marți, 1 martie 2011

Grav accident de circulaţie în Constanţa: doi morţi şi patru grav răniţi

În accident au fost implicate două camionete şi un autobuz care transporta pasageri. Din primele informaţii, se pare că şoferul autobuzului nu a putut să evite coliziunea cu o camionetă care se încadrase pe banda din dreapta pentru a intra în curtea unei instituţii.


Un autobuz a lovit două camioane pe centura de ocolire a Constanţei

Din cauza vitezei, şoferul autobuzului în care se aflau 30 de pasageri, nu a mai putut evita coliziunea cu camioneta. După ce a lovit camioneta, care s-a răsturnat, a intrat pe contrasens şi a lovit o a doua camionetă, care circula regulamentar.
În urma accidentului, două persoane, şoferul camionetei şi pasagerul din dreapta, au murit şi patru au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, în stare gravă.
Cei mai mulţi dintre pasagerii aflaţi în autobuz au reuşit să iasă prin geamurile sparte ale acestuia.
La această oră mai multe echipaje ale poliţiei sunt la faţa locului, traficul fiind blocat pe şoseaua de centură a Constanţei.
realitatea

Lungimea degetelor îţi dezvăluie predispoziţia spre anumite boli

Ai vrea să ştii dacă eşti preduspus să dezvolţi alergii sau dacă vei suferi de dureri ale articulaţiilor la bătrâneţe? Răspunsul la întrebare l-ai putea găsi în lungimea degetelor de la mână, în special lungimea inelarului şi al degetului arătător, potrivit cercetătorilor.


Lungimea degetelor ne dezvăluie anumite boli

În funcţie de care deget e mai lung, inelarul sau degetul arătător, am putea afla care este riscul de face cancer sau de a avea probleme de inimă, potrivit dailymail.co.uk.
Poate vi se pare ciudat, dar teoria care compară lungimea celor două degete pentru a afla anumite riscuri de îmbolnăvire devine tot mai populară printre oamenii de ştiinţă. Un studiu publicat la sfârşitul anului trecut în British Journal of Cancer arată că dacă ai degetul arătător mai lung decât inelarul riscul de a suferi de cancer de prostată este de trei ori mai scăzut.

Lungimea degetelor este determinată în viaţa intrauterină, în funcţie de cât de mult suntem expuşi hormonilor sexuali: estrogen şi testosteron. Testosteronul hormonul masculin încurajează creşterea degetului inelar, iar estrogenul, hormonul feminin, contribuie la creşterea degetului arătător. Astfel în funcţie de care deget e mai mare se vede cât testosteron sau estrogen avem în corp. Profesorul Manning crede că cercetările ulterioare vor arăta la ce riscuri suntem expuşi în funcţie de lungimea degetelor şi cum ne putem schimba stilul de viaţa pentru a reduce riscurile.

Pentru a afla care deget e mai lung măsoară-l de la baza palmei la vârf. Cel mai bine e să măsori degetele de la mâna dreaptă.

Dacă degetul inelar e mai lung eşti predispus la:

Osteoartrită: Dacă ai degetul inelar mai lung decât degetul arătător, riscul de face osteoartrită la genunchi e de două ori mai mare, arată cercetătorii de la Nottingham University care au măsurat degetele a 2.000 de oameni cu această afecţiune.

Anorexia: Riscul să ajungi anorexic e mai mare, dar mult mai mic să suferi de bulimie.  "S-a dovedit că anorexicii au inelarul foarte lung", spune profesorul Manning.

Răceli: Un studiu făcut de cercetătorii la Universitatea din Liverpool arată că persoanele cu inelarul mai lung suferă mai des de răceli şi alte boli, în general, decât cei cu degetul arătător mai lung. "Testosteronul face sistemul imunitar mai slab, iar oamenii cu inelarul mai lung sunt predispuşi la infecţii", a spus profesorul Manning.

Autism: Sunt anumite dovezi că degetul inelar mai lung creşte riscul să suferi de tulburări de atenţie sau să fii autist.
Vestea bună e că eşti mai puţin predispus să fii fumător. Asta pentru testosteronul e asociat cu tipul de personalitate extrovertită, în timp ce fumatul e legat de un tip de personalitate nevrotică. Vestea rea e cei cu degetul inelar mai lung sunt mai înclinaţi spre consumul de alcool.

Dacă degetul inelar e mai lung decât degetul arătător(cu un centimetru sau mai mult) ai mai multe şanse să faci performanţă în sport.

Un deget arătător mai lung indică o predispoziţie spre:

Cancer de sân şi cancer de col uterin: Femeile cu vârsta între 35-37 de ani, care au făcut cancer în tinereţe au degetul arătător mai lung, se arată într-un studiu făcut de profesorul Manning pe 200 de subiecţi. Probabil din cauza expunerii în timpul vieţii intrauterine la o mai mare cantitate de estrogen, hormonul care stimulează diferite tipuri de cancer.

Boli de inimă: Oamenii cu degetul arătător mai lung sunt predispuşi să sufere atacuri de cord înainte de 50 de ani.

Bulimie: Femeile cu degetul arătător mai mare riscă să sufere de tulburări ale alimentaţiei, arată un studiu britanic.

Alergii, astm: Astmul şi alergiile sunt comune printre bărbaţii şi femiele cu degetul arătător mai lung.

Vestea bună e că există un risc mai scăzut în apariţia cancerului de prostată, arată un studiu recent care a comparat degetele a 1.500 de bărbaţi cu cancer de prostată şi 3.000 de bărbaţi sănătoşi. Astfel studiul arată că dacă ai degetul arătător mai lung riscul de a face acest tip de cancer e de trei ori mai mic.
realitatea

Poliţiştii de frontieră de la Albiţa au primit "de pomană", şi nu mită, susţin aceştia

Poliţiştii de frontieră de la Albiţa au susţinut că nu au primit mită de la persoanele care tranzitau frontiera, ci "pomană", cu ocazia unor zile de sărbătoare creştin-ortodoxe, se arată în motivarea deciziei prin care instanţa a decis arestarea a 15 poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa.


Vameşii spun că luat de fapt pomană, nu mită

Potrivit motivării judecătorilor, poliţiştii de frontieră care au acceptat să dea declaraţii în faţa instanţei au recunoscut că au primit sume foarte mici de bani, dar au încercat să motiveze primirea acestor sume într-un mod care nu are nicio legătură cu realitatea ce rezultă din probele dosarului.

Astfel, aceştia au încercat să susţină că sumele de bani primite le erau date de către persoanele care tranzitau frontiera, deoarece îşi făceau corect datoria şi le ajutau să treacă mai repede frontiera.

Unii dintre ei au declarat altceva în faţa instanţei, emiţând teorii "de-a dreptul hilare", în sensul că au susţinut că sumele primite reprezentau "pomană", deoarece erau primite în anumite zile de sărbătoare creştin ortodoxă.

În opinia magistraţilor, mai grav este că poliţiştii de frontieră pretindeau sume de bani atât de la contrabandişti, cât şi de la persoanele oneste, corecte, care îndeplineau condiţiile legale pentru a trece frontiera, dar care trebuiau să plătească "o taxă" pentru a nu fi supuse unor controale exagerate.
Reamintim că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au emis, pe 22 februarie, mandate de arestare pentru 32 poliţişti de frontieră de la PTF Albiţa reţinuţi de procurorii anticorupţie. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011, cei 15 poliţişti de frontieră  au pretins, primit sau acceptat sume de bani ca mită, atât în nume propriu, cât şi în numele celorlalţi colegi, pentru a trece cu vederea şi a nu constata infracţiuni, contravenţii sau nereguli comise la trecerea frontierei de stat a României. În cele mai multe situaţii, era vorba de a permite introducerea pe teritoriul României a unor cantităţi de produse accizabile, în general ţigări, peste limita legală.

realitatea

Tentativă de viol asupra unei românce, un peruan arestat

O româncă a scăpat în extremis de colegul ei de apartament, un peruan de 46 de ani, care în absenţa concubinei lui i-a cerut conaţionalei favoruri sexuale.

Un peruan în vârstă de 46 de ani este cercetat pentru tentativă de viol după ce duminică a încercat să abuzeze sexual de o româncă, informează „La Nazione”.
Episodul a avut loc într-un apartament din via Fanti, la Florenţa, unde românca închiriase o cameră.
Potrivit primelor reconstituiri, sudamericanul era în stare de ebritate şi a încercat iniţial să profite de româncă în bucătărie.
Deşi a apucat-o de gât, femeia a reuşit să scape şi să se refugieze în camera ei. Apoi a încercat să iasă din cameră pentru a cere ajutor vecinilor, dar din nou a fost agresată.
A reuşit iarăşi să fugă şi ceară ajutorul vecinilor. Sudamericanul, care profitase de faptul că prietena lui nu era acasă, a fost arestat cu acuzaţia de tentativă de viol.
adevarul

Culmea hoţiei la Ploieşti. A furat o maşină ca să meargă la discotecă

Florin Dumitru, un tânăr de 22 de ani din Ploieşti, a furat, într-una din nopţile trecute, maşina unei femei din oraş ca să meargă la discotecă.


Culmea hoţiei la Ploieşti. A furat o maşină ca să meargă la discotecă
Hoţul pusese mâna pe cheia originală a maşinii în urmă cu mai multe zile şi, pentru că nu posedă permis de conducere, a convins un prieten că autoturismul apaţine familie sale, potrivit adevarul.ro.

Din cauza lipsei de experienţă, cei doi au avariat maşina şi apoi au abandonat-o în zona de nord a oraşului. Tânărul hoţ este cercetat penal în libertate pentru furt calificat.

realitatea

Francezii pregătesc un concurent al Loganului. SE VA VINDE DOAR PE NET

PSA Peugeot Citroen analizează lansarea unei mărci ieftine în Europa şi, dacă o va face, maşina va fi vândută doar pe internet.




“Va fi cu siguranţă o ruptură, mai ales în ceea ce priveşte distribuţia” a declarat, la Salonul Auto de la Geneva, Jean-Marc Gales, director în cadrul PSA. Pentru el, internetul este mediul preferat la ora actuală, pentru cumpărătorii şi vânzătorii de maşini de ocazie. “Sunt sigur că o nouă marcă va folosi tehnicile moderne de comunicare mai mult decât până acum” a spus oficialul PSA, în opinia căruia vânzările prin internet vor scădea puternic costurile de distribuţie.

“Există deja o piaţă low-cost, care este în competiţie cu cea a maşinilor de ocazie” apreciază Gales. PSA încearcă să intre pe această piaţă, pe care Renault are rezultate excelente cu marca Dacia, dar maşina grupului nu va nici un Peugeot, nici un Citroen.

“Pentru a obţine o gamă de preţ adecvată, aceste maşini vor fi fabricate în afara Europei. Nu s-a decis încă unde, dar această maşină nu va fi vândută în actuala reţea de showroom-uri Peugeot şi Citroen” a spus Gales.

Alianţa Peugeot-Citroen studiază de mai multă vreme lanasarea unei maşini low-cost, împreună cu chinezii de la Changan, iar presa frannceză se întreabă dacă, după modelul Logan, maşina low-cost va fi re-exportată pe pieţele occidentale.
money.ro

Fotbalist la un pas de a fi linşat, după ce a lovit brutal o bufniţă VEZI VIDEO

Un fotbalist din campionatul Columbiei este anchetat după ce a lovit o bufniţă în timpul unui meci.


O bufniţă a fost luată la şuturi pe un stadion din Columbi

Poliţia regională din Barranquilla a deschis o anchetă contra unui fotbalist care a lovit o bufniţă pe teren, în timpul unui meci din campionat.

Fundaşul Luis Moreno, de la Deportivo Pereira a primit un avertisment pentru încălcarea legii privind protecţia animalelor atunci când, la meciul cu Atletico Junior, a lovit o bufniţă care era căzută pe teren, după ce fusese lovită în prealabil de o minge. Gestul său nu ar fi fost probabil atât de dramatizat, dacă "victima" nu ar fi fost mascota gazdelor. Aşa, însă, Moreno a fost la un pas de a fi linşat de suporterii lui Atletico, după încheierea partidei.
Pasărea a fost transportată la o clinică veterinară, unde a primit ajutor.
 realitatea

Vezi cu ce va fi înlocuit modelul Logan Van din 2012

Dacia va scoate din producţie Logan Van în 2012, maşina urmând să fie înlocuită de noul model pe care constructorul francez îl va produce începând de anul viitor la fabrica din Tanger, Maroc, a declarat la Salonul Auto de la Geneva Vincent Carré, director gama Entry în cadrul grupului Renault.


Dacia va scoate din producţie Logan Van în 2012

Dacia va lansa anul viitor două modele de familie, o autoutilitară uşoară şi un monovolum, acesta din urmă ocupând locul actualului Logan Van.
Oficialul Renault a spus că sunt discuţii referitoare la scoaterea din producţie a modelului Logan Pick Up. Acesta ar putea fi înlocuit de autoutilitara care va fi produsă în Maroc.
Carré a adăugat că noul model Logan va fi lansat după ce vor apărea pe piaţă cele două modele fabricate în Maroc.
realitatea

Dinu Patriciu lansează magazinele MAC.RO la vară. Merge pe produse româneşti

Reţeaua de magazine miniMAX va fi complet schimbată şi repoziţionată pe piaţă. Noua reţea va fi funcţională sub brandul MAC.RO din vară, cu noi produse şi noi preţuri.




După ce în luna august a anului trecut a cumpărat rețeaua de 31 de unități miniMAX (n.r. unități deschise la aceea vreme), Dinu Patriciu rebranduiește acum magazinele și le transformă în MAC.RO.
Astfel, după ce Bucureștiul și mai multe localități din județele Argeș, Prahova și Brașov au fost împânzite de magazinele fixe și mobile MIC.Ro, a venit rândul fratelui mai mare, MAC.RO să își facă apariția pe piața de retail autohtonă, în care „contactul social va fi mult mai puternic, nu va fi vorba doar de cumpărături”, spunea Dinu Patriciu în octombrie.

“În iunie-august schimbăm toate magazinele miniMAX în MAC.RO. Trecerea la noul concept MAC.RO se va face la toate magazinele în acelaşi timp. Vor fi schimbate şi produsele, şi preţurile”, a declarat pentru Money.ro, Dan Ionescu, CEO Mercadia, care deţine magazinele MIC.RO şi casele de pariuri Bet Cafe Arena.

Ionescu promite un nou concept al acestor magazine pe piaţa din România şi s-a ferit să facă deocamdată publică investiţia necesară rebrandurii magazinelor miniMAX.
“Ce pot să vă spun deocamdată este că vom schimba produsele existente în reţeaua miniMAX în proporţie de 80%, iar marea majoritate a celor noi vor fi produse ale producătorilor autohtoni”, ne-a mai declarat Dan Ionescu.

Anul acesta, Patriciu vrea să scoată din buzunarele românilor 500 mil. euro
Magazinele miniMAX, ce vor fi transformate în MAC.RO au o suprafaţă medie de vânzare de 1.000 de metri pătraţi, localizate și în mari oraşe, dar și în cele cu cel puțin 10.000 de locuitori. Anul trecut, Dinu Patriciu, a spus că reţeaua MAC.RO va fi atipică pentru piaţa locală.

Deşi ţinta companiei a fost ca la sfârşitul anului 2010 reţeaua miniMAX să ajungă la 50 de magazine, în prezent ea numără 44 de unităţi, însă planurile prevăd ca la jumătatea acestui an numărul magazinelor să ajungă la 150. Dacă Patriciu va deschide alte 100 de unități în acest an, în spații închiriate, investiția se va ridica la cel puțin 25 de milioane de euro, adică 250.000 de euro pentru ficare magazin. Însă, o parte din unitățile miniMAX sunt construite de la zero, caz în care investiția pentru un astfel de magazin se ridică la 750.000 de euro, cu tot cu prețul terenului, cum este cazul unei unități din Brașov și a alteia din orașul Vulcan.
Cât despre cifra de afaceri prognozată pentru acest an, Dan Ionescu declarase în urmă cu o lună că aceasta va ajunge la circa 450 de milioane de euro pentru toate magazinele MIC.RO și MAC.RO.

Pe piața discounterelor, miniMAX deține deocamdată o cotă de piață mai mică decât ceilalți concurenți: Profi, Plus (care se vor transforma în Lidl în luna martie) și Penny Market.

Traian Simion, recrutat pentru MAC.RO anul trecut, a demisionat
Anul trecut, Dinu Patriciu l-a recutat la conducerea MAC.RO pe Traian Simion, fostul director general de la Albalact, care părăsise această funcţie în martie 2010. Recent, acesta şi-a depus demisia, motivul invocat fiind o problemă personală.
“Din păcate pentru noi, au intervenit probleme de familie. Nu suntem în căutarea unui înlocuitor şi nici nu vrem să-l înlocuim, iar poziţia este deschisă şi aşteptăm să se reîntoarcă. Până atunci, activitatea pentru lansarea MAC.RO va fi făcută de întreaga echipă”, a mai declarat pentru Money.ro, Dan Ionescu.

Traian Simion a lucrat în cadrul Albalact (cel mai mare producător independent de lactate pe piaţa locală) din 2005, iar în 2007 a preluat funcţia de director general. Simion a mai activat şi în cadrul companiilor Ursus Breweries şi Wrigley.

money.ro

Vom avea o primăvară normală din punct de vedere termic VEZI PROGNOZA PE TREI LUNI

Vremea nu ne rezervă surprize majore în următoarele trei luni. Prognoza meteorologică ne înfăţişează o primăvară în limitele termice normale. Totuşi în luna martie frigul îşi va mai face simţită prezenţa în zonele de nord şi vest.


Vom avea o primăvară normală din punct de vedere termic

În martie, în regiunile din sud-est va fi cald. Precipitaţiile se vor încadra şi ele în cantităţi normale în cea mai mare parte a ţării. Excepţie fac centrul, nordul şi vestul ţării unde va ploua mai mult decât într-o lună normală de martie.
Aprilie aduce valori sub medie în sud - vest şi centru. În mai, de soare cu dinţi vom avea parte în sudul şi vestul ţării, în timp ce în centru cantităţile de ploaie vor fi mai însemnate decât în restul zonelor din România.
"ANM, pe baza informaţiilor de la Centrul European de Prognoză din Anglia, a emis o estimare potrivit căreia în martie vor fi temperaturi normale din punct de vedere termic, exceptând arealele din centru şi nord-vest unde va fi ceva mai rece, însă în sud-est, temperaturile vor fi mai ridicate. În aprilie vor fi valori sub cele normale în sud-vest, centrul teritoriului. În mai, temperaturile continuă să crească, iar valori ceva mai mici vor fi în vestul teritoriului, în rest în general normale".
realitatea

Huidu revine la "Cronica Cârcotaşilor"

"O să fiu cât mai curând alături de voi. E o promisiune!", a scris Huidu pe blog.
Huidu revine săptămâna viitoare la „Cronica cârcotaşilor” / Foto: vipmagazin.md

Şerban Huidu trage tare să se facă bine, merge zilnic la bazin, la exerciţii de recuperare şi abia aşteaptă să se întoarcă la cronică, potrivit ziarulnational.com.
Huidu va apărea în emisiunea de miercuri, 9 martie, care va marca debutul noului sezon al „Cronicii cârcotaşilor”. Surse din interiorul Prima TV au declarat că Şerban Huidu, deşi a slăbit foarte mult cât timp a fost internat în spital se simte mult mai bine şi abia aşteaptă să-şi reia locul alături de Mihai Găinuşă.
În urmă cu două săptămâni, când Şerban a făcut o scurtă vizită în studioul matinalului Kiss FM, a promis că va face tot posibilul să-şi reia locul în echipa cârcotaşilor.  "Da, Şerban Huidu va fi prezent, în direct, la 'Cronica cârcotaşilor'", au spus cei de la Prima TV.
realitatea

O parodie muzicală a discursului lui Gaddafi are aproape 2 milioane de vizualizări pe Youtube

Parodia discursului lui Gaddafi realizată de un israelian are un succes fulminant. Unii arabi l-au ameninţat pe israelian, dar marea majoritate l-au apreciat, chiar dacă unii dintre ei au cerut o versiune fără dansatoare, ca să poată arăta clipul părinţilor. Melodia a fost intitulată "Zenga-Zenga", ca un ecou al repetiţiei în discursul liderului libian a cuvântului zanqa.


Videoclipul care parodiază discursul lui Gaddafi

Colonelul Gaddafi nu a fost ignorat de internauţi. Un videoclip în care sunt parodiate  gesturile şi discursul său din timpul unei declaraţii televizate are deja aproape două milioane de vizitatori pe Youtube.
Videoclipul a fost realizat de jurnalistul şi muzicianul israelian Noy Alooshe, 31 de ani. Alooshe a declarat într-un interviu citat de New York Times că şi-a petrecut câteva ore în faţa calculatorului pentru a potrivi discursul lui Gaddafi pe melodia "Hey Baby" a rapperului american Pitbull. Melodia a fost intitulată "Zenga-Zenga", ca un ecou al repetiţiei în discursul liderului libian a cuvântului zanqa,ceea ce în arabă înseamnă străduţă (Gaddafi spunea în discurs că protestatarii vor fi vânaţi în fiecare casă, pe fiecare străduţă, n.r.).
Când viralul a început să circule pe internet, arabii l-au apreciat foarte mult şi i-au transmis felicitări realizatorului, însă după ce au auzit că este din Israel, o parte dintre ei au trecut la ameninţări. Tânărul se mai teme că unul dintre fiii lui Gaddafi ar putea veni după el ca să se răzbune, însă deocamdată se bucură de succesul melodiei sale.
În clipul original Gaddafi este încadrat de două dansatoare. Realizatorul a primit şi cereri pentru versiunea "cenzurată", pentru ca tinerii arabi să îl poată arăta părinţilor.

realitatea

Vanghelie: Lavinia Șandru o să mă învețe să mă îndrăgostesc

Pe 28 februarie, presedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, și-a serbat ziua de naștere. Evenimentul a avut loc la Taverna Sârbului din capitală – care a devenit pentru câteva ore un Who’s Who al personalităților din România. Primarul spune că e în plin proces de “rebranduire”.



Între cele câteva sute de persoane invitate la ziua primarului sectorului 5 s-au numărat preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, colegii social-democraţi, Cosmin Gușă, Lavinia Șandru, Cristi Dumitrescu, liderii PRM Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, Mircea Dinescu (care a dat vinul ce s-a băut la masă și câteva din specialităţile culinare, între care un purceluş de lapte făcut la proțap și cârnați de casă).Au mai venit la ziua primarului sectorului 5 și soliştii Marcel Pavel, Luminița Anghel, Victor Socaciu şi Cătălin Crişan, precum şi Elan Schwartzenberg, Stelian Tănase, liderii sindicali Bogdan Hossu şi Marius Petcu, academicianul Eugen Simion.Nu știm ce i-a adus acesta din urmă în dar, însă un cadou cu mesaj a primit Marian Vanghelie de la Victor Ciutacu: Dicționarul Universal Ilustrat al Limbii Române. Dacă până acum probabil că l-ar fi folosit în moduri total noi, în ultima vreme îl văd capabil pe vanghelie să și răsfoiască cele 12 volume. De când se ocupa de el Cosmin Gușă, Vanghelie are un nou discurs.
El a declarat că a renunţat la “limbajul colorat și belicos” şi că traversează o etapă de “rebranduire” şi de “schimbare de look”.

“Dacă simţi că ceva este în neregulă într-o anumită perioadă, poţi să subliniezi într-o formă sau alta, nu foarte belicoasă, cum eram până acum, pentru că sunt în rebranduire şi reschimbare de look, înţelegeţi, că vă place să spun cuvintele astea – le-am auzit la voi – şi atunci e totul natural şi totul bine”,
 a spus Vanghelie.
Totuși, deși Cosmin Gușă era mereu aproape, Vanghelie tot a debitat niște ziceri caracteristice.
“În viaţă nu trebuie să te grăbeşti. Și funcțiile, și pozițiile și totul vine de la sine. Toate vin, dacă eşti natural, cum sunt eu natural ca brânza de oaie, vă asigur că şi funcţiile şi poziţiile vin de la sine. Important e să fii natural”, a spus Vanghelie.
Plasele cu cadouri au curs în permanență, dar primarul a beneficiat de un mecanism bine uns. Nu a stat nici măcar 2 secunde cu 2 cadouri în brațe, pentru că, asemenea unui șef de stat aflat în vizită de lucru, de îndată ce le primea, una din 5-6 fete care lucrau pentru el le lua si le făcea nevăzute.
Am reușit să prindem însă câteva imagini cu Dicționarul și cu tortul un tort de marţipan alb, pe care trona imaginea lui Vanghelie pe fundal roşu cu urarea: “Împreună vom învinge! La mulţi ani!”.
Chiar dacă reprezentanții presei au stat în aceeși zonă cu învitații, la un moment dat s-a dat stingerea și toate apratele de înregistrat, audio, video sau foto au fost închise. După aceea petrecerea a început.

realitatea

Cum negociază Bercea Mondial: intimidare, şantaj şi ameninţări cu moartea

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, îşi rezolvă dosarele penale intimidându-şi victimele prin ameninţări cu moartea. De cele mai multe ori, el apela la sabie şi cuţit, scrie Adevărul. Primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, a dezvăluit cum a încercat interlopul, prin oamenii lui, să-i fabrice un dosar de trafic de droguri.


Bercea Mondial negociază cu sabia pe masă

Primarul Slatinei, Darius Vâlcov (33 de ani), se simte hărţuit de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. De când se luptă în instanţă să demoleze mai multe imobile construite ilegal de interlop, edilul spune că a fost protagonistul unor incidente de care Bercea Mondial nu este străin.
Vâlcov a povestit jurnaliştilor de la Adevărul că în ianuarie a plecat cu soţia sa în vacanţă în străinătate. La Vama Porţile de Fier, însă a fost reţinut aproape două ore, pe motiv că este suspect de trafic de droguri, după ce maşina lui a fost dată în consemn la frontieră.
Reîntors din vacanţă, Vâlcov spune că a aflat că cel care a făcut plângere este avocatul Belulescu, despre care ulterior a aflat că este avocatul lui Bercea Mondial. Avocatul neagă însă orice implicare în acest scandal.
Membrii clanului lui Bercea Mondial sunt recunoscuţi în Slatina pentru modul violent în care-şi reglează conturile. Aceştia recurg la intimidare, şantaj şi ameninţări cu moartea.
Valeriu Matei, fost viceprimar Slatina, a renunţat să lămurească un conflict cu interlopul după ce Bercea a vrut să-i înfigă un cuţit în piept, spune Matei.  Adrian Văduva, prieten cu Valeriu Matei, a fost martor când fostul viceprimar a fost înjunghiat de Bercea şi, drept urmare, unul dintre fiii interlopului l-a călcat cu maşina.  Florin Bălteanu, director adjunct al Finanţelor Publice Olt, care a contribuit la cercetările începute împotriva lui Bercea Mondial pentru infracţiuni economice, spune că, pe parcursul investigaţiilor, a fost ameninţat de interlop cu cuţitul.  Ionuţ Anghel, zis Mercedes, nepotul lui Bercea Mondial a declarat la poliţie că a fost înjunghiat de către unchiul său. Ulterior, "Mercedes" şi-a schimbat declaraţia.

realitatea

Vameşii şi poliţiştii de la Moraviţa îşi furau şpăgile ascunse în doze de suc

Mita primită de la contrabandişti era ascunsă în canalele din jurul Vămii Moraviţa. Poliţiştii de frontieră şi vameşii din Vama Moraviţa şi Vama Naidăş adunau şpăgile în doze de energizante, Pepsi sau Coca-Cola, potrivit Adevărul.


Vameşii şi poliţiştii de la Moraviţa îşi furau şpăgile ascunse în doze de suc

Dozele pline cu euro erau ascunse în şanţurile de lângă punctele de trecere a frontierei, spun anchetatorii. "Banii obţinuţi din activităţi ilegale erau adunaţi de inculpaţi în cutii de aluminiu, provenite de la băuturi energizante sau răcoritoare, ele fiind ascunse în canalele de lângă punctul de trecere a frontierei", se arată în documentele anchetatorilor şi date publicităţii de Adevărul.
Poliţiştii şi vameşii de la Moraviţa şi-au furat şpaga între ei, în repetate rânduri, culegând dozele pline de bani, înainte de finalul turei, atunci când se "recolta" prada din canal. Anchetatorii au surprins mai multe scandaluri între poliţişti şi vameşi, aceştia fiind urmăriţi cu camere de supraveghere cumpărate din bani Schengen.

realitatea

Cum vor arăta maşinile Skoda. GALERIE FOTO

Skoda pregăteşte un look mult mai îndrăzneţ pentru noua Octavia. Prezentat la Salonul Auto de la Geneva, conceptul Vision D arată direcţia producătorului ceh în ceea ce priveşte  designul maşinilor sale.











sursa foto: autoexpress

Hatchbackul Skoda prezentat la Geneva are o grilă a radiatorului de dimensiuni mari, faruri mai mici, iar spatele este înalt.
Jozef Kaban, cel care se ocupă de designul exterior la Skoda, spune că noul trend al producătorului ceh ţine de simplificarea formelor şi a suprafeţelor, dar şi de  folosirea proporţiilor mari pentru a face mai atractivă o maşină. Ideea de a folosi spaţii de dimensiuni generoase a fost preluată şi la interior. Cu un ampatament mare, conceptul Skoda oferă mai mult spaţiu pentru pasageri şi bagaje. 

Elementele de design, dar şi noul logo vor da trendul în designul tuturor modelelor Skoda  începând cu anul 2012. Vezi galerie foto pentru interiorul şi exteriorul conceptului Skoda Vision D

money.ro

Opt efecte adverse ale antibioticelor

Românii iau antibiotice "după ureche", arată un studiu al Ministerului Sănătăţii care atrage atenţia că peste jumătate din români au luat antibiotice în ultimele 12 luni. Antibioticele acţionează asupra bacteriilor, şi nu asupra virusurilor, iar administrarea lor în cazul unei simple afecţiuni de natură virală nu face altceva decât să sporească rezistenţa organismului la substanţa activă.


8 efecte adverse ale antibioticelor

Distrug flora bacterienă benefică în intestin. Antibioticele distrug agenţii patogeni, dar şi bacteriile bune, cele care echilibrează flora intestinală, informeazăeva.ro.
Alergii în rândul copiilor şi nu numai. Unele studii susţin că administrarea antibioticelor la vârste foarte mici poate produce apariţia astmului infantil.
Fluoroza. Antibioticele pot determina fluoroza – pătarea danturii la nivelul incisivilor.
Scad imunitatea prin distrugerea bacteriilor probiotice care nu se mai pot înmulţi.
Favorizează apariţia candidei, o ciupercă aflată în aparatul digestiv, care se înmulţeşte atunci când se dezechilibrează pH-ul, lucru pe care îl face tratamentul cu antibiotice.
Perturbă flora bacterienă a copilului, în cazul administrării pe perioada alaptării, deoarece antibioticele trec în laptele matern.
Creează bacterii rezistente prin tratament îndelungat şi repetat care vor fi mult mai greu de tratat după aceea.
Un antibiotic nepotrivit poate duce la apariţia stafilococului auriu, foarte rezistent la tratamente.
realitatea


Cum poţi slăbi cel puţin 10 kilograme în două săptămâni

Regimul Mayo este unul din cele mai aspre regimuri şi trebuie respectat fără nicio abatere timp de 13 zile. Specialiştii în nutriţie susţin că persoanele care îl urmează cu sfiinţenie şi nu se lasă ispitiţi de dulciuri sau snacksuri vor slăbi cel puţin 10 kilograme în această perioadă.


Cum poţi slăbi cel puţin 10 kilograme în două săptămâni

"Regimul Mayo are un conţinut caloric destul de redus, respectiv 600-800 de calorii pe zi, şi are la bază consumul de ouă fierte: între şase şi opt pe zi", a spus dr. Mihaela Bilic pentru gandul.info

Grapefruitul joacă un rol important în această dietă şi este integrat în alimentaţie datorită proprietăţilor sale de a arde grăsimile. Din acelaşi motiv, ouăle sunt considerate vedetele acestui regim. Acest regim cuprinde trei mese pe zi. La micul dejun se recomandă o jumătate de grapefruit, două ouă fierte, cafea sau ceai fără zahăr şi un biscuite. Prânzul cuprinde două ouă fără gălbenuş sau 100 grame de carne, roşii, o jumătate de grapefruit, cafea sau ceai fără zahăr. Ultima masă a zilei este bazată pe două ouă fierte, salată verde, ţelină, castraveţi, un biscuite, o ceaşcă de cafea sau un ceai fără zahăr.
"Riscul apariţiei oboselii cronice este destul de ridicat. Această dietă este profund dezechilibrată, iar metabolismul riscă să se adapteze la un nivel scăzut de energie", conchide nutriţionistul Mihaela Bilic.
realitatea

Teroriştii au noi tactici: scorpioni, păianjeni, viespi sau şerpi în avioane

Scorpionii ar fi introduşi într-un "zbor-ţintă", într-un "container de plastic sau într-o sticlă sau o geantă mică" şi ar trece de detectoarele de metale şi explozivi. După ce decolează avionul, containerul cu scorpioni ar fi deschis, făcând din acest zbor un "infern", continuă Abu Yaqeen al-Askeri, încheindu-şi mesajul cu "hahaha".


Scorpionii, gândacii şi viespile, noile provocări teroriste
Un ucenic terorist a sugerat o nouă tactică pentru a genera panică, şi anume introducerea de scorpioni într-un avion de linie, la câteva zile după apelul lansat de numărul doi din al-Qaida, pentru organizarea de noi atacuri împotriva Occidentului.

Într-un mesaj postat pe forumul unui site islamist, un bărbat care se identifică drept Abu Yaqeen al-Askeri scrie: "ceea ce trebuie este un număr mare de scorpioni", potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

Scorpionii ar fi introduşi într-un "zbor-ţintă", într-un "container de plastic sau într-o sticlă sau o geantă mică" şi ar trece de detectoarele de metale şi explozivi.

După ce decolează avionul, containerul cu scorpioni ar fi deschis, făcând din acest zbor un "infern", continuă Abu Yaqeen al-Askeri, încheindu-şi mesajul cu "hahaha".

În alte mesaje se sugerează de asemenea introducerea de păianjeni, viespi sau şerpi, ca într-un film de groază, în sistemul de ventilaţie care duce către cabină.

"Ar fi mai bine, ar ajunge la piloţi. Dar aţi fi şi voi înţepaţi", scrie un internaut care se semnează Abdullah al-Anbari.

Acelaşi bărbat are altă idee: "Iei un lansator de grenade, te duci într-un munte sau o pădure din apropierea unui aeroport şi vizezi primul avion occidental care trece", spune el.

"Pentru că de fapt, fratele meu, povestea asta cu înţepătura mă cam perturbă", mărturiseşte el.

realitatea

Omleta este cel mai bun mic dejun, susţin nutriţioniştii englezi

Consumul regulat de anumite alimente dimineaţa oferă energie pentru întreaga zi şi ajută, totodată, la menţinerea sănătăţii. Experţi nutriţionişti londonezi consideră că omleta ar reprezenta micul dejun ideal, potrivit Daily Mail.


Omleta este micul dejun ideal
Consumul de ouă la începutul zilei asigură pentru o lungă perioadă de timp organismul cu energie, atât de necesară în munca fizică şi în cadrul efortului intelectual, potrivit nutriţioniştilor citaţi de ziarul britanic, potrivit agerpres.ro.

Ouăle, în genere, sunt superhrană, susţin ei, indicând că acestea sunt bogate în vitaminele D şi B12, aminoacizi şi chiar antioxidanţi. În plus, consumul de ouă dimineaţa nu conduce la creşterea în greutate.

realitatea

SUA îşi redesfăşoară forţele navale şi aeriene în jurul Libiei

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă o rezoluţie ce prevede embargo asupra vânzărilor de armament către Libia, blocarea bunurilor şi interdicţie de viză pentru Gaddafi şi apropiaţii săi.


SUA îşi redesfăşoară forţele navale şi aeriene în jurul Libiei

SUA îşi redesfăşoară forţele navale şi aeriene în jurul Libiei, ţară marcată de violenţe asupra protestatarilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, David Lapan.
"Serviciul de planificare concepe scenarii ţinând cont de diverse situaţii şi cred că putem anunţa că efectuăm o redesfăşurare a forţelor noastre, pentru a avea spaţiu de manevră, în momentul luării deciziilor", a explicat el.
Demersul vine în urma revoltelor declanşate la 15 febaruarie. Violenţele s-au soldat deja cu aproape 2.000 de morţi şi peste 4.000 de răniţi, iar numeroase state şi-au repatriat cetăţenii.
Şi premierul britanic David Cameron a ameninţat regimul Gaddafi cu o acţiune militară, inclusiv cu instituirea unei zone de interdicţie aeriană şi livrarea de arme inamicilor săi, relatează Daily Mail.

Premierul a sugerat chiar că ar putea trimite trupe libiene în Libia, ca o forţă de menţinere a păcii.

El le-a ordonat comandanţilor să stabilească planuri pentru o zonă de interdicţie aeriană. Dacă regimul Gaddafi ar trimite avioanele să atace protestatarii, aparatele militare britanice ar putea interveni.
Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă o rezoluţie ce prevede embargo asupra vânzărilor de armament către Libia, blocarea bunurilor şi interdicţie de viză pentru Gaddafi şi apropiaţii săi.
Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a spus că Gaddafi foloseşte "mercenari şi hoţi" pentru a ataca civilii, iar soldaţii care refuză sunt executaţi.
"Este vremea ca Gaddafi să plece", a subliniat ea.
Clinton a mai spus că, în pofida faptului că navele militare americane sunt repoziţionate lângă Libia, nu este pregătită nicio acţiune militară.
realitatea

Gaddafi delirează, a pierdut contactul cu realitatea, spune ambasadorul SUA la ONU

Muammar Gaddafi i-a surprins pe jurnaliştii străini cărora le-a acordat un interviu fiind foarte relaxat şi mai mult, negând că există conflicte la Tripoli.


Gaddafi a pierdut contactul cu realitatea

Liderul libian Muammar Gaddafi a pierdut contactul cu realitatea şi este incapabil să mai conducă, a spus ambasadorul american la ONU, după ce acesta a dat, din nou, un interviu bizar.
Susan Rice a spus că faptul că acesta râde la întrebări în timp ce "îşi măcelăreşte poporul" demonstrează că nu mai are contact cu realitatea.
În interviu, Gaddafi spune că este iubit de întregul popor şi a negat că ar avea loc proteste la Tripoli.
Liderii lumii au condamnat anterior atacurile asupra civililor din Libia, iar UE a impus sancţiuni.
Însă Gaddafi nu părea, în interviu, un om aflat sub presiune. Părea destrul de relaxat, cu toate că se confruntă cu cea mai mare provocare din cei 42 de ani petrecuţi la putere.
Întrebat dacă va urma sfatul liderilor occidentali de a demisiona, Gaddafi a spus că nu are nicio funcţie oficială la care să renunţe. Străinii nu înţeleg sistemul libian, a declarat el, precizând că puterea este deja în mâinile poporului. Gaddafi a avut vorbe dure pentru liderii occidentali şi a spus că se simte trădat.
El a fost intervievat de BBC, ABC şi Sunday Times.
Gaddafi a acuzat statele occidentale că au abandonat Libia şi a spus că acestea nu au morală şi vor să colonizeze ţara.
El le-a cerut dovezi celor - printre care premierul britanic - care îl acuză că are bani în străinătate.
Gaddafi a mai spus că adevăraţii libieni nu au demonstrat, iar cei care au ieşit în stradă luaseră droguri de la reţeaua al-Qaida.
Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a spus că Gaddafi foloseşte "mercenari şi hoţi" pentru a bataca civilii, iar soldaţii care refuză sunt executaţi.
"Este vremea ca Gaddafi să plece", a subliniat ea.
Clinton a mai spus că, în pofida faptului că navele militare americane sunt repoziţionate lângă Libia, nu este pregătită nicio acţiune militară.
realitatea

Centrul Capitalei, blocat de marşul şi mitingul sindicaliştilor VEZI TRASEELE AFECTATE

Peste 10.000 de militari pensionari sau disponibilizaţi sunt aşteptaţi astăzi în Bucureşti la un marş şi miting de protest. Cadrele militare sunt nemulţumite de recalcularea pensiilor, dar şi de noul Cod al Muncii. Centrul Capitalei va fi blocat. VEZI ZONELE RESTRICŢIONATE


Mitingul va bloca centrul Capitalei

Circa 10.000 de sindicalişti cadre militare în rezervă şi retragere sunt aşteptaţi să protesteze, marţi, în Capitală. Cadrele militare sunt nemulţumite de recalcularea pensiilor, dar şi de noul Cod al Muncii.
Protestatarii cer revenirea la pensiile anterioare recalculării, abrogarea tuturor actelor normative care sunt în contradicţie cu legislaţia europeană. Sindicaliştii consideră că pensia este un drept patrimonial, astfel încât ea nu poate fi diminuată şi nici nu se poate recalcula.
"Am vechime în aviaţie din 4.141 de lei acum am 1.100 de lei. Rău ma descurc. Sunt bătrână am nevoie de medicamente am nevoie de multe", a spus o pensionară.

"Sunt de la 20 de ani la Ministerul de Interne, mi-a venit mai puţin cu 23 de ani, 6 milioane în minus", a spus un fost militar.

"Noi am venit pentru a începe aceste mitinguri în ţară ne vom lupta pentru drepturile câştigate nu am cerut bani în plus", a declarat un pensionar din Dolj.

"De bucurie nu a venit nimeni după 38 de ani de muncă, am fost ofiţer, am pierdut 11 milioane aproape jumăte. Aşa că diferenţa să o facă domnul Boc", a adaugat un alt pensionar.
Mitingul militarilor pensionari sau disponibilizaţi blochează centrul Capitalei
Între orele 11.00 şi 14:30 circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseul Piaţa Eroilor – Bulevardul Eroilor – strada Ştirbei Vodă – Calea Victoriei – Rosetti – Bulevardul Magheru – Bulevardul Lascăr Catargiu – Piaţa Victoriei, dar şi pe Şoseaua Kiseleff între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei.
De asemenea vor fi aplicate restricţii temporare şi pe arterele ce intersectează traseul de deplasare al manifestanţilor. Între orele 14.30 şi 15.30 mitingul se va desfăşura în Piaţa Victoriei, unde circulaţia va fi restricţionată.
realitatea