vineri, 25 februarie 2011

Tehnologia 4G, în România - Vezi ce ştie să facă

Tehnologia LTE (long term evolution - evolutie pe termen lung), cunoscuta si ca tehnologia 4G, este disponibila acum si in Romania. Compania care a dezvoltat aceasta tehnologie la noi in tara este Alcatel-Lucent, firma ce a demonstrat, luni, capacitatile noii retele.



Prima demonstratie, la care au asistat editorii Ziare.com, a fost aceea de downloadare a unui DVD de 4,7 GB. Daca prin 3G fisierului i-au trebuit 90 de minute pentru a se descarca, prin 4G acestuia i-a luat doar 7 minute, adica de 13 ori mai putin, scrie Ziare.com.

Tehnogia 4G nu a dezamagit nici la capitolul videoconferinta, cand a fost vorba de convorbiri intre doua terminale de inalta definitie si un al treilea, un telefon mobil din reteaua publica de telefonie mobila.

"La nivel mondial, doar 17 retele ofera LTE, in timp ce 70 de tari testeaza aceasta tehnologie cu gandul de a o implementa. Din acestea, Alcatel-Lucent este implicata in 12 retele si in peste 60 de tari din cele care testeaza", a declarat, luni, Raoul Ros, presedinte Alcatel-Lucent pe Europa de Est.

Platforma pe care se desfasoara testele a fost realizata la centrul propriu din Timisoara, unde cinci ingineri au ajutat la implementarea ei in mai multe tari. Citeşte mai mult despre tehnologia 4G în România şi ce ştie să facă pe Ziare.com.



money.ro

Niciun comentariu: