.


Dobânzile la depozite au scăzut
FOTO: RTV



Veşti proaste pentru românii care au bani în bănci. Dobânzile la depozite au scăzut în ultimul an cu două procente, iar economiştii spun că vor scădea şi de aici încolo. Din ce cauză? Băncile au prea mulţi bani şi acordă prea puţine credite, aşa că n-au niciun interes să-şi mărească rezervele financiare.
Dobânzile depozitelor cu scadenţa la şase luni au scăzut cel mai mult, cu peste 2 procente, din ianuarie 2010 până acum. Şi la scadenţa de 12 luni, dobânzile au scăzut cam la fel. În prezent, românii cu conturi în bănci trebuie să fie mulţumiţi cu un câştig de aproape 6%.
În prezent doar băncile mici mai acordă dobânzi de 8% românilor care fac economii. E vorba de instituţiile financiare care au nevoie de bani. În rest, băncile mari, au exces de fonduri fiindcă nu au mai acordat credite pe timp de criză. Bancherii spun că dobânzile vor continua să scadă, din moment ce inflaţia e şi ea în scădere.
În prezent, cel mai avantajos e să vă ţineţi economiile la ATE Bank, ProCredit Bank sau Banca Transilvania, unde dobânzile s-au menţinut la vechea valoare din 2010, de aproape 8%.
Cele mai slabe oferte sunt la Bancpost, BCR şi BRD. Aici dobânzile la depozite  s-au înjumătăţit faţă de anul trecut şi abia dacă sar de 4 procente.
realitatea


Dezertare în masă: 200 de membri PNL Constanţa s-au înscris în PDL

Foştii liberali şi-au motivat gestul prin nemulţimirea faţă de înfiinţarea Uniunii Social Liberale, precum şi prin încrederea în proiectul lui Gigi Chiru, candidatul pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, de câştigare a alegerilor locale şi parlamentare din judeţul Constanţa.


Gigi Chiru a adus 200 de penelişti la PDL Constanţa
FOTO: ziuaconstanta.ro



Aproximativ 200 de membri ai Partidului Naţional Liberal s-au înscris, sâmbătă, în organizaţia municipală a Partidului Democrat Liberal.
Potrivit unui comunicat al organizaţiei municipale PDL Constanţa, evenimentul a fost consfinţit prin încheierea unui parteneriat între Eugen Cojocaru, fostul lider al pensionarilor liberali, pe de o parte, şi candidatul pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, Gigi Chiru, împreună cu preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Democrat Liberal, Florian Constantin, pe de altă parte.
"Foştii liberali şi-au justificat gestul de a adera la PDL prin nemulţumirea cauzată de înfiinţarea Uniunii Social Liberale, fapt sinonim cu pierderea identităţii politice şi doctrinare a PNL, precum şi prin încrederea în proiectul politic al lui Gigi Chiru de câştigare a alegerilor locale şi parlamentare din anul 2012, astfel încât municipiul şi judeţul Constanţa să iasă de sub dominaţia nocivă a cuplului Mazăre - Constantinescu", se arată în comunicatul organizaţiei municipale PDL Constanţa.

realitatea

Grav accident de circulaţie lângă Bolintin

Şase persoane sunt încarcerate, iar o persoană a decedat.


Grav accident de circulatie la Bolintin
FOTO: uuups.ro



Un accident grav de circulaţie s-a produs în această seară în apropiere de Bolintin.
Şase persoane sunt încarcerate, iar o persoană a decedat.
La faţa locului s-au deplasat două autospeciale şi trei ambulanţe.

realitatea

6 asocieri alimentare care-ţi fac praf sănătatea

Diversele asocieri alimentare pe care le facem pe parcursul unei zile ne pot perturba digestia dacă nu apelăm la combinaţiile de mâncăruri cele mai prietenoase pentru organism. Iată care sunt şase dintre cele mai nocive asocieri pe care le putem face, potrivit eva.ro.


Atenţie mare la combinaţiile de la masă!
Atenţie mare la combinaţiile de la masă!


O regulă foarte simplă de care trebuie să ţii cont de fiecare dată când te pui la masă este să nu amesteci tot ce găseşti în frigider la aceeaşi masă. Limitează-te la o asociere cât mai simplă a alimentelor pentru a-ţi ajuta sistemul digestiv să facă faţă fiecărei solicitări la care este supus. "Stomacul omului nu poate prelucra mai mult de o mâncare concentrată odată. Orice aliment care nu este fruct sau legumă crudă este mâncare concentrată", susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.


Iată ce nu trebuie să combini la aceeaşi masă:

1. Cartofi cu carne (carne roşie, carne de pasăre, peşte)


Carnea produce sucuri gastrice acide pentru a fi digerată şi acest lucru se întâmplă foarte lent. În schimb, cartofii produc sucuri gastrice alcaline, sunt digeraţi repede şi necesită enzime diferite. "Dacă veţi consuma aceste alimente împreună veţi provoca o lupta digestivă între enzime concurente. Rezultatul este că mâncarea nu va fi digerată cum trebuie şi de aici gazele, balonarea, arsurile stomacale, durerile de stomac, malabsorbţia, indigestia şi lipsa energiei", aflăm de la nutriţionistul britanic Gillian McKeith, citând din cartea sa "Hrană vie pentru sănătate".


2. Paste cu carne

Merg pe acelaşi principiu al combinaţiei de mai sus, nefiind indicată combinarea la aceeaşi masă a carbohidraţilor cu proteinele. Mai mult, încearcă să eviţi total consumul pâinii în asociere cu pastele sau cu supa de carne şi tăiţei.


3. Cereale cu lapte = gaze


Sunt tot carbohidraţi în combinaţie cu proteine. Nici fulgii de porumb nu se asociază cu produsele lactate. Laptele se digeră foarte greu, mai ales dacă îţi lipseşte enzima lactază care determină tot tacâmul de simptome enumerate mai sus: balonare, gaze, constipaţie etc.


4. Pâine cu carne şi ouă

Este setul complet, digestia noastră va fi afectată cu siguranţă pentru că practic vom consuma porţie dublă de proteine asociate cu carbohidraţi.


5. Fructe cu cereale şi lactate = gaze

Fructele se consumă întotdeauna singure, la distanţă de cel puţin o oră de mese, deoarece folosesc enzime total diferite de toate celelalte alimente.


6. Orez cu carne


Din nou, carbohidraţi cu proteine la aceeaşi masă, care împreună pot să perturbe serios digestia. Este indicat să consumi orezul doar în combinaţie cu legume.


realitatea