duminică, 20 februarie 2011

Dobânzile la depozitele bancare s-au înjumătăţit

Dobânzile la depozite au scăzut în ultimul an cu două procente. Bancherii spun că dobânzile vor continua să scadă, din moment ce inflaţia e şi ea în scădere.


Dobânzile la depozite au scăzut
FOTO: RTV



Veşti proaste pentru românii care au bani în bănci. Dobânzile la depozite au scăzut în ultimul an cu două procente, iar economiştii spun că vor scădea şi de aici încolo. Din ce cauză? Băncile au prea mulţi bani şi acordă prea puţine credite, aşa că n-au niciun interes să-şi mărească rezervele financiare.
Dobânzile depozitelor cu scadenţa la şase luni au scăzut cel mai mult, cu peste 2 procente, din ianuarie 2010 până acum. Şi la scadenţa de 12 luni, dobânzile au scăzut cam la fel. În prezent, românii cu conturi în bănci trebuie să fie mulţumiţi cu un câştig de aproape 6%.
În prezent doar băncile mici mai acordă dobânzi de 8% românilor care fac economii. E vorba de instituţiile financiare care au nevoie de bani. În rest, băncile mari, au exces de fonduri fiindcă nu au mai acordat credite pe timp de criză. Bancherii spun că dobânzile vor continua să scadă, din moment ce inflaţia e şi ea în scădere.
În prezent, cel mai avantajos e să vă ţineţi economiile la ATE Bank, ProCredit Bank sau Banca Transilvania, unde dobânzile s-au menţinut la vechea valoare din 2010, de aproape 8%.
Cele mai slabe oferte sunt la Bancpost, BCR şi BRD. Aici dobânzile la depozite  s-au înjumătăţit faţă de anul trecut şi abia dacă sar de 4 procente.
realitatea


Niciun comentariu: