sâmbătă, 26 februarie 2011

Sorin Blejnar, într-un dosar privind contrabanda cu produse petroliere

Tribunalul Constanţa a confirmat, astăzi, că desfăşoară o anchetă privind contrabanda cu produse petroliere, în dosarul respectiv apărând şi numele actualului şef al ANAF, Sorin Blejnar.


În componenţa comisiei se regăsea, din partea Gărzii Financiare, comisarul general adjunct, la acea dată, Sorin Blejnar

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa se află înregistrat în vederea soluţionării un dosar penal având ca obiect modul în care a fost autorizată în anul 2007 funcţionarea unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor petroliere.
"În componenţa comisiei se regăsea, din partea Gărzii Financiare, comisarul general adjunct, la acea dată, Sorin Blejnar, actualul preşedinte al ANAF. Precizăm că în cauză nu a fost începută urmărirea penală", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, citat de Ziua de Constanţa.
După ce foşti şi actuali şefi de vămi l-au acuzat de corupţie, mai mulţi lideri PDL au cerut demisia preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar. 

Mai mult, însuţi premierul Emil Boc a declarat, astăzi, că-l va demite pe şeful ANAF, dacă vor exista probe împotriva sa şi dacă se va începe urmărirea penală.

"Fiecare demnitar al statului va avea susţinerea mea să meargă până la capăt. Toţi care luptă împotriva corupţiei au susţinerea mea,  voi demite imediat orice demnitar, împotriva căruia se începe urmărirea penala niciun demnitar nu va fi acolo. Cât timp îşi face datoria are susţinerea mea, când începe urmărirea penală că e Blejnar sau altul va fi demis", a declarat premierul Emil Boc.

În tot acest timp, Blejnar, neagă în continuare că ar fi primit mită şi îi invită pe acuzatori să meargă cu dovezile la procurori.
realitatea

Niciun comentariu: