marți, 22 februarie 2011

Cum va arăta Pământul în 2050

Cum ar putea arăta Terra în 2050? Potrivit cercetătorilor americani planeta noastră va fi de nerecunoscut, dacă trendul actual va fi menţinut.




Ce ne aşteaptă

Organizaţia Naţiunilor Unite a prezis că populaţia globală va ajunge la 7 miliarde de oameni în acest an, urmând ca în anul 2050 aceasta să atingă 9 miliarde. “Creşterile cele mai mari se vor înregistra în ţările sărace, în special în cele din Africa şi sudul Asiei”, a precizat John Bongaarts, membru în organizaţia non-profit Population Council.

Pentru ca toţi aceşti oameni să se poată hrăni "va trebui ca în următorii 40 de ani să producem tot atâta hrană cât am produs în ultimii 8.000”, a explicat un membru al World Wildfire Fund la întâlnirea anuală a Asociaţiei americane pentru avans în ştiinţă, pe numele său Jason Clay.

Ca urmare a creşterii incontrolabile a populaţiei, ne vom confrunta cu exacerbarea unor probleme precum epuizarea resurselor, a declarat John Casterline, Initiative in Population Research la Universitatea de Stat Ohio.

Potrivit acestora, este aşteptat ca veniturile să crească în următorii 40 de ani. Mai concret, acestea se vor tripla la nivel global şi vor creşte de aprope cinci ori în ţările dezvoltate.

Studiile realizate de-a lungul timpului arată că o majorare a câştigurilor va duce automat şi la o creştere a consumului de carne. Pentru producerea a 450 de grame de carne, un animal consumă 3,4 kilograme de cereale şi în jur de 1,36 – 1,81 kilograme de cereale ca să producă aproape jumatate de kilogram de branză sau ouă, spun experşii, citaţi de news.yahoo.com.

"Mai mulţi oameni, mai mulţi bani, consum mai mare, dar aceeaşi planetă", cam asta ne asteaptă după afirmaţiile lui Clay, membru al World Wildfire Fund. De asemenea, acesta a reiterat ideea potrivit căreia oamenii de ştiinţă trebuie să gasească urgent metode alternative de producere a mâncării.

Soluţii...

Conform specialiştilor în demografie, una din soluţii ar putea fi investiţiile mai mari în programele de planificare familială menite să ajute la controlul creşterii populaţiei, în special în ţările în curs de dezvoltare.

money.ro

Niciun comentariu: