joi, 3 februarie 2011

DIICOT: 21 de percheziţii în Prahova, pentru prinderea unei grupări de proxeneţi

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează, joi, 21 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Prahova, în vederea destructurării unei grupări formată din 25 de persoane, specializată în săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, trafic de minori, consum de droguri şi spălare de bani.


La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti au fost conduse, în vederea audierii, 40 de persoane. 

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, gruparea, condusă de Ştefan Radian, zis 'Radică', lider în lumea interlopă prahoveană, a exploatat sexual mai multe victime minore, determinându-le prin constrângere şi înşelăciune să practice prostituţia. 

Membrii grupării au recrutat mai multe persoane de sex feminin în vederea practicării prostituţiei, asigurându-le acestora protecţia şi suportând cheltuielile de cazare şi transport. 

Acţionând în acest mod, în perioada 2009 - 2011, învinuiţii au exploatat 18 victime, având vârste cuprinse între 14 şi 28 de ani şi au obţinut aproximativ 150.000 de euro. 

Procurorii DIICOT au instituit sechestru asigurator asupra a 5 autoturisme de lux şi două imobile. 

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Ploieşti şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul G.M.J. 'Matei Basarab' Ploieşti. AGERPRES

Niciun comentariu: