marți, 1 martie 2011

Gaddafi delirează, a pierdut contactul cu realitatea, spune ambasadorul SUA la ONU

Muammar Gaddafi i-a surprins pe jurnaliştii străini cărora le-a acordat un interviu fiind foarte relaxat şi mai mult, negând că există conflicte la Tripoli.


Gaddafi a pierdut contactul cu realitatea

Liderul libian Muammar Gaddafi a pierdut contactul cu realitatea şi este incapabil să mai conducă, a spus ambasadorul american la ONU, după ce acesta a dat, din nou, un interviu bizar.
Susan Rice a spus că faptul că acesta râde la întrebări în timp ce "îşi măcelăreşte poporul" demonstrează că nu mai are contact cu realitatea.
În interviu, Gaddafi spune că este iubit de întregul popor şi a negat că ar avea loc proteste la Tripoli.
Liderii lumii au condamnat anterior atacurile asupra civililor din Libia, iar UE a impus sancţiuni.
Însă Gaddafi nu părea, în interviu, un om aflat sub presiune. Părea destrul de relaxat, cu toate că se confruntă cu cea mai mare provocare din cei 42 de ani petrecuţi la putere.
Întrebat dacă va urma sfatul liderilor occidentali de a demisiona, Gaddafi a spus că nu are nicio funcţie oficială la care să renunţe. Străinii nu înţeleg sistemul libian, a declarat el, precizând că puterea este deja în mâinile poporului. Gaddafi a avut vorbe dure pentru liderii occidentali şi a spus că se simte trădat.
El a fost intervievat de BBC, ABC şi Sunday Times.
Gaddafi a acuzat statele occidentale că au abandonat Libia şi a spus că acestea nu au morală şi vor să colonizeze ţara.
El le-a cerut dovezi celor - printre care premierul britanic - care îl acuză că are bani în străinătate.
Gaddafi a mai spus că adevăraţii libieni nu au demonstrat, iar cei care au ieşit în stradă luaseră droguri de la reţeaua al-Qaida.
Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a spus că Gaddafi foloseşte "mercenari şi hoţi" pentru a bataca civilii, iar soldaţii care refuză sunt executaţi.
"Este vremea ca Gaddafi să plece", a subliniat ea.
Clinton a mai spus că, în pofida faptului că navele militare americane sunt repoziţionate lângă Libia, nu este pregătită nicio acţiune militară.
realitatea

Niciun comentariu: