Adolescentul a fost operat, marţi, la Spitalul de Pediatrie, medicii declarând că agresiunea i-a pus acestuia viaţa în pericol.

Agresiunea s-a produs într-un autobuz care face legătura între Braşov şi Săcele. La un moment dat, în autovehicul a urcat un cuplu, iar bărbatul i-a cerut  adolescentului să cedeze locul soţiei lui. Pentru că băiatul a refuzat, a izbucnit un adevărat scandal în autobuz, iar, la un moment dat, bărbatul l-a înjunghiat pe băiat în torace cu un briceag.

Adolescentul a reuşit să coboare din autobuz la staţia următoare şi a anunţat imediat incidentul la 112. Agresorul a fost identificat şi reţinut de poliţişti în scurt timp.

"Suspectul şi-a continuat drumul până la capătul liniei, apoi, de acolo, a luat un taxi până spre cartierul Gârcini, cartier locuit de populaţie de etnie rromă. A fost prins de poliţişti în timp ce se deplasa cu taxiul, asupra lui fiind găsit şi briceagul folosit", a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov.

Agresorul, în vârstă de 24 de ani, a fost reţinut de poliţişti pentru port ilegal de armă albă, urmând ca agresiunea asupra adolescentului să fie încadrată în funcţie de raportul medico-legal care va fi întocmit în acest caz.

Medicul Marcel Albean, unul dintre chirurgii care l-au operat pe Cosmin Iordache, a declarat, după terminarea intervenţiei chirurgicale, că viaţa băiatului a fost pusă în pericol, lovitura de cuţit perforîndu-i plămânul stâng şi trecând foarte aproape de inimă. Cosmin Iordache se află acum internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie Braşov, starea lui fiind stabilă.
sursa:realitatea.net