vineri, 25 februarie 2011

71 de români care au trăit clipe de coşmar în Libia s-au întors în ţară

Românii din Libia au fost repatriaţi. Două avioane, unul militar şi altul civil au adus în ţară peste 70 de oameni în această dimineaţă.


Două avioane militare au preluat românii din Libia

Primii români au ajuns cu o cursă Tarom de la Varşovia în această dimineaţă. În jurul orei 6.00 a aterizat şi un avion militar care a adus 56 de perosane. Sunt români care lucrează în Libia.
"Ce-i acolo e teroare. Situaţia e foarte gravă. Nu ştii ce va fi azi şi peste 2-3 zile. Nu se poate stabiliza nimic. S-a tras şi se trage în continuare", a povestit un român.
Alţi 15 români s-au întors în ţară azi-noapte folosind curse de linie.Rudele i-au aşteptat cu sufletul la gură pe copiii sau nepoţii plecaţi la muncă în Libia.

"Am fost foarte îngrijorat. Am văzut la televizor mai ales cu sloganul "cine poate, scapă. Cine nu, nu scapă", a spus o rudă a celor plecaţi.

Românii care s-au întors noaptea trecută din Libia spun că trăit clipe de coşmar în special în aeroportul din Tripoli. "Aeroportul – erau foarte mulţi tunisieni, foarte mulţi egipteni care voiau să ajungă acasă. Erau alergaţi de oamenii de ordine care erau acolo, îi călcau în picioare pe acolo", a spus un român.

"Poliţia de frontieră de acolo, înarmaţi cu bâte, cu răngi, loveau în ei fără milă. Noi, străinii, deci europenii ne-au lăsat. Dar p’ăia i-au bătut, erau grămezi de bagaje jos, nenorocire", a povestit un altul.
Un alt avion militar cu români care se întorc din Libia ar trebui să ajungă în ţară în cursul zilei de azi.
Sunt aproximativ încă 500 de români în Libia. Aceste persoane au încercat să ajungă în Capitală, însă nu reuşesc pentru că drumurile sunt extrem de periculoase. Ministerul Afacerilor Externe a lăsat în Malta încă un avion militar în cazul în care ambasada va mai strânge alte persoane care vor să ajungă în România.

realitatea

Niciun comentariu: