sâmbătă, 26 februarie 2011

Mai mulţi lideri PDL au cerut demisia lui Sorin Blejnar

Mai mulţi lideri PDL au cerut vineri demisia lui Sorin Blejnar. Pedeliştii Marius Spânu şi Sulfina Barbu au cerut demisia şefului ANAF.


Mai mulţi lideri PDL au cerut demisia lui Sorin Blejnar

"Cred că ar trebui să îşi dea demisia pentru că acum apare o afirmaţie foarte concretă a unui şef de vamă care a spus DNA-ului cu subiect şi predicat anumite lucruri. Sper să le şi poată proba. Dar, din punctul meu de vedere, pentru a nu plana niciun fel de susupiciuni, domnul Blejnar poate ar trebui să îşi dea demisia", a spus deputatul PDL Marius Spânu, la Realitatea TV.
Şi Sulfina Barbu, şefa organizaţiei de femei a PDL, crede că Blejnar ar trebui demis, o dată ce a apărut o suspiciune asupra instituţiei pe care o conduce.
"Dacă apare o cercetare din partea DNA-ului, va fi demis. Lucrul acesta este clar, cum s-a întâmplat şi cu şeful de la vamă. Dacă apare un astfel de denunţ, categoric, domnul Blejnar trebuie să plece de acolo. Partidul trebuie să ia o decizie şi premierul trebuie să ia imediat o decizie pentru că apare această neîncredere, această suspiciune asupra întregii instituţii. Vorbim de o instituţie care se ocupă de colectarea banilor", a spus Sulfina Barbu, în cadrul emisiunii Zona de imapct de la Realitatea TV.
Cornel Costea, şeful vămii Ploieşti, susţine că o parte din mită ajungea la şeful ANAF, Sorin Blejnar. Declaraţia se află în motivarea arestării.
"Poziţia inculpatului pe parcursul audierilor,a fost una sinceră, atât în prima declaraţie dată, cea olografă, cât şi în cea luată pe formularul tipizat, chiar dacă ulterior a refuzat să o semneze (deşi, întrebat fiind a arătat că nu contestă conţinutul), descriind în amănunt modalitatea în care se derulau activităţile şi cum, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011 a primit suma de 90.000lei din care lui i-au revenit 30.000lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B (Sorin Blejnar, n.red.). Cât priveşte ultima sumă primită, de 10.000, inculpatul a precizat că făcea parte dintr-o restanţă mai mare, şi a fost pusă  în biroul său conform propriilor instrucţiuni date numitului V.C.V.. De alfel, aşa cum am arătat cu privire la acest ultim act material există realizată şi procedura prinderii în flagrant, cu valoarea ei probatorie, necontestată”, se arată în motivarea arestării lui Cornel Costea.
Fosta şefă a Vămii Ploieşti: Blejnar e Regina. Oricum, e mai presus de lege
Diana Severin, fosta şefă a Vămii Ploieşti, vorbeşte, într-un interviu, despre corupţia din Vama Ploieşti. Cât despre Regina de pe tabla de şah a sindicaliştilor, Severin arată cu degetul înspre şeful ANAF, Sorin Blejnar.

"La Vama Ploieşti, sunt foarte multe probleme. Ele sunt cunoscute la nivelul ANAF, le-am făcut chiar nişte adrese neoficiale, prin care le-am adus la cunoştinţă toate problemele. După ce am sesizat unele aspecte, mi s-a solicitat demisia. Am făcut o listă cu societăţile care aduc prejudicii mari bugetului statului şi sunt susţinute chiar de persoane din anturajul preşedintelui ANAF. Din ce ştiu, chiar actualul director de la Vama Ploieşti, Cornel Costea, care se simte urmărit, în ultima vreme, ar fi fost trimis "cu dedicaţie" la Ploieşti, tot de către gruparea Blejnar", spune Diana Severin.
Arestat în "lotul Moraviţa": Sunt două regine, Blejnar şi Buda
Într-o scrisoare transmisă din arestul poliţiei, unul dintre lucrătorii punctului de frontieră de la Moraviţa, aflat în arest preventiv pentru dare de mită şi asociere la un grup infracţional organizat, a indicat două "regine": pe şeful ANAF, Sorin Blejnar, şi pe comandantul Poliţiei de Frontieră Române, Ioan Buda, potrivit cotidianul.ro.
realitatea

Niciun comentariu: