joi, 3 martie 2011

WikiLeaks: 22 de noi capete de acuzare pentru soldatul american care a furnizat documente secrete

Bradley Manning - 23 de ani, care s-a alăturat armatei americane în 2007, a fost inculpat în mai pentru 12 capete de acuzare, precum downloadarea şi publicarea ilegală a unei operaţiuni militare americane secrete şi a unor documente secrete militare şi diplomatice. Pentru unele dintre noile capete de acuzare soldatul riscă închisoarea pe viaţă.


Bradley Manning riscă închisoarea pe viaţă

Armata americană a formulat încă 22 de capete de acuzare vizându-l pe Bradley Manning, un soldat arestat în legătură cu scandalul WikiLeaks.
Printre noile acuzaţii figurează ajutarea inamicului, care este pasiblă de pedeapsa capitală, dar procurorii au declarat că nu vor cere pedeapsa cu moartea. În aceste condiţii, Manning riscă închisoare pe viaţă, dacă va fi găsit vinovat.
Analistul serviciilor de informaţii este ţinut la izolare, într-o închisoare militară de la baza Quantico, din Virginia. El este suspectat că a furnizat WikiLeaks 620.000 de documente diplomatice şi militare.
Manning, care s-a alăturat armatei americane în 2007, a fost inculpat în mai pentru 12 capete de acuzare, precum downloadarea şi publicarea ilegală a unei operaţiuni militare americane secrete şi a unor documente secrete militare şi diplomatice.
Avocatul militarului, David Coombs, a declarat că echipa de apărare s-a pregătit în ultimele săptămâni pentru posibilitatea formulării de noi acuzaţii. Avocatul a adăugat că se aşteaptă ca o audiere să aibă loc în mai sau iunie, pentru a stabili dacă armata are suficiente dovezi pentru judecarea soldatului.
În ultimele luni, WikiLeaks a publicat numeroase documente despre războiul din Irak, cel din Afganistan şi rapoarte secrete ale Departamentului american de Stat.
realitatea

Niciun comentariu: