marți, 1 martie 2011

O parodie muzicală a discursului lui Gaddafi are aproape 2 milioane de vizualizări pe Youtube

Parodia discursului lui Gaddafi realizată de un israelian are un succes fulminant. Unii arabi l-au ameninţat pe israelian, dar marea majoritate l-au apreciat, chiar dacă unii dintre ei au cerut o versiune fără dansatoare, ca să poată arăta clipul părinţilor. Melodia a fost intitulată "Zenga-Zenga", ca un ecou al repetiţiei în discursul liderului libian a cuvântului zanqa.


Videoclipul care parodiază discursul lui Gaddafi

Colonelul Gaddafi nu a fost ignorat de internauţi. Un videoclip în care sunt parodiate  gesturile şi discursul său din timpul unei declaraţii televizate are deja aproape două milioane de vizitatori pe Youtube.
Videoclipul a fost realizat de jurnalistul şi muzicianul israelian Noy Alooshe, 31 de ani. Alooshe a declarat într-un interviu citat de New York Times că şi-a petrecut câteva ore în faţa calculatorului pentru a potrivi discursul lui Gaddafi pe melodia "Hey Baby" a rapperului american Pitbull. Melodia a fost intitulată "Zenga-Zenga", ca un ecou al repetiţiei în discursul liderului libian a cuvântului zanqa,ceea ce în arabă înseamnă străduţă (Gaddafi spunea în discurs că protestatarii vor fi vânaţi în fiecare casă, pe fiecare străduţă, n.r.).
Când viralul a început să circule pe internet, arabii l-au apreciat foarte mult şi i-au transmis felicitări realizatorului, însă după ce au auzit că este din Israel, o parte dintre ei au trecut la ameninţări. Tânărul se mai teme că unul dintre fiii lui Gaddafi ar putea veni după el ca să se răzbune, însă deocamdată se bucură de succesul melodiei sale.
În clipul original Gaddafi este încadrat de două dansatoare. Realizatorul a primit şi cereri pentru versiunea "cenzurată", pentru ca tinerii arabi să îl poată arăta părinţilor.

realitatea

Niciun comentariu: