luni, 28 februarie 2011

Romtelecom cumpără BOOM TV. Oferă 8 milioane de euro

În planul de reorganizare realizat de Casa de insolvenţă Transilvania, lichidatorul propune începerea negocierilor cu Romtelecom pentru valorificarea activelor existente în patrimoniul DTH Television Grup, firmă aflată în insolvenţă.




Romtelecom este singura companie interesată de preluarea operatorului Boom TV, aflat în insolvenţă şi oferă 8 milioane de euro pentru achiziţia activelor societăţii.

Preţul minim de adjudecare al bunurilor din patrimoniul nu va putea fi mai mic decât valoarea de evaluare de 7.320.000 Euro plus TVA în condiţiile în care cumpărătorul preia un număr de 95.000 abonaţi. În cazul în care numărul abonaţilor transferaţi este mai mic de 95.000 de abonaţi, atunci preţul de vânzare va putea fi diminuat corespunzător cu 80,08 euro/abonat.

În ceea priveşte plata preţului de vânzare, administratorul judiciar propune o plată eşalonată. Astfel, o parte din preţul de valorificare va fi încasat în termen de 15 zile de la data primei finalizări, iar diferenţa va fi achitată la finalul procesului de transfer a activelor din patrimoniul DTH în cel al cumpărătorului în funcţie de numărul abonaţilor transferaţi la cumpărător. Valoarea avansului achitat în termen de 15 zile de la data primei finalizări nu va fi mai mic de 4.000.000 euro plus TVA, se mai arată în planul de reorganizare realizat de Casa de Insolvenţă Transilvania.


Activitatea BOOM TV pe durata planului va continua pentru a asigura transferul efectiv al fondului de comerţ către Ofertant, iar lichidatorul estimează că va fi nevoie de şase luni pentru migrarea abonaţilor de pe plaftorma DTH, pe platforma cumpărătorului.

Necesitatea valorificării bunurilor existente în patrimoniul DTH Television a decurs din inexistenţa numărului suficient de abonaţi necesar desfăşurării unei activităţi profitabile, dar şi din scăderea continuă a numărului total de abonaţi ai societăţii de la data deschiderii procedurii până la data propunerii planului, potrivit lichidatorului judiciar.

Ce câştigă Romtelecom

• Întreaga bază de clienţi a DTH va fi transferată către cumpărător, prin novarea, în favoarea sa, a contractelor pentru servicii TV, aflate în vigoare la data vânzării;
• Toate activele mobile aflate în proprietatea DTH şi folosite de către aceasta în scopul desfăşurării activităţii, conform registrului activelor fixe al societăţii fără a se limita la echipamentul head-end, echipamentul găzduit la abonaţi (antene, receivere si smart cards) precum si echipamentul TV de studio;
• Toate drepturile de proprietate intelectuală aparţinând DTH (inclusiv, dar fără a se limita la nume de domeniu, mărci inregistrate, drepturi de autor, licenţe IT şi uneltele aferente, parole, servere cu user-names şi altele similare);
• Baza de date a Societăţii, în format electronic, care să cuprindă toate datele de identificare şi de contact ale clienţilor vechi şi actuali în raport cu activitatea Societăţii, colectate sau deţinute de către aceasta, datele referitoare la pachetele de programe actuale, aplicabile în baza contractelor cu abonaţii, precum şi orice alte informaţii contractuale relevante;
• Beneficiile economice obţinute în urma contractelor în care societatea cumpărătoare urmează să intre, fie prin novaţie, fie prin încheierea unui contract similar cu părţile contractante corespunzatoare (de exemplu un nou contract cu termeni şi condiţii cel puţin la fel de favorabile pentru cumpărător cum sunt cele actuale, care se aplică Societăţii în baza respectivelor contracte);
• La alegerea cumpărătorului, exprimată până la data semnării contractului de vânzare, beneficiile economice (ce urmează să fie obtinute prin novaţie, în favoarea cumpărătorului) născute din contractele de leasing auto, încheiate de către Societate şi aflate în derulare la vânzării.

În cuprinsul bunurilor valorificate nu vor intra creanţele pe care DTH le are de recuperat de la debitori şi nici disponibilităţile băneşti existente în conturile Societăţii.


Media restanţelor abonaţilor: 54 de euro

După deschiderea procedurii de insolvenţă, scăderea numărului de abonaţi a fost într-un ritm de 5.000 de abonaţi/lună. Dar, lună după lună, numărul celor care au renunţat la serviciile BOOM TV a scăzut, astfel că, în luna august a anului trecut, 10.000 de abonaţi şi-au reziliat contractele.

Schimbarea de trend s-a petrecut în august, odat[ cu lansarea Champions League, prin contractul în cheiat cu Digi TV. Cu toate aceastea, în finalul luni octombrie, se scade sub pragul psihologic de 100.000 abonaţi. Este vorba de peste 167.000 de abonaţi incerţi, cu o medie a restanţelor de 54 euro/abonat. Acest lucru face ca recuperarea să fie dificilă, iar cheltuielile aferente activităţii de recuperare sunt de cele mai multe ori mai mari decît creanţele recuperate”, se mai arată în planul de reorganizare.

Evoluţia portofoliului de abonamente


Calitatea îndoielnică a portofoliului este evidenţiată de faptul că peste 90% dintre clienţii incerţi au întârzieri la plata facturilor mai mari de 30 de zile, în valoare totală de peste 9 milioane de euro, înregistrată la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut.


Cine sunt creditorii


Creanţele chirografare după verificare sunt de peste 87 milioane de euro, către mai multe firme.

Update 17:13Şi alţii vor să cumpere Boom

Romtelecom nu este singur în cursa pentru achiziţia Boom TV, ci şi alţi investitori, fără ca numele acestora să fie precizat. “Cu Romtelecom suntem în stadiu avansat de negociere. Mai sunt şi alţi investitori interesaţi, dar nu suntem aşa de avansaţi ca şi în cazul Romtelecom”, a declarat pentru Money.ro. Andreea Anghelof, senior partner în cadrul Casei de Insolvenţă Transilvania. Întrebată de Money.ro dacă Romtelecom este cu siguranţă câştigătorul în cursa pentru achiziţia Boom TV, Anghelof a spus că nu se poate pronunţa, până când tranzacţia nu este finalizată. "Încă nu s-au finalizat negocierile cu Romtelecom, iar ziua de 21 martie a fost stabilită pentru aprobarea planului de reorganizare, dar asta nu înseamnă că atunci se şi semnează contractul de vânzare-cumpărare. Noi sperăm să încheiem tranzacţia mai devreme, dar se poate realiza şi după această dată”, ne-a mai declarat Andreea Anghelof.

Update 17:10Romtelecom: "suntem intr-un stadiu avansat al negocierilor"

"Suntem intr-un stadiu avansat al negocierilor pentru preluarea Boom si vom reveni cu detalii in momentul in care acestea vor fi disponibile. Plata in cadrul tranzactiei se va face in functie de numarul de clienti efectiv preluati."

money.ro

Niciun comentariu: