duminică, 20 februarie 2011

Cum poţi arde calorii fără să faci nimic


  • Pentru a accelera arderea caloriilor trebuie să faci mai întâi sport de performanţă, după care să laşi organismul să se odihnească, susţin cercetătorii australieni
Un grup de cercetători de la Universitatea din Australia de Sud susţine că au descoperit o metodă prin care poţi scăpa de kilogramele în plus fără a face nici un efort, informează time.com. Experţii susţin că pentru a accelera arderea caloriilor trebuie să faci mai întâi sportde performanţă, după care să laşi organismul să se odihnească. Potrivit acestora, scăderea în greutate va fi spectaculoasă fără dietă şi fără alte tipuri de exerciţii.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au recrutat 10 bărbaţi sănătoşi cu vârstele cuprinse între 22 şi 33 de ani, cărora le-au cerut ca zilnic să alerge timp de 45 de minute pe bandă timp de o săptămână. După perioada de exerciţiu intens, subiecţii au trebuit să adopte un stil de viaţă sedentar pentru acelaşi interval de timp, respectiv o săptămână. Zilnic voluntarii trebuiau să se cântărească.
La sfârşitul perioadei de monitorizare specialiştii au constatat că în perioada de sedentarism organismul bărbaţilor a ars cu 10 la sută mai multe calorii decât în zilele de antrenament intens.
Rata metabolismului este influenţată de sex şi înălţime
Dr. Joseph Laforgia, coordonatorul studiului, susţine că metabolismul se accelerează maiales după o perioadă de efort susţinut. "Deocamdată nu am putut stabili după cât timp metabolismul încetineşte", spune dr. Laforgia.
Rata metabolismului reprezintă numărul de calorii pe care organismul le consumă în mod natural, pentru a întreţine funcţiile corpului, precizează experţii. Rata metabolismul joacă un rol esenţial mai ales când vrem să slăbim. Cercetătorii precizează că fiecare organism arde un anumit număr de calorii numai pentru a se păstra în viaţă, dar această rată depinde de la o persoană la alta, în funcţie de sex şi de înălţime. Astfel, bărbaţii au o rată a metabolismului mai mare decât femeile, persoanele înalte au arderile mai accelerate decât cele scunde.
Oamenii de ştiinţă recomandă persoanelor care vor să scadă în greutate să îşi accelereze mai întâi metabolismul, pentru ca rezultatele să fie cele dorite, iar sportul intens pare să fie cea mai la îndemână soluţie.
gandul

Niciun comentariu: