luni, 7 februarie 2011

70.000 de lei pentru familiile minerilor din Uricani, de la CNH

Familiile minerilor decedaţi în accidentul de la Uricani au primit câte 70.000 de lei din partea Companiei Naţionale a Huilei (CNH) din Petroşani, a declarat, luni, Oana Stoicuţa, purtător de cuvânt al companiei, citat deNewsIn.
Cele cinci victime ale accidentului de la Uricani vor fi înmormântate marţi, când a fost declarată zi de doliu în judeţul Hunedoara, printr-un ordin al prefectului Dezsi Attila. Astfel, la ora 12.00, timp de trei minute, instituţiile publice din judeţ îşi vor înceta activitatea, pentru a păstra un moment de reculegere în memoria celor cinci mineri morţi la Uricani.
explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs
în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.
În urma exploziei, cele cinci persoane au murit. Cei cinci mineri vor fi înmormântaţi marţi, în localităţile Lupeni şi Uricani, trupul neînsufleţit al unuia dintre aceştia fiind depus la o capelă, în timp ce trupurile celorlaţi au fost duse la familiile lor.
Ziua de marţi a fost declarată zi de doliu în judeţul Hunedoara, printr-un ordin al prefectului Dezsi Attila, care stabileşte că, timp de trei minute, instituţiile publice îşi vor înceta activitatea, pentru a păstra un moment de reculegere în memoria celor cinci mineri morţi la Uricani.
Procurorii Parchetului Tribunalului Hunedoara care cercetează cauzele exploziei de la Mina Uricani au început, luni, audierea salvatorilor minieri care au intrat în subteran, sâmbătă, după producerea deflagraţiei.
sursa:romanialibera.ro