Cel mai recent record de viteză, în judeţul Ilfov, 205 kilometri pe oră. S-a întâmplat pe DN7, în localitatea Buftea, unde limita de viteză este 50 de kilometri la oră. Şi nu este singurul vitezoman care le-a dat bătăi de cap celor de la rutieră. În aceeaşi localitate, un alt şofer grăbit a fost prins de radar circulând cu 145 kilometri pe oră. În 2010, în judeţul Ilfov s-au produs aproape 1.000 de accidente rutiere grave, soldate cu 98 de morţi.
Dacă facem un clasament al vitezelor înregistrate în România, observăm că şoferii din Ilfov sunt detronaţi cu lejeritate de un şofer din Bucureşti care a fost surpins de radar circulând cu 248 de kilometri pe oră pe Autostrada Soarelui.

Şi dacă vă pregăteaţi să spuneţi că măcar această viteză a fost înregistrată pe autostradă, ei bine, şi pe drumurile europene viteza nu reprezintă o problemă pentru şoferi. Un bucureştean a fost suprins de radar, când trecerea prin localitatea Poşta Câlnău din judeţul Buzău, cu 230 de km pe oră.

Sunt însă şi vitezomani care nu sunt prinşi de poliţişti. Un exemplu în acest sens este un motociclist, care a circulat pe Autostrada Transilvania cu 297 de km/h.Mai mult,  şoferul a vrut să îşi filmeze performanţa. A pornit camera de filmat înainte de a pleca la drum, iar la minutul 1.08 a atins şi viteza maximă de 297 de km/oră. Tânărul mergea pe sensul Gilău - Turda.


realitatea.net