vineri, 4 februarie 2011

Telegondola din Vulcan, inaugurată de Elena Udrea, s-a blocat

Zeci de oameni au rămas blocaţi, vineri, în telegondola din staţiunea Vulcan, din judeţul Hunedoara, exact în timpul ceremoniei de inaugurarea la care lua parte şi Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. După 40 de minute angajaţii primăriei au remediat defecţiunea, iar telegondola s-a pus în mişcare.


Telegondola din Vulcan, în valoare de 10 milioane de euro, a fost inaugurată vineri
Telegondola din Vulcan, în valoare de 10 milioane de euro, a fost inaugurată vineri





Inaugurare cu ghinion pentru ministrul Elena Udrea, la Vulcan. Instalaţia de telegondolă pe care venise s-o inaugureze s-a blocat. Din primele informaţii, se pare că la originea defecţiunii stă un senzor, informează Realitatea TV.
Delegaţia oficială a ajuns în Pasul Vîlcan, iar după o vizită la pârtia de schi şi la instalaţia de teleschi, a vrut să coboare în oraş. În momentul în care ministrul Elena Udrea şi celelalte oficialităţi au vrut să urce în telegondolă, instalaţia a fost oprită. Din acel moment, telegondola nu a mai funcţionat.
Angajaţii primăriei din Vulcan spun că acest lucru se datorează afluxului mare de turişti. Cabinele, care au capacitate doar de opt locuri,  au fost supraîncărcate în cabine au ajungând chiar 10-12 persoane ceea ce a făcut să se defecteze un senzor de mişcare. Timp de 40 de minute a fost resetat întreg sistemul, iar telegondala funcţionează. Turiştii au ajuns cu bine la destinaţie.

Ministrul Elena Udrea a declarat că nu i-a fost frica, că a mai stat de vorba cu jurnalisştii şi cu localnicii, iar primarului i-a recomandat să aibă grijă şi să-i instruiască pe angajaţii primăriei să remedieze mai rapid defecţiunile, în cazul în care ele vor mai apărea.
Elena Udrea, ministrul Dezvoltării regionale şi Turismului, a participat, vineri, la inaugurarea telegondolei Vulcan, judeţul Hunedoara, obiectiv cofinanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Consiliul Local Vulcan, în cadrul unui amplu proiect inclus în Programul Schi în România.
Proiectul de la Vulcan vizează dezvoltarea domeniului schiabil în zonă, potrivit MDRT, prin construire telegondolă între cotele 770-1310 m şi între cotele 1310-1620 m, amenajare pârtie nr.1 cu 3 teleschiuri şi instalaţie nocturnă, amenajare pârtie nr. 2 cu 1 teleschi şi instalaţie nocturnă, amenajare pârtie nr. 3 cu 1 teleschi, instalaţie nocturnă şi instalaţie zăpadă artificială (8 tunuri), achiziţia a 4 utilaje tip Ratrac, montare instalaţie energie electrică şi alimentare cu apă a instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale (staţii de pompare, rezervoare apă 2 x 500 mc, tunuri zăpadă).
În 2009 şi 2010 s-a realizat prima etapă a proiectului, care a constat în construirea telegondolei între cotele 770-1310 m în Pasul Vîlcan, amenajarea pârtiei de schi, amenajarea drumului de acces la staţiile superioară şi inferioară ale telegondolei şi a unei parcări, realizarea instalaţiei electrice pentru telegondolă.
Telegondola inaugurată vineri circulă pe o distanţă de 3.500 de metri şi are 73 de gondole.
sursa:realitatea.net