marți, 8 februarie 2011

Patru elicoptere zboară către Naidaş şi Stamora Moraviţa, pentru aducerea celor vizaţi în Capitală

Patru elicoptere vor ateriza, în scurt timp, la Naidaş şi Stamora Moraviţa, pentru a aduce în Capitală zecile de poliţişti de frontieră şi vameşi de la cele cinci vămi şi sectoare de la frontiera de vest a ţării, unde au avut loc percheziţii, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.
Două elicoptere vor ajunge în vămi
Patru elicoptere vor ajunge în vămi / FOTO: vestic.ro


Peste 30 de persoane au fost ridicate, marţi, de poliţişti, în urma celor 75 de descinderi coordonate de IPJ Argeş în Bucureşti şi 10 judeţe, care îi vizează pe cei care traficau ţigări prin cele cinci vămi şi sectoare din vestul ţării unde au loc percheziţii, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Surse citate au precizat că până la această oră au fost ridicate peste 30 de persoane, printre care şi un poliţist din Stamora Moraviţa, suspectate de contrabandă cu ţigări. De asemenea, au fost confiscate şi circa 300 de baxuri cu ţigări.

Persoanele suspectate de contrabandă erau monitorizate din august 2010, iar ancheta în cazul lor a fost coordonată de poliţiştii de la IPJ Argeş, în timp ce descinderile din cele cinci vămi şi sectoare din judeţele Timiş şi Caraş-Severin sunt făcute de ofiţerii DGA şi procurorii anticorupţie.

Potrivit surselor NewsIn, marţi dimineaţă au avut loc descinderi în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Galaţi, Olt, Ilfov, Maramureş, Suceava, Dolj, Giurgiu, Timiş şi Dâmboviţa.

Ofiţerii DGA şi procurorii desfăşoară, marţi dimineaţa, peste 100 de percheziţii în Timiş, Arad, Caraş şi la vămile Naidaş şi Stamora Moraviţa şi la sectoarele de Poliţie de Frontieră Oraviţa, Deta şi Cruceni, peste 100 de poliţişti de frontieră şi vameşi fiind suspectaţi că favorizau contrabanda cu ţigări.

Percheziţiile au loc atât în cele cinci vămi şi sectoare ale Poliţiei de Frontieră din zona de vest a ţării, cât şi la locuinţele celor vizaţi din judeţele Arad, Timiş şi Caraş Severin, au precizat sursele citate.

În vizorul anchetatorilor sunt circa 150 de persoane,  dintre care aproximativ 100 de poliţişti frontieră, peste 30 de vameşi şi mai mulţi contrabandişti. Informaţiile strânse până în prezent arată că prin vămile unde au loc percheziţiile de marţi dimineaţa erau traficate ţigări de contrabandă atât cu ajutorul cărăuşilor, cât şi în cantităţi uriaşe.

Sumele de bani pe care poliţiştii şi vameşii suspectaţi de favorizarea contrabandiştilor sunt foarte mari, anchetatorii estimând că aceştia luau pe o singură tură câteva sute de milioane de lei vechi. Vămile erau monitorizate de mai multe luni, pentru ca anchetatorii să strângă probe suficiente.

sursa:realitatea.net