marți, 1 martie 2011

Opt efecte adverse ale antibioticelor

Românii iau antibiotice "după ureche", arată un studiu al Ministerului Sănătăţii care atrage atenţia că peste jumătate din români au luat antibiotice în ultimele 12 luni. Antibioticele acţionează asupra bacteriilor, şi nu asupra virusurilor, iar administrarea lor în cazul unei simple afecţiuni de natură virală nu face altceva decât să sporească rezistenţa organismului la substanţa activă.


8 efecte adverse ale antibioticelor

Distrug flora bacterienă benefică în intestin. Antibioticele distrug agenţii patogeni, dar şi bacteriile bune, cele care echilibrează flora intestinală, informeazăeva.ro.
Alergii în rândul copiilor şi nu numai. Unele studii susţin că administrarea antibioticelor la vârste foarte mici poate produce apariţia astmului infantil.
Fluoroza. Antibioticele pot determina fluoroza – pătarea danturii la nivelul incisivilor.
Scad imunitatea prin distrugerea bacteriilor probiotice care nu se mai pot înmulţi.
Favorizează apariţia candidei, o ciupercă aflată în aparatul digestiv, care se înmulţeşte atunci când se dezechilibrează pH-ul, lucru pe care îl face tratamentul cu antibiotice.
Perturbă flora bacterienă a copilului, în cazul administrării pe perioada alaptării, deoarece antibioticele trec în laptele matern.
Creează bacterii rezistente prin tratament îndelungat şi repetat care vor fi mult mai greu de tratat după aceea.
Un antibiotic nepotrivit poate duce la apariţia stafilococului auriu, foarte rezistent la tratamente.
realitatea


Niciun comentariu: