luni, 28 februarie 2011

Un bărbat diagnosticat cu gripă nouă a murit la Galaţi

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Galaţi a murit în spital, duminică, la 11 zile după ce fusese diagnosticat cu gripă nouă. Acesta este primul deces cauzat de virusul gripal de tip nou în judeţul Galaţi în acest an.


Un bărbat diagnosticat cu gripă nouă a murit la Galaţi

Pe 14 februarie, pacientul a fost transferat în stare gravă de la Spitalul de Pneumoftiziologie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi. Două zile mai târziu, pe 16 februarie, Institutul Cantacuzino din Capitală a confirmat prezenţa virusului AH1N1 la bărbatul de 56 de ani. De atunci, el a fost ţinut sub observaţie în Secţia de Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti. Duminică, însă, a decedat.
Cadrele medicale au spus că, atunci când a venit la spital, pacientul se afla deja într-un stadiu avansat al bolii. Acesta este primul deces cauzat de gripa nouă în judeţul Galaţi în 2011.
Soţia pacientului decedat a primit tratament preventiv cu Tamiflu, iar celelalte persoane cu care acesta a intrat în contact au fost vaccinate preventiv, potrivit şefului Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, dr. Valentin Boldea.
Luni, Institutul Cantacuzino a transmis la Galaţi un nou răspuns pozitiv. Pacientul diagnosticat acum cu gripă nouă este o femeie de 74 de ani, care nu prezintă, însă, complicaţii. Totuşi, cadrele sanitare au declanşat o anchetă epidemiologică pentru a le depista pe persoanele cu care aceasta a intrat în contact. Acesta este al treilea caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 din judeţul Galaţi în acest an.
realitatea

Niciun comentariu: