joi, 17 februarie 2011

Chinezii atacă Boeing şi Airbus cu un nou avion. GALERIE FOTO

La deschiderea unui salon aeronautic din China, au fost primite 100 de comenzi pentru C919, avionul cu care China speră să zdruncine dominaţia giganţilor Airbus şi Boeing.



sursa foto: 2jJj.com,cnbusinessnews.com
C919, avionul comercial mediu curier cu 160 de locuri al chinezilor va intra în competiţie directă cu liderii Airbus şi Boeing, a spus Chen Jin, director de marketing al Commercial Aircraft Corporation of China, compania care dezvoltă proiectul. Presa chineză notează că, dacă până acum aviaţia civilă este dominată de Airbus şi Boeing, patternul AB va deveni ABC, odată cu dezvoltarea C919.

Comenzile anunţate la Zhuhai Airshow 2010 au fost făcute de patru companii mari din China (Air China, China Eastern, China Southern, Hainan Airline) dar şi de două companii de leasing, printre care General Electric Capital Aviation Services.

Avionul C919 va fi terminat în 2012, iar primul zbor va avea loc în 2014, an în care chinezii spun că va intra şi în operare comercială, după ce va primi toate autorizaaţiile.


Constructorii spun că avionul are multe avantaje: o nouă generaţie de motoare şi de materiale pentru fuselaj, consum de carburant mai mic cu până la 15% faţă de avioanele de acelaşi tip ale concurenţei, emisii cu până la 5% mai reduse.

Totuşi, cum chinezii nu au progresat foarte mult cu motoarele, propulsorul noului avion va fi fabricat de CFM International, un joint venture între GE Aviation, ( divizie a corporaţiei americane General Electric) şi Snecma, o divizie a firmei franceze Safran.


money.ro



Niciun comentariu: