vineri, 25 februarie 2011

Şeful Vămii Ploieşti a fost arestat

Şeful Vămii Ploieşti a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Cornel Costea este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită.


Cornel Costea a fost arestat

Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare pentru 29 de zile . Costea a atacat decizia cu recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti.
Şeful Vămii Ploieşti este acuzat de luare de mită. Cornel Costea lua lunar 10.000 de lei de la reprezentanţii firmelor pentru a trece cu vederea anumite nereguli la controale. Mai mult procurorii l-au prins în flagrant când lua 10.000 de lei de la un reprezentant al unei firme.
Cornel Costea a fost ridicat în cursul zilei de joi şi adus la sediul DNA din Capitală, pentru audieri. El a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită.
Poliţiştii şi procurorii anticorupţie au descins joi în sediul Vămii Ploieşti. Anchetatorii au perchiziţionat şi un autoturism din parcarea vămii.
Dorel Costea este cunoscut în Ploieşti pentru petrecerile costisitoare pe care le dădea. Şeful Vămii Ploieşti, Dorel Costea declara într-un interviu pentru ziarul local Altphel că a cheltuit 10.000 de euro pentru a-şi sărbători ziua de naştere, la sfârşitul lunii ianuarie.
Directorul Vămii Ploieşti, Cornel Costea, ocupă această funcţie ca interimar din vara anului 2010, el nefiind angajat al Autorităţii Naţionale a Vămilor, ci detaşat dintr-o structură a ANAF, susţine vicepreşedintele UNPR Sorin Chivu.
Cornel Costea o înlocuieşte ca interimar pe Diana Severin, care a ocupat această funcţie până în luna august a anului trecut.
Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie fac cercetări cu privire la implicarea unor vameşi şi poliţişti de frontieră în fapte de corupţie, iar de la începutul lunii februarie au fost arestaţi 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava), 93 de la vămile Naidăş (Caraş-Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş) şi 32 de la Vama Albiţa (Vaslui).
Ultima acţiune a avut loc miercuri, la Vama Ploieşti, în acest caz fiind reţinut şeful biroului vamal, Cornel Costea.
realitatea

Niciun comentariu: