vineri, 18 februarie 2011

TOP 10 AL CELOR MAI AMENDAŢI ŞOFERI DIN ROMÂNIA. Cine este românul care a reuşit performanţa să ia săptămânal o amendă

Un şofer profesionist, un medic stomatolog şi un şomer din Constanţa domină topul amenzilor date de Poliţia Rutieră anul trecut. Dintre cei aproape trei milioane de şoferi amendaţi în 2010, zece se detaşează prin numeroasele sancţiuni primite. 




Şoferul "profesionist" de pe primul loc a strâns anul trecut peste 70 de amenzi. În medie, în fiecare săptămână a fost sancţionat de agenţi.
"Ori e inconştient, ori îi lipseşte pregătirea, crede un poliţist rutier cu experienţă. În astfel de cazuri, societăţile de asigurări ar trebui să reacţioneze pe măsură. De la 1 ianuarie a intrat în vigoare "bonus malus". Societăţile de asigurări vor ţine cont de abaterile la codul rutier. Un astfel de şofer este o problemă, un pericol public, iar firmele de asigurări pot fi puse în situaţia de a plăti daune considerabile". 
Lista celor mai sancţionaţi şoferi din România, potrivit datelor deţinute de Direcţia Poliţiei Rutiere:
1. N.M., 39 ani, din judeţul Constanţa, de profesie şofer, 71 abateri (cele mai multe pentru oprire neregulamentară - 51)
2. D.B., 39 ani, din judeţul Constanţa, de profesie medic stomatolog, 20 abateri (cele mai multe pentru oprire neregulamentară - 16)
3. R.M., 22 ani, din judeţul Constanţa, fără ocupaţie, 18 abateri (cele mai multe pentru oprire neregulamentară - 15)
4. A.M., 22 ani, din judeţul Constanţa, fără ocupaţie, 17 abateri (cele mai multe pentru oprire neregulamentară - 10)
5. O.P., 67 ani, din judeţul Argeş, de profesie şofer, 16 abateri (cele mai multe pentru nepurtarea centurii de siguranţă - 5)
6. C.C., 42 ani, din judeţul Satu Mare, fără ocupaţie, 15 abateri (cele mai multe pentru nepurtarea centurii de siguranţă - 7)
7. I.E., 35 ani, din judeţul Brăila, de profesie inginer, 15 abateri (cele mai multe pentru încălcarea regimului legal de viteză - 9)
8. P.V., 45 ani, din judeţul Maramureş, fără ocupaţie, 15 abateri (cele mai multe pentru încălcarea regimului legal de viteză - 10)
9. M.C., 43 ani, din judeţul Bihor, de profesie medic veterinar, 14 abateri (cele mai multe pentru încălcarea regimului legal de viteză - 9)
10. C.L., 26 ani, din judeţul Constanţa, de profesie şofer, 14 abateri (cele mai multe pentru oprire neregulamentară - 12).

Depăşirile neregulamentare şi neacordarea priorităţii pentru pietoni, în topul ridicării permiselor

Anul trecut, poliţiştii de la circulaţie au dat 2.955.869 de amenzi, faţă de anul anterior, când au amendat 3.273.553 de şoferi.
 Cele mai multe amenzi au fost date pentru depăşirea limitei de viteză legală, pentru care au fost sancţionaţi 854.944, faţă de 941.078 de amenzi date în 2009.
 Pe locul doi figurează şoferii care nu au purtat centura de siguranţă - 498.551 de cazuri. Este una dintre puţinele abateri pentru care numărul de sancţiuni a crescut faţă de anul anterior. În 2009, erau amendaţi 407.621 de şoferi pentru această contravenţie.
 Locul trei este ocupat de pietoni, care au fost amendaţi pentru indisciplină de 183.461 de ori anul trecut, faţă de 223.730 de amenzi date în 2009.
 O altă abatere frecventă a fost staţionarea neregulamentară, pentru care au fost sancţionaţi 102.248 şoferi, de şapte ori mai mulţi decât în 2009.
 Cei care au folosit telefonul mobil în timp ce conduceau au fost amendaţi de peste 64 de mii de ori, cu o mie mai mulţi decât în 2009.

Unul din patru şoferi amendaţi a rămas şi fără permis

Aproape un sfert dintre cei amendaţi s-au ales şi cu permisul suspendat. Potrivit Poliţiei Rutiere, în 2010 agenţii au ridicat 175.442 de carnete de conducere, cu aproape 20 de mii mai puţine decât în anul anterior.
Poliţiştii spun că anul trecut au reuşit diminuarea numărului de accidente grave, deşi au dat mai puţine sancţiuni, ceea ce demonstrează că nu întotdeauna sancţiunile îi disciplinează pe şoferi.
"Am încercat să fim mai prezenţi pe traseele aglomerate, în intersecţii, iar agenţii din teren au prevenit comiterea de abateri şi chiar producerea de noi accidente rutiere", au declarat pentru gândul surse din Poliţia Rutieră.
TOP Cauzele care i-au lăsat pietoni pe şoferii români

 depăşirea neregulamentară
 neacordarea priorităţii pentru pietoni
 consumul de alcool
 depăşirea vitezei legale cu peste 50km/h
 nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.
gandul

Niciun comentariu: