duminică, 20 februarie 2011

Procurorul Iacobescu spune că Bercea a încercat să-l mituiască: Mi-a trimis solii multe

Bercea Mondial a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de magistraţii Tribunalului Olt. Procurorul de caz a declarat că s-a încercat mituirea lui, iar Bercea va trebui să dea socoteală şi pentru cum a ajuns cel mai bogat om din judeţul Olt. Procurorul a mai spus că Bercea nu a ştiut să-şi scrie declaraţia, dar le-a spus anchetatorilor că e mai deştept decât ei, pentru că el ştie să facă milioane de euro.




Procurorul Iacobescu: Bercea mi-a trimis solii multe, dar n-au ajuns la mineProcurorul Eugen Iacobescu a declarat că Bercea Mondial ar fi încercat să îl mituiască, prin intermediul altor persoane, a fost vorba despre o tentativă. El a spus că oamenii ar fi fost dirijaţi astfel încât să vină pe înspre el. Procurorul nu s-a simţit ameninţat de interlop, dar recunoaşte că a primit "solii multe".
Iacobescu a mai spus că martorii acuzării nu fac parte numai din familie, ci sunt şi martori sunt acoperire, iar faptul că membrii familiei Anghel îşi schimbă declaraţiile nu este o surpriză : "Este o tactică de a arunca copiii în faţă".
Parchetul nu a început urmărirea penală acum, a mai spus procurorul Iacobescu, adăugând că Sandu Anghel, cel mai bogat om din judeţul Olt, trebuie să răspundă la multe întrebări, în alte dosare.
"În primul rând cum şi-a construit imperiul financiar, cum şi-a construit imperiul imobiliar,  cum şi-a construit imobile pe raza municipiului Slatina fără autorizaţie, pentru şantaj, a dat bani cu camătă, pentru mai multe dosare penale", a declarat procurorul.
Magistraţii Tribunalului Olt au emis duminică mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Sandu Anghel. Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost reţinut sâmbătă, după aproape 48 de ore de căutari. Interlopul este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.
 realitatea

Niciun comentariu: