joi, 17 februarie 2011

Boc: În aprilie, România are toate şansele să iasă din recesiune. CREDEŢI CĂ DEPĂŞIM CRIZA?

Primul-ministru Emil Boc a susţinut că datele cele mai recente ale Institutului Naţional de Statistică arată că România poate anunţa oficial, în aprilie, că a depăşit recesiunea economică, dacă tendinţa actuală se menţine.


Boc susţine că România poate anunţa oficial, în aprilie, că a depăşit recesiunea economică / Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro



Pentru ca acest obiectiv să fie atins, este nevoie ca datele oficiale să înregistreze două trimestre la rând creşteri economice în comparaţie cu trimestrul anterior.
"Obiectivul fundamental al GuverNului pentru anul 2011este ieşirea din criză şi creşterea economică de 1,5-2%. Datele transmise ieri (marţi, n.r.) de Institutul Naţional de Statistică arată că, în luna aprilie, România are toate şansele să iasă din recesiune în mod oficial. Dacă şi în trimestrul I din 2011 vom avea o creştere în raport cu trimestrul IV din 2010, România este oficial din recesiune", a spus Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.
De asemenea, acesta a anunţat că rata de ocupare a forţei de muncă tinde să crească. "Rata şomajului, care şi aşa este sub media europeană, este în continuă scădere. În ianuarie faţă de decembrie, iar în februarie se conturează o rată mai mică decât în ianuarie. Numărul contractelor de muncă active se apropie de 6.000.000, ceea ce înseamnă că, până la urmă, măsurile dure pe care am fost obligaţi să le luăm încep, încet-încet, să-şi arate roadele", a anunţat primul-ministru.

Acesta a susţinut că, pe lângă informaţia de ordin statistic, depăşirea oficială a recesiunii are şi alte efecte beneficie. "Dincolo de impactul psihologic asupra fiecăruia dintre noi, ieşirea înseamnă şi un plus, chiar dacă destul de mic, de prosperitate", a conchis Boc.



Niciun comentariu: