miercuri, 2 martie 2011

Captură de două milioane de euro în urma unei razii a Gărzii Financiare din Ilfov

Captură impresionantă de haine şi jucării, în judeţul Ilfov. În urma unei razii, Garda Financiară şi Poliţia de Frontieră au confiscat sute de mii de produse de contrabandă. Prejudiciul adus statului de firmele fantomă ajunge la două milioane de euro.


Garda Financiară Ilfov şi Poliţia de Frontieră au confiscat sute de mii de produse
Firmele fantomă, care vindeau marfa pe piaţa neagră, erau filate încă de anul trecut. "Modalitatea de a frauda bugetul de stat este foarte simplă. Sunt societăţi pentru care nu identificăm niciun administrator şi niciun sediu social al acesteia, în schimb au solicitat rambursare de TVA pentru mărfurile achiziţionate şi plătite în avans în vamă", a declarat comisarul şef al Gărzii Financiare Ilfov, Robert Rusu.

Angajaţii Gărzii Financiare Ilfov şi poliţiştii de frontieră au confiscat, marţi noapte, peste 30.000 de haine de damă şi 100.000 de biciclete, maşinuţe electrice şi alte articole pentru copii.

Autorităţile estimează că prejuciul adus statului ajunge la două milioane de euro, însă o parte din bani vor fi recuperaţi după ce bunurile confiscate vor fi vândute.

realitatea

Niciun comentariu: