miercuri, 2 martie 2011

Autostrada Piteşti-Bucureşti este găurită pe 87% din suprafaţă

Prima şi încă singura autostradă din România care face legătura între două localităţi importante, Bucureşti - Piteşti (A1) poate fi considerată aproape impracticabilă, ţinând cont că doar 13% din lungimea ei nu trebuie reabilitată.


Autostrada Piteşti-Bucureşti este găurită pe 87 la sută din suprafaţă

Maşinile mai mici apucă să le ocolească, însă tirurile şi camioanele le înfruntă pieptiş. Sunt vreo zece gropi, care se întind una după alta pe o porţiune de 50 de metri de-a lungul autostrăzii. În sensul dinspre Bucureşti spre Piteşti drumul este destul de prost chiar de la ieşirea din Capitală, potrivit gandul.info.
La kilometrul 18, însă, trebuie să ţii bine de volan. Cele zece gropi se înşiruie una după alta, iar asfaltul care le separă s-a crăpat şi el serios şi ameninţă să se transforme într-o crăpătură care se va întinde pe zeci de metri, dacă nu intervine nimeni.

În momentul de faţă din cei 108,98 de kilometri de autostradă, cât are Bucureşti-Piteşti, trebuie reabilitaţi nu mai puţin de 95,48 de kilometri, după cum a declarat pentru Gândul Liviu Costache, director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Asta înseamnă că doar aproximativ 13% din autostrada finalizată la începutul anilor '70 este practicabilă în condiţii bune.
realitatea

Niciun comentariu: