marți, 22 februarie 2011

Skoda îşi schimbă sigla (FOTO)

Constructorul ceh va prezenta noul logo la Salonul Auto de la GenevaSkoda va prezenta la acelaşi salon şi un model denumitFabia Monte Carlo care celebrează realizările mărcii în sporturile cu motor.




După o creştere dinamică, în ultimii 20 de ani, şi cele mai bune rezultate de vânzări înregistrate în 2010, producătorul auto din Cehia şi-a impus noi obiective, printre care şi ambiţia de a ajunge la un volum de vânzări de cel puţin două ori mai mare, până în 2018, scrie Agerpress.

La Geneva, în afară de portofoliul său actual, Skoda va prezenta şi un nou logo, ce va fi utilizat pentru toate modelele mărcii începând de anul viitor.
skoda logo

Fabia Monte Carlo dispune de ornamente negre pentru pasajele roţilor, care se extind, în partea de jos, pe toată lungimea maşinii. Plafonul exterior este, de asemenea, negru, ca şi carcasele oglinzilor şi grila radiatorului. Acelaşi ton negru este prezent şi în cazul jantelor din aliaj uşor (Comet 16” sau, opţional, Trinity 17”). Habitaclul este echipat cu scaune cu profil sport, de culoare gri sau roşie. Volanul în trei spiţe este îmbrăcat în piele perforată, cu o cusătură de culoare roşie; schimbătorul de viteze şi maneta frânei de mână sunt de asemenea îmbrăcate în piele cusută cu aţă de culoare roşie. Pragurile faţă sunt prevăzute cu ornamente specifice, iar pedalierul este îmbrăcat în oţel inoxidabil, ca şi la versiunea RS. Geamurile laterale spate şi luneta sunt de nuanţă închisă, iar farurile principale şi proiectoarele de ceaţă sunt fumurii.

Echiparea maşinii include o gamă largă de dotări funcţionale şi de confort: instalaţie de aer condiţionat Climatic, închidere centralizată cu telecomandă pliabilă, oglinzi exterioare reglabile şi încălzite electric, radio-CD&MP3-player ş.a. Clientul poate alege între patru motorizări pe benzină (1.2 HTP/70 CP, 1.4 MPI/86 CP, 1.2 TSI/86 CP şi 1.2 TSI/105 CP) şi trei Diesel (1.6 TDI în versiuni de putere 75 / 90 / 105 CP).

Skoda va prezenta în curând şi un coupe care se va numi Joyster şi va fi construit pe platforma Volkswagen-ului Golf împrumutând motorizările de la modelul Scirocco.

Joyster va fi o alternativă mai ieftină la coupe-ul Scirocco şi ar putea fi lansat la sărşitul acestui an. Multe elemente de design  sunt luate de la prototipul  prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2006.

Motorizări

benzină
1,4 litri turbo de 121 cai putere şi 158 cai putere
motorină
2 litri TDI de 138 şi 168 cai putere

Transmisia lui Joyster va fi asigurată de o cutie manuală în 6 trepte sau de varianta DSG în 7 trepte. În 2012 ar putea sosi şi versiunea cea mai puternică a coupe-ului Skoda, VRS, cu un motor de 2 litri pe benzină care va dezvolta circa 210 cai putere. Joyster VRS va accelera de la 0 la 100 km/h în 6 secunde şi va atinge o viteză maximă de 250 km/h.

Joyster va costa în jur de 19.000 de euro, fiind cu circa 3.500 de euro mai ieftin decât Scirocco.

În anul în care Skoda celebrează 110 ani de eforturi în motorsport, prezentarea modelului ediţie specială Fabia Monte Carlo aduce o imagine imagine dinamică ce include accesorii negre şi interiorul cunoscut de la versiunea RS. De altfel, marca a înregistrat un start reuşit în cel de-al 110-lea sezon petrecut în motorsport, la sfârşitul lunii ianuarie Freddy Loix, într-o Fabia Super 2000, încheind cursa pe locul doi în ediţia cu numărul 100 a Raliului Monte Carlo.
money.ro

Niciun comentariu: