miercuri, 16 februarie 2011

Consiliul Judeţean Timiş îşi cumpără elicopter în valoare de 400.000 de euro

Consiliul Judeţean Timiş îşi cumpără elicopter. Decizia a fost votată deja în unanimitate de toţi membrii consiliului judeţean, care au alocat 400.000 de euro, pentru această achiziţie. Aparatul de zbor va fi folosit în caz de calamităţi naturale, accidente sau situaţii dificile, dar şi în activităţi comerciale.


Elicopterul va fi folosit în caz de calamităţi naturale, accidente şi activităţi comerciale
FOTO: buhnici.ro



De anul acesta, Consiliul Judeţean Timiş va avea propriul elicopter. Aparatul va fi cumpărat în această vară şi va fi adaptat inclusiv zborurilor cu caracter agricol.
"Scopul acestei achiziţii este dublu. Odată să încercăm să eficientizăm activitatea societăţii Aviaţia Utilitară. Dânşii de multă vreme ne solicită o investiţie în aparate de zbor şi în al doilea rând să avem o soluţie pentru situaţii de urgenţă în judeţul nostru", a declarat Daniel Preunca, consilier judeţean PDL.

Consilierii PSD susţin că au fost nevoiţi să voteze bugetul în ansamblu, deşi nu sunt de acord cu achiziţionarea unui elicopter.
"Elicopterul apare una bucată pe alte obiecte la investiţii pe care noi le vom face. Totuşi un elicopter nu este o pereche de papuci", a spus Adrian Negoiţă, consilier judeţean PSD.

Consilierii nemulţumiţi spun că judeţul are alte priorităţi anul acesta.  "Să nu uităm că s-au închis şi se vor închide o grămadă de şcoli pe vestita lege a educaţie şi sunt copii care se îngesuie şi noi deţinem un parc de opt plus unu microbuze.  Mi s-a răspuns că să nu dea bunul Dumnezeu să am eu nevoie cu familia mea de acel elicopter. Acuma nu putem pentru un punct să blocăm bugetul pentru că de acolo depind salariile, depind alte chestii care sunt pe rol ", a completat Negoiţă.
realitatea

Niciun comentariu: